Meya 4 månader

Den sista april så blev lilla Mejis 4 månader. Så vad har hänt månad 3-4 då?

Hon är ju helt klart vaken längre och längre perioder och älskar att busa med sina systrar. Ja de busar och hon skrattar. 😀

Bara Meya får mat i tid så är det inga problem alls med den här tösen. Hon är så otroligt snäll och gosig. Älskar att ligga (helst på rygg då) på sin filt och fixa. Hon vänder sej till sidan och snurrar runt runt, men hon har inte tippat över från rygg till mage än.

Vår lilla älskling som vi älskar så!!!

Maten består till nästan större delen av ersättning nu. På BVC besöket när hon var 3½ månad så hade hon ju ökat så lite och dippat från sin kurva. Började då att ge flaskan betydligt oftare och efter min operation (för 2 veckor sedan) så skötte Jocke henne helt och hon fick ju flaskan hela tiden. Nu när hon är 4 månader och 1 vecka så ammar jag bara på morgonen. Det är lite ovant att ha en bebis som man inte ammar (har ammat mina andra 4 till 7-9 månader), måste ju planera innan man åker iväg. 🙂 Men annars funkar det jättebra och för mej som inte har mått bra så är det kanon att jag vet att Jocke kan ta hand om henne lika bra som jag kan nu. Jag kan ju också vara mer med de större tjejerna, medans Meya och Jocke har kommit närmare varandra.

Smakportioner har vi ännu inte börjat med, men kommer nog att prova lite gröt idag eller i morgon.

Vi var på BVC idag på förmiddagen och hon hade verkligen ökat bra nu. 1 kg på inte ens en månad!!! 😀 4 månader och 1 vecka och väger nu 6850 gram och är 65 cm lång.

Hon somnar 20 på kvällen och sover till morgonen i sin egen säng!!! Hon brukar inte ens vakna för att hon tappar nappen. Va?! Det kan man nog tacka ersättningen för. Jag har aldrig haft en 4-månaders bebis som sovit hela nätterna tidigare. Men gud så skönt det är… ni ska se att det blir folk av den här trötta mamman snart! 😀

Nu väntar jag bara på att hon ska vakna, så hon kan äta och få en ny blöja. Sedan ska vi ut på promenad i det underbart fina vårvädret!

HÄR kan ni läsa om när TYRA var 4 månader.

This entry was posted in Barn and tagged .

5 comments

 1. anna says:

  så fin hon är:) jag ammade min tös mycket längre än min pojk. först blev jag besviken på mig själv men nu ser jag bara fördelar med det
  kram

 2. Anna says:

  Hej Helena, vilken fin blogg du har! Läser den sedan något år och tycker det är så roligt att få ta del av inredningstips och fina bilder på barnen. Är mycket imponerad av dig och Jocke som roddar arbetet med fem barn och stort hus! Själv har jag två döttrar som är ganska stora nu, snart 8 resp 9,5 men minns den hektiska småbarnstiden som om det var igår. Usch vad trött jag var… Men vilka härliga stunder vardagen ändå bjöd på!
  Vilken pärs du går igenom med den där olyckliga spiralen. Arbetar själv inom sjukvården och det är hemskt när något går fel och får jobbiga konsekvenser för patienten. Hoppas detta reder upp sig utan alltför mycket sjukdagar, smärta och elände!!
  Lycka till med träning och viktnedgång, du verkar vara på god väg. Guld att ha en liten söt bebis som sover om nätterna. Mindre trötthet ger mindre sötsug och mer ork för träning – och för att vara en glad mamma!
  Kram

 3. Helena says:

  Anna: vad glad jag blev över din kommentar. Tack så mycket! 🙂
  Ja det är verkligen hektiskt med tre småbarn och 2 tonåringar + allt annat runt omkring.
  Klarar vi den här perioden så klarar vi allt känns det som. 😀
  Hoppas att du får en skön dag och skriv gärna igen! Kram /Helena

 4. Anna- Mamma och Socionom says:

  Hej Helena! Vet att jag har varit dålig på att kommentera men nu är det helg;).

  Vad stor tösen har blivit nu !:) Vincent var 4 månader i Juli förra året:) Det är en härlig tid då dem är så himla nöjda över allt;) Kram

Lämna ett svar