Nu tändas tusen juleljus…

…visst älskar vi alla tända ljus??? 😀


Julen 2009 så dekorerade jag borden på julafton med massor av ljus-äpplen. Enkelt, snyggt och juligt! 🙂 Kan ju bli en repris på det 2010 kanske.


I år så är det än så länge endast ett ljus som får vara äppel-ljusstake . På vedspisen i köket är det också julpyntat såklart. Jag använde mej av en äppelkärnurholkare (heter det så tr0?) och sedan är det bara att sätta ner ljuset. Alternativet är att sätta äppelstaken på ett litet fat -kan ju bli märken från äpplet på finduken annars. Gammeldags, lantligt, enkelt och ja precis så som jag gillar det. Hihi.


Oh my vad det blåser ute nu. Mer snö har vi fått också.  Det blir härligt till jul. Sedan kan snön ganska snabbt försvinna efter det och låta vårblommorna välkomnas ist. 😉 Nä nu är det snart dags att göra småtjejerna klara för natten. Killarna är hos sin pappa så Jocke och jag ser fram emot lite Idolmys på tu man hand 🙂 Ha det så bra alla!

5 comments

 1. Lillasyster Johanna says:

  Hejhej! Sitter ni och tittar på idol nu? Det gör vi hos Theodors farmor. Faster busar med lilleman för fullt. 🙂

  Gud vad jag skrattade åt Betty Tornados äventyr i sin egen lilla värld med vagn och mössa. 😀 Hälsa från moster att hon måste hålla reda på sin mamma när inte mamman håller reda på henne. 😉

  Förresten, jag ringde dig hem idag. Har du inte laddat hemtelefonerna nu igen? 🙂 Vi har bokat dopdatum, men det är lååångt kvar så du får vänta på inbjudningen. Dopet blir på samma ställe som jag är döpt. La in önskemål om samma präst oxå, men hon visste inte om han jobbade då. 🙂

  Puss!

 2. A House With A View says:

  Vad himla fint du gjort helena, visst är enkelheten oftast det allra vackraste!! Tycker absolut du ska göra likadant med din dekoration i år, varför ändra ett vinnande koncept?? Men åh så stressad jag blir av alla fina bloggerskor som redan hunnit gjort det såå fint hemma, här är kaos, fniss. Tack för såå fin inspiration!

  kramizar från aka

 3. Helena says:

  Johanna: nä varför ringer du på hemtelefonen? Den ligger död någonstans. 🙂 Kul med dop även fast det var långt fram. 🙂 Jadu…den var inte alls så kul med Betty Tornado som försvann, men hon verkar bara tycka att hon var duktig som kunde klara sej själv -typ. Ah skrämma livet ur mamma på det där viset. Fast jag fattade inte att hon kunde dra vagnen så lätt i snön för sedan när vi skulle gå till bilen så fick jag ju hjälpa henne med vagnen ju. hm. Jaja. Nu gick det ju bra. 🙂 KRAM och nattinatt

 4. Natali says:

  Så där gör vi också på julbordet. Röda äpplen är det finaste och billigaste sättet att fixa. Har du testat att peta ner hyacinter i vitkål….det brukar jag göra. Blir jättefint.

Lämna ett svar