Tonåringar, småbarn och bebis

Om lördagen var en trallandes glad och gullig dag när barnen var fina och man nästan kunde känna smultronens längtan efter vår där under snön(!) så var ju söndagen nästan motsatsen!

Då var det hundskiten där under snön som ville fram…
Vissa dagar så är det bara gnäll, gnäll gnäll från alla inkl mej och ni ska bara veta hur mycket jag skulle kunna skriva om tonåringarna som gör mej tokig (och deras far). Vissa dagar vill jag bara skrika rakt ut samtidigt som jag rusar till skogs där jag sedan bosätter mej under ett träd. Ja smal skulle jag iaf bli!
Så här är det: Jag är trött!
Tonåringar, småbarn och bebis är en värdelös kombination om man tycker om att sova!

”Mys i lördagssoffan. Jag hämtar 15-åringen på byn 00.30. Hinner precis slumra in i bädden så fin och då vaknar bebis som vill ha mat. Bebis och jag somnar direkt efter matstunden. Senare hoppar 3-åringen in och kryper ner under mitt täcke, i fotänden. Somnar sött. Lite senare så hörs gråt från 1-åringens rum, jag knuffar på Jocke som hämtar henne och hon får sova på hans sida av sängen.
De två äldre tjejerna bestämmer att det är morgon strax före 7, även fast det är söndag. Det är bara för mor, far och bebis att haka på! Zzz.”
Det är verkligen viktigt med sömn för att orka. Vi måste bara lägga oss tidigare på kvällarna, runt 22 skulle vara bra. Är ni duktiga på att sova?
På helgerna brukar vi ibland turas om att få sovmorgon, men samtidigt så tycker jag att det är lite tråkigt. Mysigt med frukost tillsammans ju.

20120213-144416.jpg
Min fina syster Jenny med Meya.

Höjdpunkten på söndagen var när Jenny, Lars, Julia och Nelly hälsade på (de skulle hämta Victor som varit hos oss i helgen).

En rolig sak till: Jocke har fixat så jag får låna en laptop! Han har även räddat alla bilder och lagt över alla. Vad gjorde jag utan dej älskling!?! Love ya!
Nu ska jag ta mej tid någon gång och fixa med bilder och sedan göra om här på bloggen. Det behövs.
Kram

7 comments

 1. Russin says:

  hej gumman

  vet vad du menar med tonåringar, gahhh… håller på att bli galen på min 17 åriga dotter.. hon talar inte med mig alls längre och har flyttat hem till sin far och sitter där och tycker synd om sig själv.. jag har inget annat än ätt ge henne den tiden hon själv säjer hon vill ha ?! Men jag skulle vilja ruska om henne och ta ner henne från den pedistalen hon hoppat upp på..

  skickar ett par timmar sömn till dig här.. 😉 kan tro att du är trött gumman..

  KRAAAM

 2. CiliaH says:

  Nog är det ett intressant liv med barn i väldigt olika åldrar och olika föräldrar… Här kör vi ju teens, tweens och småbarn! Tur det har sina ljusa stunder med 😉

  Härligt att bilderna är räddade! Heja sambon din 🙂

  Kram

 3. Helena says:

  Oj vad jag känner igen mig.
  Nu har ju våra 2 minsta hunnit bli 2 och 3.5, men fasiken vad jag minns det som igår. Skönt att även de 2 stora blivit större för vår blivande 18-åring och flickvän är till stor hjälp.
  Men vissa dagar får han igång Stina i sin magiska 10-års-revolt-tror-jag-är stor-men-tål-ingenting och hon i sin tur livar upp wille som i sin tur ger igen på lillasyster. Suck…sova..va fälla ä dä fö nå?
  å även om jag faktiskt får sovmorgon av min goa hälft ibland, vad händer? kan man slappna av?
  näähää ru…man hör på barnen och deras tjafs nere å pappan fattar ingenting . Nä..lika bra att inse att man kommer vara en trött sleten morsa ett tag till. Å det är väl som man vill ha de tror jag…på nå sätt…hm.

  Ha en super Monday Supermorsan!
  Jag imponeras av dig!

 4. anna says:

  å vad jag känner igen mig. man blir ju tokig utan sömn. har en tweenie och en bebis, iofs bara två barn men med en unghund å en extrem katt å sambo på det så är det mkt här oxå. det är som du säger vissa dagar är det bara gnäll och man blir tokig. vi hade en fruktansvärd söndag, så jäkla jobbigt

Lämna ett svar