Stressar ni mycket innan jul?

Jag hör till skaran som alltid säger: ”I år måste jag börja med julklapparna tidigare, det blir alltid så sent!” Men självklart så brukar jag ÄNDÅ börja för sent och alltid ha alldeles för många kvar dagarna innan julafton…stress stress stress.

Men i år vet jag inte vad det är med mej… Fick vykorten från tryckeriet igår och har skrivit klar alla. De går iväg idag.

Så här mycket snö hade vi 22 december 2008

Så här mycket snö hade vi 22 december 2008

Men det skönaste av allt är att jag har fixat nästan alla julklappar!!! Jag har t o m slagit in alla. Då ska ni veta att det är INTE likt Helena!!!  Nu när jag är mammaledig så har jag ett sånt LUGN, jag stressar inte alls upp mej som när man jobbade heltid och jagade tid. Visst, det är fullt upp med en heltid av tonåringar, villa, ettåring + att vara gravid också, men det är inte alls samma sak. Man hinner verkligen tänka på vad som  är viktigt i sitt liv. Otroligt nyttigt! Önskar att alla hade möjlighet att få vara ledig ett år, även de barnlösa. 🙂

Visst blir det genast en mysigare julkänsla med det vita täcket av snö?!

Visst blir det genast en mysigare julkänsla med det vita täcket av snö?!

Har ni många julklappar kvar att köpa till barn? Gör som jag och besök lekmer.se. Nu borde de nästan betala mej för reklamen som jag gör, men jag gillade verkligen den sidan. 😀 STORT utbud av leksaker och bra priser, dessutom så kom paketen snabbt och man slipper stå i långa köer på stan… Sista leverans om ni bor i Norrland är den 17 dec, annars den 20 dec.

I natt har det faktiskt kommit en hel del snö. Så här ser det ut hos oss idag:

014 (800x588)

Önskar er en FIN tisdag! 🙂

8 comments

 1. Lilla a says:

  Hejsan,

  Kan inte annat än att instämma med dig! Normalt brukar jag vara sistaminuten-tjejen men i år när jag är mammaledig så är allt mycket lugnare. Alla klappar är dock inte inhandlade än utan några återstår ännu att fixa.

  Tack för din omtanke om Skrutt. Han är lite bättre idag men inte bra. Nu går det dock åt rätt håll.

  Tillhör inte perfektionisterna jag heller.

  Hoppas du får en bra dag!

  Kram lilla a

 2. Ida says:

  Ser underbart ut!

  Här är det inte så mycket julstress ännu. Har av någon anledning inte riktigt fattat att det är jul redan. Men de flesta klapparna är klara. Tycker om att ha några kvar att fixa de sista dagarna, bara man har ett hum om vad man ska köpa så man slipper leta. Fixade barnens klappar redan i oktober på Ullared. Massor av bra leksaker till bra priser. Annars tycker jag också om lekmer.se Jättebra sida med generöst utbud.

  Hoppas du får en riktigt lugn och skön jul nu utan stress!
  Kram från ett åtminstone frostigt blekinge

 3. Camilla says:

  Halloj Helena!

  Nej jag stressar faktiskt inte fast jag borde – vet inte riktigt va det är med mej i år 🙂 Har MASSOR kvar att göra men det känns som att jag släppt lite på alla ”måsten”. Det blir liksom jul ändå.

  Va underbart mycket snö ni har – det verkar som att det snöar i hela Sverige utom längt ut på västkusten – som vanligt 🙁

  Angående det här med barnas lusse tåg – det kommer till dej också. Jag tror att det krävs en dotter/syster för att få igång det där mysiga hemma lussandet. Hon säger till brorsan vad som gäller och då får han snällt hänga på 🙂 Betty kommer att lösa det här exemplariskt om ett på år 🙂 Å då är mina så stora så då har de slutat lussa för mamma…

  Kram till dej!

 4. alegni says:

  nix, ingen stress här, inte. julkorten är skickade, nästan alla julklappar handlade. julmaten lagar jag nästa vecka och städningen sköter gubben. jag brukar nästan skämmas över att jag kan ta det så lugnt inför julen 🙂
  kram
  ingela

 5. Anne says:

  Neeeejjjjj måste jag bli gravid för att få lugnet??? Hihi, nej det är jag för gammal för. 41 år och bli gravid, nej tack tror inte det. Men ack vad skönt det låter att du har det lugnet och tid att stanna upp och tänka. Hm ja här är det som vanligt, knappt börjat köpa julklappar ännu….Julkorten är iaf färdigskrivna ikväll och skall läggas på lådan imorgon.
  Ha en skön kväll och vad snö ni har fått, det har allt kommit ganska mycket här med idag.

  Kramkram Anne

 6. Jenny says:

  Det där med lugnet känner jag igen. Det var likadan när jag var hemma med min minsta tjej. nU när jag jobbar så är allt kaos och stressigt. Suck! Jag försöker ofta påminna mig själv om att tagga ner. 🙂

  Vilken härlig landskap ni har ni. Önskar att jag var hemma hos mina föräldrar och njuta av detta nu. Men det snöar här i Skåne. Kors i taket. Hoppas det stannar länge så man hinner njuta och leka i snön.

  Ha en skön kväll/ Jenny

 7. Anna says:

  Hej Helena!
  Ja det är så fint med snö!!Vi har snö här också!
  Igår var det riktigt besvärligt väglag.Jag jobbar ju i hemtjänsten och åker runt på småvägar på landet!Men det gick bra!Blev lite försenad bara..
  Ja man skjuter alltid upp det där med julklapparna!Tänk om man hade allt klart i november 🙂 och ja som sagt varje är tänker man neej nästa år då…
  Ha det gott!
  Kramar Anna

Lämna ett svar