Sommar sommar sommar

Åh vad vi älskar sommaren, eller hur? 🙂 Idag är det 27 grader i skuggan -igen!!! Underbart. Men det är inte lika underbart när man har en massa jobb att göra på husfasaden. Vädret vänder nog snart så vi får ta itu med skrapningen på allvar då. Idag ska vi äta middag på en mysig restaurang, alldeles vid havet. Perfekt att det dessutom är gångavstånd.

Vilda sommarblommor i vårt kök

Vilda sommarblommor i vårt kök

Nordljus plockade upp sina varor hos mej i måndags. Det var ett riktigt trevligt inredningsparty tycker jag. Så mycket fint som jag blev sugen på att handla. Vi var 17 shoppingssugna personer som satt i vårt varma vardagsrum. Som sagt, mycket fint fanns det. Men jag behärskade mej och köpte endast Nyblom o Kolléns vita stolsfodral till stolarna i matrummet. Tro´t eller ej, men jag glömde att ta fram kameran. Min lillasyster Johannas kompis tog några foton med sin mobil, så här kan ni se lite av deras utbud. (Stolar och bord tillhör mej). 🙂

Nordljus delikatessbord

Nordljus delikatessbord

Jag tog lite nya köksbilder också, bäst att passa på när det är nystädat! 🙂

Tallrikshyllan som min sambo Jocke snickrade åt mej har nu fått krokar, köpta på Indiska. Jag blev helnöjd.

kök -3kök -4

Gamla rostiga nycklar, som tidigare hängde i stallet. Har inte listat ut om de fortfarande går till någon dörr, eller om det är dörrar som inte längre finns kvar på gården. Kannan är ett loppisfynd, visst är den underbar? Jag har kaffekoppar till också. (Hackefors)

kök -11

kök -12

Lite somrigare bilder än tidigare när jag visat bilder på köket. Tråkigt att min kamera inte är så bra bara…den funkar bäst på nära motiv faktiskt.

kök -6kök -7kök -5

Första bilden visar knoppbrädan i köket där stallets och ladugårdens nycklar hänger. Korg från House Doctor, köpt hos Julias vita drömmar. Andra bilden visar knoppbrädan i hallen, där det hänger en Välkommen skylt som Susanne med bloggen Me and Alice har gjort, hjärta från Syster Lycklig och koftan köpte jag i Rom, Italy. 🙂 Tredje bilden visar ännu en av mina kannor, här med rosor från gården.

kök -8

Jocke jobbar hemma vid köksön

Jocke jobbar hemma vid köksön

kök -13kök -14

Gammal låda vid vedspisen där jag förvarar ljus

Gammal låda vid vedspisen där jag förvarar ljus

KRAM

Tillägg: Glömde ju att rapportera om vikten. Jag har lyckas gå ner ett helt kg sista veckan!!! Tjoho vad jag är duktig (klappar mej själv på axeln) 😉 Nu har jag kommit under en mycket skön gräns och känner mej supernöjd. Det är bara 1,5 kg kvar sedan har jag nått mitt mål. Känns underbart skönt.

Jag har gått ner de 18 kg som jag gick upp med Betty + ca 3,5 kg. Totalt ca 21,5 kg sedan november 2008. Inte illa pinkat av en gammal 3 barns morsa va?! 😉 Sedan är det ju en helt annan sak att jag inte är nöjd med en massa saker på kroppen, men blir man någonsin det?  🙂

14 comments

 1. Lillasyster says:

  Hej! Ni hade ju hunnit med lite smått och gott sen jag var hos er sist. 🙂 Och Betty bara växer och växer. Hon bor för långt ifrån moster ju!
  Ska inte ni åka på nån rockkonsert snart så man får vara lite barnvakt? Sist hade jag ju fyra barn när ni var nere i huvudstaden. 😀 Nu har ni ju utökat båda två så då blir det sex stycken små gryn att passa. För inte kan väl 16 och 13 åringen klara sig utan mosters tillsyn? 😉

  Hur kan du jobba på kontor dagarna i ända? Det kryper i mina ben! Släpp ut mig! Svettigt är det oxå, vi har ingen ac. Jag får adhd.

  Puss och hälsa alla.
  GRATTIS förresten till Linus som kom in på det gymnasieprogram som han sökt!

 2. Helena says:

  hahaha!!!
  Det kanske kommer några skötare och spärrar in dej långvarigt om du börjar att hyperventilera på det där viset och skrika ”släpp ut mej” ”Jag haaaaar adhd” där inne!!! 😉
  Men håller med om att det är varmt, jag är inne och ”svalkar” mej nu……men det är 27,9 grader här inne….*pust*
  Men jag slipper ju jobba i alla fall!!! (tack o lov) 🙂 Sedan blir det kontoret igen…
  Eller ska vi starta en gårdsbutik? 😉

  Jaaaa rockkonsert skulle vara fint. Första gången som Betty ska vara hos någon barnvakt kanske kommer snart…vem vet. Min lilla snuttis. Det är ju enklare nu i alla fall när jag inte ammar längre.
  Självklart så måste även en 16 åring samt 13 åring ha barnvakt av moster!!! 😉

  Men duuuuu snart är det seeeeemester, så HÅLL UT!!! 🙂

  PUSS och hälsa du med!

 3. Grodmamman says:

  Så snyggt kök! Gillade kontrasten mellan det vita och det svarta!
  Duktig du är med vikten också! Skulle vilja gå ner några kilon jag med, men nu är det semester!:)
  Kram

 4. CiliaH says:

  Sitter som vanligt och blir lite avis på ditt vackra hem! Vilket kök ni har! Riktigt tjusigt må jag säga. Tycker ni är superduktiga som lyckas inreda modernt men ändå behålla stilen på huset.

  Nåja, jag ska inte klaga. Har ett fint hus med och framförallt funktionsdugligt och på ett bra område, men det är ju inget sekelskifteshus inte 😀

  Hoppas det är bra med er i värmen. Här har vi varit på väg att smälta bort emellanåt men nu är den gräsligt fula poolen uppe så man skan svalka sig hihi.

  KRAM

 5. Therese says:

  Hej svejs! vad duktig du är som tappar kilon…Själv tycker jag det är såå himla svårt så här på sommaren när det är mycket fika o glass o grillat m.m Listan kan göras lång! Vad mysigt det lät med inredningsparty…Nyblom o Kollen är ju en riktig favorit…Skulle kunna ha deras stolsöverdrag i alla färger! Ha de gott! Sommar Kramar Therese

 6. Lillasyster says:

  Hahaha! Nej, du hörde väl vad fin i kanten jag lät när vi snackade på telefonen alldeles nyss. Man kan få tänka att det är asvarmt och att jag vill ut. Men nåt utbrott skulle inte få här på jobbet heller. Kanske. 😉

  Gårdsbutik? Jag? Jag som köpte så mycket saker på ditt inredningsparty? Hehe. Nej, men ta med dig min sambo, det skulle han gilla. Han bugar och bockar för bullpåsen som du skickade med förresten. Det tyckte han var gulligt! 😀

  5 timmar kvar till semester!

 7. Lillasyster Johannas kompis says:

  Tack för sist! Vilket fint hem ni har, blev riktigt inspererad så där så att det började klia i fingrarna på mig. Är verkligen grymt imponerad hur ni har hunnit med er. Måste passa på att berömma bloggen din med, ska börja kika fler gånger för den ger en sån härlig ”jag vill också” känsla! / Karolina

 8. Anna says:

  Hej Helena!!
  Jag fick vinsten idag ja!!!Tack så jättemycket 🙂
  Jag blir så lycklig av att titta på dina underbara bilder på ert härliga hem!!
  Tack för titten!Vilket drömkök alltså!
  Här var det lite regn idag och lite svalare!
  Jag jobbar hela helgen så det gör inget om det blir lite sämre väder 😉
  Men här i Västerås är det ju bilträff i helgen,Power meet så det är bra om det håller uppe för den skull!
  Hoppas du får en fin helg vännen!
  Kram kram

 9. Anne says:

  Du vi får nog acceptera hur vi ser ut i vår ålder, iaf jag som är äldre. Du ser ju jättefin ut i din svarta klänning ju…Herregud det är många kg du har gått ner. Snyggt kök har du iaf tycker jag…Ser så mysigt ut. Vad kul med homeparty på inredningssaker, och du hade inte kameran redo fniss…

  Kram till dig/ A

 10. Helena says:

  Å vilket fantastiskt fint kök ni har, helt i min smak!!! Hoppas ni hade det mysigt på restaurangen och att maten var god! Ha en skön lördag! Kram Helena

 11. Camilla says:

  Hej!

  Tack för titten hos mig!Ja, jag kikar också in lite överallt, men orkar inte alltid lämna kommentarer!
  Dina köksbilder är jättefina!
  Ett stort grattis till viktförlusten också!!

  Kram Camilla

 12. Jenny says:

  Underbara bilder från ert kök Helena! Ni har verkligen jobbat på bra! Kul med vikten också, sånt blir man verkligen uppåt av 🙂 Ha en toppenbra helg! KRAM

 13. Jenny says:

  Hej alra sötaste Helena!
  TACK för din superfina kommentar hos mig, blev så glad ska du veta:) Gillar dig oxå!!

  Ert kök är ljuvligt!! Snygg karl har du oxå;)
  Hihi! Min är inte så dum han heller men han vill inte visa hur han ser ut på bloggen och det får jag ju acceptera..

  Ha en jätteskön söndag,
  Stor kram Jenny

 14. Helena says:

  Hej syrrans kompis Karolina! 🙂
  TACK så mycket!!! Kul att kunna inspirera. Ja kika gärna in fler gånger.

  Ha det så bra!
  Kram
  /Helena

Lämna ett svar