Meya 5 månader

Hej och hå vad tiden går! För en vecka sedan så blev vår lilla söt fem månader.

Det ”största” som har hänt månad 4-5 är att jag helt har slutat amma! Jag hade gärna fortsatt att amma iaf 1-2 gånger/dag, men hon föredrog flaskan helt enkelt. Så det blev väldigt enkelt att sluta. Ammade i 4½ månad och det är absolut kortaste gången. Men min mjölk räckte helt enkelt inte till denna gång, mycket beroende på att jag inte kan sitta ner i lugn och ro och låta mjölken flöda till skulle jag tro… 😀 Finns lixom inte tid med det med alla som rycker i mej. Så LITE tråkigt tycker jag att det är, men samtidigt så är det inget att göra åt det. Skönt är det att jag vet att Jocke kan ta hand om henne precis lika bra som jag kan nu när vi har mat båda två. 🙂 Jag känner att det nog var bra för mej, eftersom man ändå blir ”bunden” när man ammar. Jag försöker övertala mej om att det är bäst för alla iaf. Hahaha. Jo men så är det. HON är iaf skitglad.

Meya Lia Helena

En annan stor händelse är ju att hon har vänt sej från rygg till mage!!! 🙂 På självaste 5-månadersdagen kom första vändningen sedan dess älskar hon att snurra runt runt.(Från mage till rygg har hon vänt sej länge, kanske från 2-3 månader, tror inte att jag skrev det då?! Men det brukar ju vara så lätt att tippa över från mage, helst om bebisen ligger ojämnt)

Vår busiga glada lilla gounge!

Meya är en drömbebis. Jag som har haft 4 andra bebisar jämför ju såklart och en av mina hade kolik…så jag VET att detta är en drömbebis. Hihi. Varför? Hon är bara så NÖJD och GLAD hela tiden. Bara hon får mat i tid så är livet toppen. Hon sover HELA nätterna i sin egen säng, inga nattmål. Oftast så vaknar hon inte ens för att hon tappat nappen eller så, utan hon sover verkligen hela natten till 6-8 på morgonen. Då vaknar hon oftast jollrande och glad! (Hon har varit förkyld med feber och snuva så då vaknade hon på natten och sov bredvid mej istället, somnade om direkt utan nattmål.) Somnar på kvällen, oftast bara genom att vi lägger ner henne och säger godnatt runt 18.30-21. Mmmm jag sa ju det. Drömbebis. Inga andra av mina har sovit hela nätter vid denna ålder. Alla har velat ha nattmål.

Vad har hänt mer då? Jo smakportioner har vi ju börjat med. Men bara gröt. Det går jättebra och nu äter hon en hel smakportion gröt (som är ganska stor tycker jag). Hon sitter då i matstolen (med stöd såklart). Vi ska börja med andra smaker nu. Tror det får bli potatis nästa gång.

Meya får smaka gröt för första gången. Det mesta åkte ut igen! 🙂

Under denna månad så har hon tappat jättemycket hår också!!! Precis som hennes 4 syskon. Samtliga föddes med ganska mycket mörkt hår, som de sedan tappade. Det märks att hon kommer att bli ljusare.

Tyra, Betty, Meya och jag var på BVC i tisdags. Meya fick vaccin och vi vägde och mätte. Och OJ vad hon växer!!! Hon hade nästan gått upp ett kg på en månad…igen!!! Nu är hon min tjockaste lilla bebis ever…hihi. Läkaren och BVC-sköterskan tyckte att det såg sååå bra ut. Fast jag kände mej lite orolig om hon skulle fortsätta gå upp ett kg varje månad, hur ska det sluta lixom!? Hahaha. Eftersom jag inte kan det här med ersättning så frågade jag om jag skulle ge henne mindre, men det skulle jag absolut inte. Hon ska ju äta tills hon blir mätt. Meya 5 månader och 5 dagar: 7780 gram och 66,5 cm.

Betty 5½ månader: 7385 cm och 63,5 cm

Tyra 5 månader: 7010 cm och 66 cm

Gustav 6 månader: 7310 cm och 65 cm

Linus 5½ månader: 7725 cm och 67 cm

Sommarbebis!

HÄR kan ni läsa om när Tyra var fem månader

This entry was posted in Barn and tagged .

One comment

  1. hos familjen vanlig says:

    Oj, redan 5 månader. Tiden går fort 🙂 Vilka härliga bilder på sötingen, så mysigt när man kan ta ”ligga på magen” bilder. Tyvärr har inget av mina barn gillat att ligga på mage så några såna har inte vi… men önskar vi hade.
    kram j.

Lämna ett svar