Mamma när är det min tur!?

Betty stod på kö för att få prova rida och kunde knappt vänta på sin tur. ”Jag vill rida!” ”Nu, mamma!?” När vi äntligen gick fram till en jättelugn häst så tvärvägrade fröken Betty och började grina istället. ”Mamma jag vill inte!” Så det var bara att vända. 😀 Jocke och jag hade anat att det kunde bli så. Väldigt många grannar har ju hästar där vi bor så hon har ju varit nära förut, men aldrig ridit. Men TJATAT om det länge -så därför tog vi med henne i lördags till ridskolan. Men…hon får nog bli lite äldre först. Gullungen vår. 🙂


Hur är det mer er alla söta? Bättre än med mej hoppas jag för jag är inte ett dugg pigg. Faktiskt första gången någonsin som jag har sjukskrivit mej under föräldraledighet. Men jag orkade inte ens med mej själv så det var ett måste att Jocke fick ta hand om barnen. Visste knappt hur man skulle gå tillväga..Men tydligen så skulle jag sjukanmäla mej till fkassan och sedan får Jocke ta Tillfälliga föräldrapenningdagar -ja precis samma som VAB. Gravid + sjuk är inte alls en bra kombination. Gravid + sjuk + ta hand om en 15-månaders och en 22-månaders = väldigt dålig kombo!

Tillägg: Hahaha Betty är 34 månader och inget annat. Hon ska väl inte bli 2 år igen! 😀 Låg i soffan och tittade på Breaking News och helt plötsligt kom jag på vad jag skrev. Tog bara nån dag… Skyller på min korr-läsare Joakim. Hehe

Nu vill jag bli frisk snabbt och ingen annan får bli sjuk heller, för vi har planerat in roligheter på lördag. Både för barnen på dagen och för oss på kvällen, ju!

4 comments

 1. Eija says:

  Vet precis hur kassan ser på graviditet och sjukdom. Gjorde misstaget att försöka gå till doktorn med min foglossning, men redan där upplystes jag om att graviditet inte var någon sjukdom. Jag kunde inte sitta med min rygg och ändå har jag ett jobb som innebär sittande framför skärmen från morgon till kväll. Sjukt….man får trösta sig med att det går över.
  Kämpa på Helena, du verkar ha en förstående man iallafall!
  Eija

 2. Snart mamma till två says:

  Förstår att det blir jobbigt att ta hand om dina små när du mår dåligt. Har faktiskt själv sjukanmält mig som föräldraledig när jag väntade Milo. Vad är du för sjuk då?

  Krya på dig!

 3. Linda says:

  Usch, hoppas du snart piggar på dig igen. Skönt att vi har ett så bra system i sverige iaf så att han kan vara hemma och ta hand om barnen, du måste ta hand om dig och vila nu.

  Så hon ville inte rida när dom kom till kritan, nä dom kan ju faktiskt vara ganska läskiga hästar, dom är ju så stora, speciellt då man bara är 22 månader. Jag har anmält Moa till ridlekis nu i höst, får se vad hon tycker om det, tydligen rider dom i 30 minuter och har ”teori” i 30 minuter, teorin lär ju vara mestadels lek misstänker jag då ingen i gruppen får vara över 7 år.

  Krya på dig kramar

Lämna ett svar