Dagens sötnos

Hej på er!

Nu tycker jag att det är dags för dagens sötnos, Betty! 🙂

Betty söt2

Ni som brukar följa min blogg vet ju att jag inte bara skriver om inredning, eller bara om bebisar. Här blandas det hej vilt med vad jag känner för. Blir roligare så. För mej i alla fall! 😉

Betty är nu 8 månader

och är verkligen vår lilla charmunge som vi älskar så mycket! Nu när jag har slutat att amma så sover hon mycket bättre på nätterna. Tidigare kunde hon vakna flera gånger under natten, nu är det inte ovanligt att hon sover i sin spjälsäng hela natten. Skönt!

På 8 månadersdagen så fick Betty denna badponcho av farmor & farfar

På 8 månadersdagen så fick Betty denna badponcho av farmor & farfar

Hon har alltid varit mycket lätt att lägga. Det är bara att lägga henne i spjälsängen, pussa godnatt och sedan somnar hon. Ibland kan hon vakna till om hon har tappat nappen, eller hamnat med benet utanför spjälorna, men då är det bara att stoppa om henne och sedan somnar hon om. Gullungen!

Pappa & Betty busar

Pappa & Betty busar

Vanligtvis så somnar hon vid 20-21, vaknar vid 5-6 och vill ha välling och somnar sedan om till 8-9. Bara för någon dag sedan så somnade hon 20, vaknade inte en enda gång förrän på morgonen klockan 8! Ni som är småbarnsföräldrar (eller minns hur det var) kan förstå lyckan! 🙂 Men jag vaknade ju vid 5 tiden  ändå, av tystnaden tror jag. Måste självklart kolla till henne då. 😉

Linus 16 år och Gustav 13 år är stolta brorsor. 🙂

De märks att de uppskattar henne mer nu när man kan busa med henne. Sedan är det väldigt roligt att se när hon springer i gåstolen. Ja hon springer faktiskt. 🙂 Allra helst om någon öppnar kylskåpsdörren, eller någon låda. Oj vilken fart hon får då! 😀 Krypa har hon inte visat minsta intresse till, hon har alltid hatat att ligga på mage dessutom. Det enda som händer är att hon haskryper, men bakåt! Det skulle inte förvåna mej om hon struntar i krypningen och börjar gå istället.

Betty gladBetty glad2

Betty glad3Betty glad4

Linus börjar gymnasiet till hösten och har kommit in på det program som han har sökt. GRATTIS till mammas älskling!!! Han har varit otroligt skoltrött och fått kämpa med det mesta, han har även läs och skrivsvårigheter, dyslexi, men det gick ju bra tillslut. Så skönt.

Gustav börjar 7:an, fast skolan som han går på är 6-9, så det känns som att han redan går på högstadiet. Tänk vilka stora och fina barn jag har!!!

Alla 3 barnen sover nu och min sambo är ute och skrapar på huset. Jag ska gå ut och roa mej med det jag med.

Ha det så bra! KRAM från matbordet där jag sitter och bloggar boendes i en gammal bondgård några mil utanför Sundsvall där vi har det soligt men svalt (15 grader) idag.

15 comments

 1. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Hihi, vilken otroligt charmig bild på lille Betty (det första fotot), hon e la för gooo!

  Bra kämpat av din son som kommit in på gymnasieprogrammet han sökte:)

  Du har en av mina absoluta favvobloggar ska du veta!

  Kraamis Jenny

 2. Pernilla says:

  Hej!
  Lilla Betty är jätte söt, men det är inte därför jag skriver 😉 Utan ville bara säga att ert hus är super fint! Jag och min pojkvän har precis gått o köpt ett liknande projekt, en avstyckad bonngård med loge o stall o hela köret! Tyckte att det var så kul när jag hittade din blogg för det känns som om det är precis som vårt hus, vi ska börja riva ut köket så fort vi kommer fram till hur vi vill ha det. Ska bli så kul att följa din blogg! =) Kram Pernilla

 3. Helena says:

  Å så söt hon är din Betty! Min lilla L är nu 6 månader och jag kan fortfarande inte titta mig mätt på honom! Ha en skön dag! Kram Helena

 4. Amanda says:

  Betty är gudomligt söt. En riktig goding! ^^

  Vi har haft en riktigt fin helg faktiskt. Hoppas ni haft det också.
  Kram

 5. Anna says:

  Hej Helena!!
  Hon är en riktig solstråle Betty 🙂
  Så kul att du har 2 pojkar och en flicka!!
  Jag skulle gärna vilja ha en bebis!Får se om storken kan komma hit 🙂
  Vi ska upp till min sambos farmors stuga på semestern.Den ligger en bit utanför Sundsvall.Mellanfjärden heter stället.Ligger en bit från Bergsjö.
  Du kanske känner till det?
  Finns det några bra loppisar du känner till där i trakterna? 🙂
  Vill gärna åka runt på lite sånt när vi är där!
  Ha en mysig vecka!
  kramar Anna

 6. Johanna UNG 2BARNSMAMMA says:

  Hon är så otroligt söt!! 🙂

  Ja men Gatufesten har verkligen blivit sämre..trist men sant. Vi hade det rätt toppen, Lena & Orup var nästan bäst av alla, bäst show iaf. Men så gick jag inte lördagen heller. 🙂

  Hoppas ni haft en fin helg!!?
  Sköt om er!
  Kramar

 7. alegniinoffice says:

  sötnos var ordet!
  o grabbarna är säkert lika stiliga de, på sitt sätt!
  kram
  ingela

 8. Sussie says:

  Hej!!!
  Sååå gullig din dotter ser ut!!! Visst é de härliga när de så små?
  Man måst pass på, medans dé é så små, tiden går så fort.:(
  (har 4 själv, 19,15,13 & 10 år och alla flickor!!) Du hade tur att få en flicka på slutet:)!
  Vilken härlig blogg du har!!!!
  (Hittade din blogg genom bloggportalen.)
  Gillar skarpt ditt hus, så fint. Men ditt kök!!
  Den är min önskedröm, ser stort ut?

  Må så gott!!!!
  Krammizar fr Sussie

 9. Anni says:

  Hon är verkligen jättesöt, lilla Betty!
  Minns när jag o I hälsade på dig när du fått ditt första barn. Är det verkligen 16 år sen? Ja, jag minns att jag tänkte att jag var ljusår ifrån barn då. Känns som om det var i ett helt annat liv vi befann oss.
  Grattis till din fina familj, fina hem och liv!

 10. Helena says:

  Hej på dej Pernilla!
  TACK så mycket! Åh va roligt att ni också har köpt en gammal gård. 🙂 Det är verkligen spännande med allt det gamla. Det är ju även en maaaassa jobb som följer med, men bara man vet vad man ger sej in i så. 🙂
  Ni kanske inte har lika stort renoveringsbehov i huset som vi hade?
  Du har ingen blogg? Säg till om du skaffar en, skulle vara kul att följa ert projekt! 🙂

  Kram
  /Helena

 11. Helena says:

  Hej hej Sussie!
  TACK så jättemycket för dina fina ord om min blogg, Betty och mitt hem! 🙂
  Kul att du hittade till min blogg, du är så välkommen tillbaka.

  Jaaaa det är sååå härligt när de är små och söta! Så du har 4 tjejer? kul! 🙂 Jag blev så glad när min tredje blev en tjej.

  Om jag minns rätt så är köket och matrummet tillsammans ca 50 kvm, så det är ganska rymligt. Min önskedröm också! 😉

  Kram
  /Helena

 12. Helena says:

  Nämen hej Anni!
  TACK! 🙂
  Jag mailade dej för någon månad sedan, men jag vet inte om jag skickade rätt?
  Skicka gärna på helena@helenashem.se 🙂

  Ja jag minns också när ni var och hälsade på. Linus var ca 9-10 månader då tror jag. Ja herregud vad tiden går. Vi var ju bara 20 år då.
  Jag ville ju ha barn ungt så jag skulle bli en ung mamma. Minns att jag sa ”Det är ju perfekt; när jag är 40 år så är Linus 20 år och Gustav 17, inte så långt kvar tills de flyttar hemifrån!”
  🙂
  Så kanske det blir också, men nu är jag ju även mamma till lilla Betty, som får en ”gammal mamma” -stackarn! 😉 😀

  Skulle vara jättekul att träffas någonting!
  Kram
  /Helena

 13. Anne says:

  Hon är alldeles underbar…..Precis den åldern som är så go. Skönt att hon sover bra. Vilka stora grabbar du har, vad skönt att han har kommit in trots jobb på vägen, grattis. Jag håller iaf på att du ser bra ut och inte behöver göra något.
  Kram till dig frpn mig/ Anne

Lämna ett svar