Renoveringen av fasaden

Hej på er!

Arbetet med fasaden går framåt och hade det inte regnat på fredagen och lördagen så hade framsidan varit helt klar nu. Vi har ritat om fönsterfodren enligt en gammal bild på hur huset tidigare såg ut. (klicka på bilden Huset på 30 talet). Det var lite svårt att se, men det blev något liknande iaf. Fasaden är målad 2 gånger, liksom alla vita snickerier, vissa delar på farstukvisten är målad 3 gånger.

P1070882 (800x600)

Bjuder på några förebilder också. Kan vara kul att se hur det såg ut när vi köpte det kanske? Här står Jocke och jag och har förälskat oss i ett gammalt skruttigt hus. Gustav fotade och undrade om vi var knäppa. ”Ni kan ju inte köpa det där gamla huset. Man kan ju inte ens bo där!” Ja, vi kanske var lite knäppa…men det blev ju bra tillslut! 😉

036 (800x516)

Nu ser det ut så här! Liiite skillnad har det iaf blivit va?

Vi hade funderingar på att måla med en linoljefärg först, men valde tillslut att måla med Beckers oljefärg V.  Den gula färgen heter ”Creme Brule” och den vita som är bruten heter ”Utevit”.

Farstukvisten är den som har krävt mest tid av oss. Det har tagit sin lilla tid att renskrapa och eftersom en del av timmerstocken som den vilar på behövde bytas ut så gick det extra timmar på det. Vi behövde även såga ut 4 nya ”staket” samt laga några delar. Farstukvisten är annars helt original sedan huset byggdes 1887 och det känns jätteroligt att vi lyckas bevara den. Den är ju bara SÅ fin och är en av husets fina detaljer som gjorde att vi föll för det gamla huset.

028 (800x600)

033 (800x600)

Själva smygen mellan fönster och foder ska målas. En vit MIDJA ska huset få, samt en vit sockelbräda längst ner. Sedan har vi kvar att sätta dit några locklister. Runt pardörren ska det också upp lister, samt på lite andra ställen på farstukvisten.

Återkommer självklart med bilder när arbetet har gått ännu mer framåt. Får se hur mycket vi hinner innan höstkylan på riktigt har bitit tag i oss. Annars finns allt jobb kvar till nästa sommar… 🙂 Men gissa om jag längtar tills vi kan plocka ner ställningen?!

KRAM

13 comments

 1. Kamomilla says:

  Färgen är fin! Och när man ser snickarglädjen förstår man ju att det har tagit tid att putsa bort gammal färg! Ert hus är en riktig pärla! Vi fick många kommentarer som ni också, ”är ni galna”, ”där kan ju ingen bo” ”va´mycke jobb”… osv… men haha det är kul att ge olyckskorparna en överraskning, det gäller ju bara att ha starka drömmar och visioner!
  Grattis till er fina fasad!

 2. alegni says:

  själv är jag för lat o skulle nog aldrig ta mig an ett liknande projekt, men jag lyfter på hatten för alla andra som klarar av det. både kamomilla här ovanför o ni har ju lyckats till hundra procent!
  kram
  ingela

 3. Ida says:

  Men va fint ni har gjort. Väldigt stor skillnad fast ändå syns de att det är samma hus. De är min dröm att få köpa ett sånt hus och renovera det. Helt underbart! Kram

 4. Sofia says:

  Otroligt fiiint, vilket hästjobb ni har gjort, är riktigt impad!! Bedårande fint och finare kommer det bli:-) Kramis Sofia

 5. Jenny says:

  Hej Söta du!

  Åh vad kul att få se hur fasaden såg ut när ni köpte huset! Vilken skillnad det har blivit!! Jättesnyggt med de där fönsterfodren o den vita pardörren (ser ut som den jag hade i mitt förra hus). Bara avgudar er fina farstukvist..vilken ljuvlig snickarglädje..suck!

  Ni har varit jätteduktiga som slitit så hela sommaren!

  Kramis Jenny

 6. Per-Olof Andersson says:

  Riktigt snyggt verkligen hittar rätt nyans, själv är jag alltid hispig över att välja färg på hus det är så otroligt med jobb och man vet inte riktigt förän allt är klart om man kommer bli riktigt nöjd =)

  själv känner jag samma höstpanik när det gäller målning som ni gör. Kan endast jobba med huset på veckoslut och helger och man kan ju ge sig f.n på att solen skiner när man är på jobbet och himmeln öppnar sig fullständigt när man tar på sig målarkläderna…

  Pelle

 7. CiliaH says:

  Hej vännen! Vad fint det blivit.

  Hade en massa att läsa ikapp nu här hos dig så jag får passa på att gratulera till de små kissebebisarna. Hoppas de mår bra allihop.

  Här är humöret lite lätt svängigt just nu på grund av stress och förvirring så jag försöker ta det lugnt och fokusera på sånt som måste göras bara så det blir lite missar i bloggandet och läsandet av bloggar tyvärr 🙁 Men jag tittar in när orken finns.

  Ha det bra
  KRAM

 8. Sabina says:

  Hej! Vilken totatförvandling! Tur att ni hade visionen om hur huset skulle kunna börja se ut och orkade genomföra det. Farstukvisten är helt fantastisk och vad kul att den är orginal.
  Lycka till med fortsättningen!
  Kram Sabina

 9. Fru Inredning says:

  Vilken förvandlig, så fint:-) Jag kan faktiskt förstå varför ni blev kära i huset från början, det har nåt visst liksom.
  Hoppas du får en trevlig helg.
  Kram Kristina

Lämna ett svar