Mossa till allt pynt!

Idag så har jag lekt hårfrisörska! 😀

Jag kan inte minnas att jag någonsin har velat bli frissa faktiskt. Men ändå har jag klippt ganska mycket hår. Ja hemma alltså. Barnen och familjen. Idag har jag klippt Linus, Gustav och Betty. PUST! Men de blev ganska nöjda. Iaf två av tre…Gustav tyckte att det blev för kort. JAG skulle också behöva en klippning och en inpackning… GUD så torrt hår jag har nu och GUD vad jag tappar hår och GUD vad jag säger GUD ofta. 😀 Tyra och jag tappar så mycket hår att vi snart kan sälja till extensions tror jag. Hihi.

Vi myste hemma hos min syster Jenny med familj i fredags. Åt middag tillsammans och såg på bilder från deras senaste utlandsresa och Idol. De håller på att renovera deras vardagsrum också -ska bli så kul att se resultatet! 🙂


Igår så tog Betty och jag med oss hinken och gick till skogen för att plocka kottar, ris och mossa! På tiden att vi gör det innan snön kommer.  Ja skogen ligger ju på vår tomt så vi behöver ju inte gå direkt långt! 😉 Här ser ni logen i bakgrunden.

Ett riktigt gammalt nedfallet träd fick vara vår häst lekte vi! 🙂

Oj så tung hinken blev med all mossa! (en av våra två jordkällare i bakgrunden)

Overall: Didriksons

Mössa: PO.P

Fingervantar: H&M

Skor/stövlar: Kuoma (tack för tipset)


En hink full med mossa, kottar, lingonris och 2 små granar. Det blir bra till lite advent/julpynt!  Visst var det fint bara att ha så i hinken också? Kanske skulle ta fram min gamla hink utan botten och fylla med skogens gåvor och ställa på bron. Å lite röda äpplen på det också kanske!? 😀

8 comments

 1. Carina says:

  Visst är det mysigt att hamstra lite skogsmaterial till julpyntet. Du ska se på min bro, man kan tro att jag har en femåring som samlar på pinnar o kottar i familjen, nej då det är ju lilla jag som inte kan sluta plocka med mig skogen hem.
  Vad fint det är med en hink i zink:)
  Kram/Carina

 2. CiliaH says:

  Så mysigt att ha skogen runt knuten och bara kunna gå ut och plocka. Här får vi åka en liten bit om vi ska hitta mossa. Kanske att det finns nere i parken iofs… Där är ju lite skog också. Hmmm, kanske morgondagens projekt, mossjakt 🙂

  KRAM

 3. CiliaH says:

  Och just det, något filmklipp när vi larvar oss blir det inte 😀 hihi. Vi kan ju inte riktigt bjuda på allt, fast jag försökte lägga fram att jag skulle lägga ut mannen i bloggen när han körde step. Det skulle jag INTE meddelade han med eftertryck 😉

  KRAM igen 🙂

 4. Grodmamman says:

  Borde också försöka ta mig ut i skogen och åtminstone plocka lite lingonris. Vi är ett gäng med kompisar som ska göra kransar om ett tag och då skulle jag vilja ha lite lingonris i den.
  Bra att ha skogen i trädgården!:)
  Kram

 5. alegni says:

  vilken massa fin mossa ni har där. jag karvade till mossa ur gräsmattan för förra årets julpynt. lagom kul sen på sommaren med hål i den s.k. gräsmattan (eller rättare sagt mossmattan) 😀
  kram
  ingela

 6. Ida says:

  åh vad det ser härligt ut!
  men klarar sig mossan till advent? hur förvarar du den då? det brukar bli torrt och visset ganska så snabbt. blev inspirerad att ta med kidsen ut i skogen och hämta en massa fint. får bli till helgen för efter jobbet är det typ svart som natten ju.
  ha en toppen vecka!
  kramis

 7. Gardenhouse says:

  Snyggast att ta tillvara på naturens produkter, och så duktig hjälpreda du har!
  Lycka till med träningen, du verkar målmedveten och inne på en bra linje.
  Så söta och mysiga de ser ut när de åker tillsammans i vagnen =)
  Kram Sussi

 8. Tessan says:

  Jättefina bilder, som vanligt 🙂
  Jag försökte plocka löv med min lille kille tidigare i höst, för att pyssla lite med. Men han var mer intresserad av att dra ihop stora höga att hoppa i 🙂
  Tänkte lägga till din blogg i vår lista, hoppas det är ok?

  /Tessan

Lämna ett svar