Tittut! Nu tänker jag avslöja allt!

Eller vadå allt, ni får inte veta allt om mej. Men nästan… 😉

För er som inte har hängt med så har Jocke och jag tagit ett stort beslut. Vi kände att det var det enda rätta, även om vi inte visste varken ut eller in och nu efter att ytterligare tid har gått så känns det bara mer och mer rätt.

Efter idag när vi fick se vår lilla bebis i magen så kändes det bara helrätt att vi inte valde abort! Såklart. 😀

Ja jag är gravid. Ja jag vet…det blir min 5:e och Jockes 3:e och jo….vi har redan tätt mellan tjejerna (1½ år) och jo…det kommer bli tätt nu också (ca 1½ år) Jocke och jag var HELT klar med barn. Vi hade ju redan fantastiska barn och kände oss nöjda med det. Det är ju därför man skaffar preventivmedel, eller hur? Jag mår inte bra på att proppa i mej hormorner och litade inte riktigt på Kopparspiral eftersom jag blev gravid med Gustav (nr 2) då jag hade spriral. Men barnmorskan övertalade mej, jag hade ju redan haft min ”riskprocent”…så de satt i en spiral. Eller snarare tvingade dit den. De var 2 stycken som pressade och fixade och höll på skitlänge för att få den på plats. Ja det gjorde ont. Efteråt så sa bm att det är FULLT normalt att jag kommer att blöda mycket och ha mycket ont och känna mej svimfärdig -eftersom de hade grejat så mycket.

Jag åkte hem la mej på soffan och bara låg och grät. Hade så ont. Hon sa ju att det var normalt så inte anade väl jag att de hade tryckt den där jävla spiralen rakt genom väggen med riktning upp mot ändtarmen. KONSTIGT att jag har haft ont. Normalt. Jojo.

Nu sitter den fast och jag blir tvungen att operera bort den nån månad efter förlossningen. Ska dock inte vara nån fara för barnet. Bara jag som kan ha ont då och då.

Så nu ska jag bli 5-barns morsa. Hur knäppt är inte det?!! Två tonåringar, en 3-åring, en 1½ åring och en nyfödd lagomt till jul! Vi kommer inte ha tråkiga händelselösa stunder direkt ofta. 😀 Vi väljer att se det som att det var meningen, en underbar gåva -nu när värsta chocken har lagt sej. Men ser jag fram emot graviditeten? Åh nej!!! Ge mej gärna bebis direkt. Hatar mina jobbiga graviditeter. (jo jag vet att man inte ”ska” säga så) Jag kan bara hoppas att denna blir lättare. Både när det gäller viktökning och krämpor.

När vi har berättat för vänner och släkt så är det i princip ingen som har trott på oss. Antingen så står de bara och gapar och säger ”NÄÄÄ” eller så skrattar dom eller…bara står och glor för de inte vet vad de ska tro. Ingen (förutom en) har regerat med att DIREKT bli glad och gratulera. Men de blev väl nästan lika chockade som Jocke och mej…kan jag tro.

Jag undrar hur släkt och vänner reagerar när man säger att man är gravid med 10:e barnet?!

ULTRALJUD IDAG! Vecka 12+2. Vår lilla bebis (som jag är säker på är en kille -en liten mini-tjurig-Jocke 🙂 )

Nu är jag hos Johanna och ska sova här, barnen sover, våra karlar är ute på vift (på var sitt håll) så vi myser med dipp och grönsaker och ska se på en romantisk komedi ”Something Borrowed”. Först mörk choklad och kaffe. Trevlig fredagskväll.  Hej då från mej! 😀

31 comments

 1. A House With A View says:

  Åhhh Helena vad himla roligt!!! Stooooort Grattis!! Vad jääätteroligt med en bebis! Och även om det inte var planerat så kommer en ny person att komma, med en helt ny personlighet och gör sina avtryck i er familj, och det kommer att bli hur härligt som helst!! Jag gläds mer er! Men förstår samtidigt att du inte riktigt ser fram emot själva graviditeten för jag har själv mått pyton under mina tre, pust!!! Men jag ser sååå fram emot att följa dig i din blogg och se hur allt blir när bebisen kommer! Min syn på det (utifrån ett cyper-perspektiv) är att den bebisen kommer att hamna helt rätt i livet!! Hos er!

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

 2. Jessica says:

  Oj, vilken överraskning. Trodde att Ni skulle gifta Er (det kanske ni redan är). Men så fel jag hade. Stort grattis iallafall. Det blir spännande att följa fortsättningen.

 3. Razzel says:

  Jättestort GRATTIS!!!!! Det här kommer att vara en alldeles speciell unge eftersom den bestämt sig för att komma till er mot alla odds!

 4. Josefin says:

  Men wiihooo vad roligt! Det är ju fantastiskt med barn och jag har alltid beundrat familjer med många barn. Framför allt tror jag det är riktigt roligt med många syskon. Jag har två, min bror 11 år äldre än mig. Man behöver kanske inte ha så många år mellan barnen men jag är jätte glad för mina syskon. Min syster 6 år äldre än mig och min bästa vän. Tyvärr bor vi alldeles för långt ifrån varandra bara.

  Måste kommit som en chock då ni inte planerat detta. Och man får faktiskt säga att det är jobbigt att vara gravid. Igår grät jag över att jag var så less på kroppen, magen (inte det som är i den så klart), inga kläder som passar, svullna onda fötter mm mm. Ja du om någon förstår säkerligen som genomgått fler graviditeter än mig. Jag känner mig bara så uppgiven när den aldrig vill komma ut. Jag börjar bli orolig även om jag inte behöver vara det kanske. Jag vet att jag inte heller är den enda, men tanken på minst en veckas övertid till får mig att nästan vilja gå under. Nu får den här underbara krabaten titta ut. Jag nästan längtar efter förlossningssmärtan hur sjukt det än kan låta.

  Det är inte så vanligt med många barn nu för tiden, därav chocken bland dina nära och kära tror jag. Vanligt med två kanske och sen göra karriär och dylikt. Det viktiga är att man gör det man tror blir bäst för en själv. Stor familj med mycket kärlek låter helt underbart tycker jag. Hoppas din graviditet ska gå bra den här gången också (för du har ju fått 4 underbara barn).

  Det där med spiralen lät ju skumt och inte alls trevligt heller. Hoppas du inte behöver ha mer ont när graviditeten fortlöper. Du måste stå på dig och säga till. Du känner din kropp bäst.

  Lycka till nu! Massa kramar Josefin

 5. CiliaH says:

  Grattis vännen! Hemskt med spiralen dock och att de fullkomligt tvingade in den. Fy. Hoppas du inte kommer att känna av den för mycket dock.
  Önskar er all lycka till!

  KRAM

 6. Eija says:

  Men vännen, så roligt! Blev alldeles rörd! Grattis! Vi har FEM barn och har överlevt, ha ha! Man får bara skaffa en aningens större bil, that´s all. Nej varje fjun är en gåva, oavsett vad omgivningen tycker! Ett stort lycka till er!

 7. Ida says:

  Grattis till ert underverk! Kan förstår chocken och att det måste vara ett svårt beslut. Med det sägs ju att de som väljer att behålla barnet aldrig är de som ångrar sig och det måste ju ligga något i det. Allt kommer säkert gå jättebra, hoppas du slipper ha en alltför jobbig graviditet! Kramar till dig

 8. Jenny says:

  Åååh vad roligt!! Stort grattis Helena (och Jocke oxå såklart)! Det hade jag aldrig kunnat gissa:) Trodde att ni skulle typ öppna eget eller nått sånt, typ gårdsbutik hihi!)

  Nu blir ju dessutom Tyra storasyster! Tänk om det blir en liten grabb den här gången:)

  Hoppas denna graviditet blir den ”lättaste” och att du slipper alla krämpor:)

  Kraaam Jenny

 9. alegni says:

  men vilken häftig nyhet, helena! stort grattis till hela familjen! jag blir alldeles varm inombords.
  vad de klåpat med din spiral. jag hoppas verkligen att den inte kommer att besvära dig tills du blir av med den. själv har jag haft hormonspiral i över 18 år, och den har jag varit mer än nöjd med. ingen mens och inga besvär överhuvudtaget.
  grattis än en gång! kram
  ingela

 10. Katarina says:

  Grattis till bäbisen och rätt beslut! För 2½ år sedan var jag i samma situation och var verkligen inte glad, men abort var aldrig ett alternativ och trots att det har varit tungt många dagar är jag så glad över min oplanerade 5:e son.
  Det var inte meningen att det bara skulle stå ”rzaq” i min första kommentar, men jag hade glömt att min älskade oplanerade son hade ordnat så att tangentbordet på min bärbara dator bara skriver rapakalja. =)

 11. kamomilla says:

  Åh vad roligt! Jag kan inte ha spiral heller, hade en kopparspiral men blödde som en gris och fick inflammationer…skitjobbigt faktiskt. Men det finns ju andra alternativ också..

  grattis till er, du har nog energi för att klara rumban! hoppas bara du får må bra under graviditeten!!
  kram, Kamomilla

 12. Daniela says:

  Grattis!!! det var det som jag gissade att du skulle berätta. Eller det var det första jag tänkte på men sen kom jag ihåg att ni inte skulle ha flera barn 🙂 Va roligt! Hoppas allt går bra och du får må bra hela tiden. kramar

 13. Vicki says:

  Får gratulera till tillökningen!!!

  Blev du gravid igen fast du hade spiral? De måste satt in den fel??

  Jag använder också spiral och man blir ju orolig att höra att man kan bli gravid trots allt. För det har inte jag planerat.

  Vad tycker tonårsbarnen om ett syskon till?
  När ska den lilla bebisen komma?
  Hinna du börja jobba för det var inskolning i okt?

  Ha det bra,Vicki

 14. Cecilia says:

  Men tjena Helga och grattis! Mats och jag håller på att göra om tak och fasad här hemma så vi skulle kolla in din blogg för att få inspiration till fönsterfoder. Och så hamnar vi mitt i den stora nyheten! Wow! Som tur är behöver vi inte inspireras av alla dina graviditer – 3 snabba var lagom för oss 😉
  Men du, det där med spiralen – hemska tider vilken tortyr!
  Kram från oss i Lövberg och varmt lycka till med den femte graviditeten! /Ia och Mast

 15. Tess says:

  Grattis Helena!! Och till resten av familjen oxå såklart! 🙂
  Vad roligt! Ser fram emot att få följa er på bloggen! Och vem vet, det här kanske blir din lättaste graviditet av alla? ? 😀

  Lycka till och en riktigt fin Midsommar önskas er! 🙂

 16. Stina says:

  Ett stort stort grattis till dig och din familj! Svårt beslut att ta, svårt när man redan har barn och vet hur fantastiskt fina dom blir ; ) Måste bara få fråga (som även någon annan tidigare gjort), blev du gravid även denna gång med spiralen inne? Har själv kopparspiral och har inte några planer på fler barn just nu iaf. Hälsningar Stina i Luleå

 17. Grodmamman says:

  Stort grattis till bebisen! Har full förståelse för att ni blev chockade, men skönt att ni känner att ni tagit rätt beslut.
  Jag mådde som sämst när jag väntade dottern, med sonen mådde jag illa, men inte i närheten av vad jag gjorde med dottern.
  Fy sjutton, vad de klantade till dem med spiralen då! Jag har hormonspiral och är jätte nöjd med det.
  Kram

 18. i min lilla lilla värld says:

  Men Herre min je!!!! Fy fan va kul. Stort grattis för bövelen. Det kunde jag ALDRIG ana hahahaha Fatta kul. 5 barnsmorsa liksom. Åh, va glad jag är för Er skull. Bra att Ni inte tog bort det lilla livet =)

  Mindre tråkigt med spiralen så klart. Stackare där. Har du ont av den nu?

  Hur mår du? Mår du illa? Trött? Jag vill så klart veta ALLT!!!!!!

  Kramar från oss

 19. Anna says:

  Hej tjejen!!!

  Men gud nu ryser jag så mina långa hårstrån reser sig på armarna 🙂
  GRATTIS!!!
  En sån rolig nyhet jag möttes av hos dig!
  Jag har inte besökt dig på så länge!
  Ååå jag vill också ha fler bebisar..
  Den biologiska klockan tickar ju på 😉
  Hoppas att storken kan visa sig här också!

  Många kramar Anna

 20. Annis says:

  wow,grattis! Ååå vad jag beundrar er! Ett gäng härliga ungar och föräldrar oc ett underbart hem. Det kommer att gå toppen för er med en till bebis. 🙂

 21. ♥ Erika - Mamma till två små ♥ says:

  Åh vet du, jag satt och läste igenom det här inlägget tidigare ,men så blev jag avbruten av en viss liten kille o hann inte kommentera då 🙂

  Blir så glad för eran skull! Så länge allt känns rätt så är det ju som det ska vara 🙂 Många lycko kramar till er!

 22. Stine says:

  Hei Helena!!!
  Har ikke vært innom bloggen din på en stund, da jeg har vært på ferie. Og jammen hadde det ikke skjedd STORE ting siden sist!!! Gratulerer såååå mye!!! Ble litt overrakset, men du verden så koselig. De tre minste kommer til å ha såå mye moro sammen!!!

  STOR klem fra Stine

 23. Mamma Russin says:

  hej hej..:)

  ja visst var det konstigt med att de inte fick något fostervatten.. 🙁 så nu står jag här med två stick i magen och missfallsrisk utan något prov.. läkaren som gjorde det hade aldrig varit med om detta innan, men att prova en tredje gång ville vi inte.. nä nu väntar vi till RUL och ser först var de kan se där.. jag tror med jag har en pojk i magen, en känsla bara.. kan ju såklart ha fel..

  För visst är min Stina och Betty nästan lika gamla ? vi har RUL den 8/8 så jag ligger en vecka efter dig då.. BF 2 januari efter våra beräkningar.. Ska ni kolla kön ? Det ska vi .. Jag är så nyfiken, hihi..

  Skitkul verkligen att ligger lika i tiden..

  Kram på dig..

Lämna ett svar