Meya 1,5 år

Vår lilla söta busunge är redan 1,5 år. Man säger det hela tiden; men guud vad tiden går fort!

Det här är vår minsting! Kommer alltid att vara minstingen, för 5 barn är precis perfekt! 🙂

038

050

De här två bilderna tog storebror Gustav på Meya

Meya är verkligen en liten charmunge. Hon är så söt, glad och gosig, men även fruktansvärt bestämd och skriker högt och ljudligt om det inte blir som hon vill. Folk som hör henne tror nog att hon håller på att dö, för det låter verkligen så. Men då kan det ”bara” vara så att någon tar hennes leksak eller att hon inte når någonting.

Hon började på förskolan inne i stan i april och slutade nu innan midsommar. I augusti så har hon fått plats på samma förskola som systrarna går på. Betty och Tyra kommer börja på samma avdelning och Meya i samma hus, men en annan avdelning. I början på inskolningen så gick det INTE bra. Usch och fy vad hon grät. Men på slutet så var det inga problem och skrattade och vinkade bara. Så skönt när det funkar.

093096

105

Hon är duktig på mycket och vill kunna allt som syskonen kan. Hon har två bröder som är 20 år och 17 år som hon älskar att få vara med. Hon säger ”gucka” till Gustav och ”hio” om Linus. Tyra är 3 år och heter ”tuja” och Betty 4,5 år heter  ” dettu”. 

Meya älskar att sjunga, dansa och leka mamma pappa barn med systrarna. Hon brukar få vara bebis…otippat va?  Annars leker hon med dockorna och bäddar ner dom i dockvagnen. Hon uttalar nästan bebis riktigt, fast med väldigt kort i, så det nästan låter ”bebs”. Hon brukar vilja låtsaskissa på pottan, hon eller dockorna och kissnödig heter ”isch” . Bajs heter ”bass”.

044046

047052

Vad gillar hon mer? Hon älskar att vara ute och gå runt på gården. Hon sätter sej ofta i sandlådan och gräver, där kan hon sitta länge. 

Gunga gillar hon däremot INTE. Hon kan sitta i gungan, men vill inte ha fart. 

Hon vaknar vid 6.30 och sover en gång på dagen i 1-2 timmar, somnar vid 19-20-tiden på kvällen i sin säng.

Lilla söta fröken MEYA

Lilla söta fröken MEYA

Mamma och pappa älskar dej SÅ! 🙂 En annan sak, OM vi skulle ha följt täta barn och skaffat ett till syskon så skulle jag varit höggravid och fött nu i juli! !!HUUUU säger jag bara. Beundrar de som har orken att skaffa fler barn än 3 så tätt… Puss & Kram

HÄR kan ni läsa om när Tyra var 1,5 år

HÄR kan ni läsa om när Betty var 1 år och 3 månader

5 comments

 1. Emma (från Skåne) says:

  Fina Meya, va härliga bilder du bjuder på Helena! Åhh vad jag önskar att jag hade en egen liten… Förhoppningsvis någon gång. på tal om många barn… jag har 7 syskon och alla 8 är helsyskon! 😉 Ha en fin söndag hela familjen!

 2. Monica says:

  Jag blir utmattad bara av att läsa:-) men förstår att dessa gullungar ger energi också, (jag menar även de stora gossarna;-), är väl därför du/ni orkar. Jättehärligt ”go” verkar hon ha, gillar ungar som har lite vilja:-), är en god egenskap säger mig min erfarenhet.

 3. Anni says:

  Jeeeesus Leni, Meya är ju mormor (din mamma som jag minns henne) upp i dan! Ha,ha vad härligt!

 4. Helena says:

  Anni: heeej! 🙂 ja hahaha du är inte den första som säger att hon är ”Lill Gun-Britt” 😀 så söt så! Hoppas allt är bra med dej. Stor kram

Lämna ett svar