Snart 5-barnsmorsa! (eller Hjälp! 3 barn på 3 år)

Vet ni…jag kan inte riktigt smälta det här med att jag är med barn igen. Jo chocken har lagt sej och nu känner vi oss mycket glada för barnet (och lite skrämda). Men ändå…vi var så inställda på att vi var färdiga med fler barn. Alla mammakläder hade jag sålt på Tradera. De flesta bebiskläder också. Ingen mer bebis. Jag var inställd på att försöka komma i form, börja jobba riktigt, få bättre ekonomi, kunna unna oss mer och slippa spara hela tiden och umgås med min fina familj, framförallt få mer egentid med Jocke -för det är något som vi inte är bortskämda med. Glada föräldrar =glada barn!

Sedan kommer den här lilla krabaten och bara vänder upp och ner på vår värld. Ska jag bli 5-barns morsa och Jocke 3-barns farsa?…det är ju helt knäppt ju!!! För bara 5 år sedan så var jag helnöjd med mina 2 söner och ville inte ha fler barn. Nä fy för att börja om. Sedan träffade jag stora kärleken, den snygga singelkillen som bara sprang på krogen och gymmet och inte alls längtade efter barn…hahaha.

Jag älskar verkligen min Jocke. Blir fortfarande varm när jag tänker på honom. När jag tittar på honom. (Även om det finns dagar då man kan bli tokig på varandra också förstås, men det hör till.) Kärleken är stark så jag hoppas och tror verkligen att vi ska klara av det här. Någon som har erfarenhet av 3 barn på 3 år? Kan inte vara helt lätt kan jag tro…Hinner man med varandra? Tonåringarna? Gården? Vänner? Ska erkänna att jag är lite orolig. Jag menar....i mörkaste januari 2012 så kommer jag sitta och amma hela dagarna med mörka ringar under ögonen, medans 1½ åringen och 3 åringen stökar på runt omkring. Sedan mina 2 tonåringar som ska ha skjuts hit och dit och Jocke som jobbar 8-17. Hoppas verkligen att Linus har fått körkort innan dess så kan han hjälpa mamma kanske. Annars är det ju tur att jag är ung och stark så jag orkar med allt. 😉 Hahaha. Blev lite djupt detta och mycket text. Ingen orkar väl läsa allt, men det var skönt att skriva av sej. 😀

Så här såg den gravida 4-barns morsan ut igår när hon tog med sej familjen på shopping i Birsta. Måste säga stort stort TACK till syster Johanna och vännerna Jessica och Ulrika för alla mammakläder som jag får låna. Passar på att tacka syster Jenny för alla kläder som döttrarna får ärva också! Puss & kram på er alla.

Lilla lilla älskade barn i magen. Du är så älskad och välkommen till vår familj ska du veta, även om du skrämmer upp din (lättskrämda) mamma och pappa. 😀 Varje barn som föds är en gåva. Vi längtar efter dej!

18 comments

 1. Josefin says:

  Klart man orkar läsa 🙂 Visst kommer det säkert att bli en prövning emellanåt, som det säkert varit med alla de andra barnen också även om det nu blir tufft kanske med tre barn på tre år. Jag ”vet” dock att du kommer att klara det. Allt är så mycket enklare sagt än gjort, men prata med varandra mycket du och Jocke. Även om det inte går att planera så kan det vara bra att prata om hur man ska försöka att ta hand om varandra i all kaos. Det gjorde vi mycket och säger fortfarande att vi inte får glömma bort varandra.

  Just nu är jag riktigt trött. Vi har haft besök och inneboende sedan våra lilla gosse föddes för 4 veckor sedan. Vi har all släkt och vänner över 100 mil från oss och de vill ju så klart se honom, men nu känner jag mig lite mättad faktiskt. Våra vänner skulle komma på besök på måndag och jag såg fram emot en helg med avkoppling men nu visar det sig att de redan är på väg och kommer i morgon. Vad säger man då till sina vänner..? Att de inte får komma. Näe man får glatt bita ihop. Jag som bara har ett barn.. men allt är ju väldigt nytt i början.

  Ta hand om dig. Du är en skitsnygg gravid 4-barns morsa 🙂 Kram Josefin

 2. Ansibecki says:

  Jag orkade läsa allt. Förstår att du funderar och undrar hur ni ska klara det. Men det tror jag ni gör. Du verkar vara en sån positiv människa. Det är bara att låta bli att städa ett tag och koncentrera sig på barnen. Köp färdig barnmat och förenkla så mycket som möjligt… Sen har du kanske vanan inne nu med. En del säger ju att tredje barnet hänger med av bara farten 🙂 Alltså jag har ju ingen aning om hur det är att ha så många barn. Det var bara som jag tänkte mig. Vill du ha ”riktiga” råd får du lyssna på dem som vet 🙂 Ha det jättebra! kram

 3. CiliaH says:

  Klart du fixar det vännen även om det blir körigt. Det är körigt här med trots att det bara är varannan vecka vi har de stora men vi fixar det så gott det går och jag må skälla och styra och ställa för att få allt att funka men det är rätt härligt ändå 🙂
  Visst är det härligt att man fortfarande blir varm och pirrig i kroppen av sin man 😀

  KRAM

 4. Cecilia says:

  Jo, tre barn på tre år eller rättare sagt, 2 år och 10 månader har jag klarat av… Allt går när du inte vet något annat. Jag tycker det är fantastiskt men givetvis enormt uttröttande ibland. Första tiden var tuff på sitt sätt men det är en sådan rikedom med barn och det belönar sig hela tiden! Tänk också att du har två fantastiska söner som hjälper dig hålla distansen i ”blöj-träsket”. Det här kommer du att fixa galant, Helena! Kram /C

 5. Mamma Russin says:

  hej hej min gravid vän..;)

  klart du fixar detta, du är ju ungdomen själv juh.. 😉

  jag är så glad att jag ramlade in till dig nu igen och fick se att vi ligger nästan lika i veckorna.. 🙂

  Ja jag har redan börjat känna av bäckenfog och glapp i höfterna.. med Stina vart jag ss från vecka 16 för fogarna, men då bodde vi på tredje våningen utan hiss. . Nu har vi hiss så det hjälper till massor.. 🙂

  Man ska ju aldrig fråga en dam om ålderna så det gör jag inte , hahah.. men du får gärna berätta om du vill.. 😉

  kram på dig och trevlig helg..

 6. Helena says:

  Hej Cecilia! Hjälp var det så tätt du fick grabbarna? Då är det ju värsta semestern för mej eftersom det blir 3 år och 2 månader som vi får 3 barn på! Hihi. Ja första tiden måste vara jobbigast, eller hur? Det kände man ju bara med tjejerna. Men ni fixade ju både grabbarna, förhållande och gård osv så då finns det hopp för oss också kanske. 😀 Tack för pepp söta du. KRAM

 7. kamomilla says:

  Kommer nog att bli tufft! Varför inte försöka få en au-pair? Som kanske kunde hjälpa med ett å annat, som byke, städning barnpassning medan du ammar osv.. Jag känner en mamma med 3 årig son och ettåriga tvillingar. Hon har haft en au-pair en tid nu. Funkar säkert bra.

 8. Sofia says:

  Ni verkar ha det så fint tillsammans så det kommer gå bara bra, även om det kommer vara jobbigt i perioder! Vill oxå säga att din historia ger mig som nyseparerad mamma till en liten son som idag inte kan tänka sig att leva med någon mer än min son, stort hopp att livet kan ändra sig till något helt annat än man tänkt sig :). Ta hand om er!

 9. Helena says:

  Sofia: Tack, vad glad jag blir för dina ord. Jaaaa livet kan verkligen ändra sej!!! Usch förstår att det är tufft nu för dej, nyseparerad och allt. Det är inte alls kul. Men det vänder fortare än du tror. Stor KRAM

 10. Linda says:

  Blev tipsad om din fina blogg av Mamma Russin, vet jag varit in någon gång tidigare men kommer inte ihåg om jag kommenterat.

  Tror du kommer fixa det galant med 3 små barn, man får helt enkelt inte ha för stora krav på sig själv, ta dagen lite som den kommer och be om hjälp när vardagen känns lite för tuff.

  Vi fick tvillingar då vår största son var 3 år och 5 månader och sedan en liten dotter då tvillingarna var 2 år och 11 månader, det har varit tufft emellanåt men glädjen barnen ger gör att man snabbt glömmer de jobbiga perioderna.

  Lycka till med allt!
  Såg förresten ni bor i närheten av Birsta, dit åker vi gärna och handlar trots att vi har 23 mil dit:)

 11. camilla - Hemis och Hollys mamma says:

  Du är inte ensam inte med 3 barn på 3 år! Jag har fått mina 2 tätt, och nu är jag gravid igen 🙂 Så när nr 3 kommer ut kommer Hemi min son vara 24 månader, och dottern min Holly vara 12 månader, och denna nyfödd. Har i all hast också funderat hur fanken kommer det att gå? Men tyckte det kändes som mer bekymmer när jag vänta nr 2 än nu 🙂 lättare att anpassa sig, men nu vet du det, att du e inte ensam! På 27 månader (2½ år ca) kommer jag ha fått dessa 3 🙂 Å jag e 20! Kram å lycka till 🙂 Du e stark!

 12. Helena says:

  Hej Camilla!
  Kommer inte in på din blogg -är den låst?
  Vill bara säga ojojoj -du gör det verkligen otroligt bra!!! Jag blev också mamma när jag var 20 år…men det var min första! 🙂
  Får du må bra under graviditeten då? SKÖNT att höra att fler har det fullt upp också. Hihi.
  KRAM på dej, tack och lycka till! 🙂
  /Helena

 13. camilla - Hemis och Hollys mamma says:

  Hej Helena igen 🙂 !

  Nje men visst ja ja, glömde bort att den är låst juh tack vare nyfiket folk som inte bör veta allt 🙂 Men du kan få inloggningsuppgifter så du kan kika in 🙂 Har dock en bloggpaus justnu mitt i allt men har börjat om på nytt igen nu 🙂 Har dock ej gått ut med min 3:e grav där ännu så du vet ifall det inte nämns där än 🙂 ska vänta ett slag till med den nyheten för alla som läser bloggen 🙂

  Användarnamn: korv
  lösenord: ring

  http://hemismamma.blogg.se/

  Nog känns det allt men det går bara man vill 😀 Aha okej, ja du ser, ”ska börjas då man e ung säj” 😉 Jo hittills hare ju mest bara vare illamående å trötthet, men har kommit över det stadiet just så känns skönare med tiden då magen vill bli större och realistisk också 🙂 Är i vecka 14 nu så en bit kvar äre allt!

  Ja, man vill ju inte va ensam inte om sånt här =)
  Kram tillbaks å lycka till 🙂 Såg att du bor vid svall som jag förstod, Kul! Jag e från Övik i grund å botten jag 🙂

Lämna ett svar