Meya 9 månader

Ja tänka sej idag är Meya 9 månader. Vår lilla söta gosunge!

9 månader stor idag!

Liten och liten, hon är den tyngsta bebisen som jag haft. Hahaha. Hon vägde strax över 10 kg på 8-månaders kontrollen. Duktig att äta minsann! Vår lilla tjockis. 😀 Hon var ganska lång också. Mina andra barn vägde runt 10 kg när de var 1 år

Jag gjorde aldrig ett 8-månaders inlägg, så det här får bli ett 8-9 månaders inlägg. 🙂 Månad 7-8 vad hände då? Hon lärde sej vinka och att åla sej framåt. Sedan har hon under månad 8-9 lärt sej att klappa händerna också och avancerat kryptekniken något. HELST så kör hon en väldigt snygg ålteknik. När hon har bråttom fram så kör hon lixom som Kålmasken. Visst hette det så, ni vet  breakdance !? Hihi.Väldigt effektiv är det iaf. Annars kryper hon och grejar, kan sätta sej från liggandes -fast det lärde hon sej redan månad 7-8 visserligen.

Men att dra sej upp gör hon faktiskt inte så mycket. Hon har aldrig stått i spjälsängen och jo om jag sitter på golvet så kryper hon ju upp på mej, men hon drar sej inte upp mot bord/stolar osv.

Somnar gör hon runt 19.30 i sin spjälsäng. Brukar vakna någon/några gånger på natten, får nappen och somnar om på en gång. Så hon vaknar oftast i sin säng på morgonen. Vaknar gör hon runt 7.

Meya älskar att krypa runt och leka i systrarnas rum

På dagen så försöker vi hålla henne vaken fram till efter lunch, då sover hon ca 3 timmar och sedan kan det bli en liten nap innan middagen också.

TÄNDER. Första tänderna kom nu månad 8-9. Tre st är på gång samtidigt. Två små gryn nere och en uppe. SÅ SÖTT!

Meya älskar musik och när jag sjunger för henne. Hennes absoluta favorit är ”I ett hus i skogens slut”, men hon gillar också Blinka lilla stjärna. När hon vill att jag ska sjunga den så gör hon rörelserna, ni vet när stjärnan blinkar.

Det är så underbart att följa hennes utveckling nu under hennes första år, det märks att hon börjar bli stortjej. Vår lilla gounge.

 

Vad mer? Hon är en underbart härlig tjej som vi alla älskar så mycket! Hon är en riktigt go och glad tös. Fast kan vara mycket bestämd också, skriker rätt högt då… Busig är hon också. Fast än så länge mest bara charmig! 😀

Intresserad av att se hur systrarna såg ut vid samma ålder?

HÄR kan ni läsa om TYRA 8 MÅNADER

HÄR kan ni läsa om TYRA 9 månader

HÄR kan ni läsa om BETTY 9 månader

This entry was posted in Barn and tagged .

2 comments

Lämna ett svar