Tyra 8 månader


Vår lilla älskling blev 8 månader i förrgår.

Under månad 7 till 8 så slutade jag amma helt, vilket gick jättebra. Ammade ju mest på natten/morgonen på slutet så övergången blev naturlig. Tack o lov så älskar hon ju välling nu för tiden. 🙂

Amningslängd (hittade inte exakta uppgifter på pojkarna)

Tyra: 7 månader och 1 vecka

Betty: 7 månader och 2 veckor

Gustav: ca 8 månader

Linus: ca 8 ½ månader

Gott med mat!

Det verkar som att vår goa och glada tjej följer storasysters fotspår och helt hoppar över det där med att krypa. Jobbigt att få ont i knäna ju. 😉 Betty kröp aldrig, hon bara hasade/ålade sej fram, men mest så ”stjärthasade” hon och sedan började hon gå istället. Tyra gör likadant. Kan (om hon verkligen vill) åla sej, men jag märker att hon mer och mer sitter och drar sej fram dit hon vill. Mammas prinsessa! Klappa händer är någonting som hon har lärt sej och verkligen tycker är roligt. Det gör hon ofta och med ett brett smile.

Hon har dragit sej upp lite till halvstående. Men det är bara några gånger i soffan. Ställer man upp henne så står hon när hon håller i någonting. Men hon har aldrig rest sej själv i t ex spjälsängen.

Pratar på gör hon för fullt. Det är mycket Mamamamama och Papapapapa och Bababababa och Dadadadada och olika morranden. Hon älskar när vi härmar hennes ljud. 🙂

En gullig grej är att hon lägger huvudet på sned och sträcker upp armarna när hon vill gosas! Sötungen.

Tyra hade nyligen en period där hon somnade vid 19-20 och sov endast en timme och sedan skulle hon vara vaken med oss 1-2 timmar. Men nu verkar den perioden vara över (kan vi hoppas). Nu somnar hon i sin spjälsäng vid 19.30 och kanske vaknar till, men somnar om efter att hon fått nappen. Några gånger så har hon sovit i sin säng hela natten men oftast så vaknar hon och jag lyfter över henne till vår säng. Ibland så vill hon ha välling också så då brukar vi göra en halv flaska. Sover gör hon oftast fram till dess att storasyster väcker henne vilket oftast är vid 7.30 -8.00. (om vi inte ska på förskolan med Betty, då blir det tidigare)

Storasyster Betty väcker alltid Tyra så glad och pigg varje morgon. "Tyra, Tyra, Tyra, Tyyyra -heeeeeej!" 😀

Vikt och längd vet jag inte än. Har inte vägt och mätt sedan hon var 6 månader och DÅ var hon 68 cm lång och vägde 7 685. Huvudomfång 42,5.

8 månader sedan hon kom till oss. Älskade älskade unge vad du håller på att bli stor. Snart har du flyttat hemifrån…ja jag vet att det är ett tag kvar, men det är hemskt vad det går fort. Mamma vill ha dej liten länge länge. Din äldsta storebror är snart myndig. Snart 18 år sedan jag fick mitt första barn. Otroligt. Vart tar tiden vägen? Hinner vi med allt som vi vill/ska/kan/måste?! Om inte, vad har vi för annat val. Tiden är redan förbi och kommer aldrig åter. Att leva i nuet är det enda som gäller. Ibland så svårt. Men så viktigt att upptäcka och värdesätta de små tingen i tillvaron. Mamma älskar dej och dina syskon (jo och din pappa) så otroligt mycket!

5 comments

 1. CiliaH says:

  Grattis i efterskott till sötaste lilla Tyra! Hälsningar till söta storasyster med 🙂

  Visst är det så att tiden går rasande fort och man hinner inte3 med. Vill också stanna tiden men det går ju tyvärr inte. Bara att göra det bästa av nuet och komma ihåg att stanna upp och njuta.

  KRAM

 2. Ansibecki says:

  Skönt att sluta amma (tyckte jag iaf även om det var mysigt också). Och vad skönt att hon somnar i egen säng och sover lite mer nu 🙂 Ja, tiden går fort. Men vad gör man. Leva i nuet som du skriver är nog det enda rätta. Ha en bra dag!

 3. Vicki says:

  Så trevligt och mysigt när man hittar tid tillsammans!! Har ni lätt att få barnvakt? Brukar de stora barnen passa de små?

  Jag har ju bara Ronja som är liten så både Hampus och Amelia kan passa henne. Så Jonas och jag har också börjat att gå till gymmet tillsammans ibland.

  Ha det bra,Vicki

Lämna ett svar