Nygammal hörna i vardagsrummet!

Jag har inte haft någon vidare inspiration för någon inredning på senaste tiden faktiskt. Mycket beroende på att jag har fått barn och annat har varit i fokus såklart. 🙂 Men idag -mitt i magsjukeångorna- så fick jag lusten tillbaka. 😉 (Apropå magsjuka så är det än så länge bara Betty som har drabbats, men vi ska väl inte fira att vi klarat oss, det har ju inte gått 72 timmar ännu.)

Eftersom jag inte har shoppat något nytt roligt i inredningsväg så har jag möblerat om både här och där i huset. Schäslongen i vardagsrummet åkte bort. Jag trodde att den skulle bli välanvänd, men vi sitter nästan aldrig där. Ska ställa den uppe och fundera på om den ska säljas eller inte. I vilket fall som helst så ställde jag mitt loppis-bord (som stod i köket) på schäslongens tidigare plats. Känns som att hela rummet blev nytt! 😉

På bordet: Gammal fyndad plåtlåda, 2 medicinflaskor 100 ml och 150 ml (fyndade i skogen) med pelargon i.

Jag älskar gamla kannor och här fick en fungera som ”pennburk”! 🙂 Den blågröna ljusstaken är en present från min dåvarande svärmor Inger. (Grabbarnas farmor.) Ljuslyktan är från Lisbeth Dahl.

De gamla böckerna är från min mormor. Tavlan är en gammal blyertsteckning på vår gård. Stolen är en present från vänner. Stolsöverdraget kommer från Nyblom 0 Kollén.

Klockan är arvegods från Jockes farmor. Ja golvsockel saknas. 😀

Bordet står bredvid dörren som leder ut till den blivande solterassen.

Det finns en jättefin butik i Sundsvall som heter Butik Annelie och där vill jag köpa en av alla fina lampor som finns där och ställa på bordet. (Jag vill visserligen köpa det mesta i den butiken.) Tanken är att man ska kunna sitta med datorn vid det här hörnet och kanske blogga! 😀 Betty har redan provat att sitta där när hon ritade med blyertspennorna. 🙂

SKÖN LÖRDAG önskar jag er! Så kul att ni tittar in.

6 comments

 1. sara - mamma till wilda says:

  Alltså.. Du har verkligen fått till det. Du har så fint i huset. Önskar att jag var lika kreativ som du. Vi har ju renovering framför oss och är rädd för att jag blir för mesig. Måste få mer inspo!

 2. Katarina says:

  Inga sockellister känns vääääldigt bekant. 🙂 Vi köpte vårat ödehus för 9 år sedan när jag väntade vårt tredje barn och alla lister har en tendens att ”glömmas”(förträngas?)bort. Ni har varit jätteduktiga och hunnit mycket längre än oss på 1/3 av tiden. Bra jobbat! 🙂

 3. A House With A View says:

  Du har verkligen förmågan att få till allt så himla fint Helena! Imponerad! Det blev en supermysig och fin hörna!! Tänk vad allt kan kännas nytt bara man flyttar runt på redan befintliga prylar/möbler – kul!! Supervackra foton också – livfulla!! Och golvsocklarna skrattade jag gott åt, oj oj oj såå många det saknas här hemma 😉 Men Rom byggdes inte på en dag 🙂

  Ha nu en underbar söndag!

  Stora kramizen från aka

 4. Helena says:

  Katarina: Ja det är konstigt hur vanligt det verkar vara att lister blir kvar! 🙂 Det blir ju så mycket finare när de äntligen kommer upp, så man borde ta tag i såna projekt egentligen. Menmen, det hinns med. 🙂 KRAM

 5. Carina says:

  Att kunna trolla med de prylar man har, är en god egenskap:)
  Det blev verkligen superfint, roligt med lite historia bakom sakerna.
  Älskar ditt golv:)

  Kram/Carina

Lämna ett svar