Kycklingar!

Fru Hedemora Hönan Eva har nu 6 stycken små SÖTA ungar att ta hand om. 3 svarta och 3 grå.

Hon är inte mor till alla, de är ju smarta hönsen. När de ser att någon har börjat ruva så går de dit och lägger sina ägg, då slipper de ligga där låsta i 3 veckor själva  😀 Så det kan ju faktiskt vara så att alla våra 5 hönor kan ha lagt dit var sitt ägg.

SÅ söta och så små, här sitter de mitt i maten på en liten assiett.

Jag ger de små kokt ägg som jag mosar och även hönsens vanliga allfoder som jag blandar med vatten. Första kläcktes för 3 dagar sedan och 2 idag. Jag hör inget liv från de kvarvarande 3 äggen, men hon ligger fortfarande och ruvar så hon får väl göra det ett tag till.


Deras rede sitter högt upp på väggen. Vi flyttade ner både höna, ägg och kycklingar till en vanlig flyttkartong som vi ställde på golvet ist.


I morgon blir det äppelkakebak för Betty och mej. Jag och min kollega Jessica (som också är mammaledig) ska hälsa på våra hårt slitandes kollegor och bjuda på lite fika! Det betyder att jag lämnar landet och åker in till stan en sväng. Skönt att stampa av sej hönsskiten! 😉 😀  GOD KVÄLL på er, jag hoppas att ni har det bra!

6 comments

 1. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Vad roligt att det har kommit små kycklingar nu och söta som socker är de ju. 🙂

  Ha en trevlig dag i staden med många goa skratt och ha en fin helg. 🙂

  Kram Lotta

 2. Ensamma mamman says:

  Men så söta! Va roligt att de blev några kycklingar. Inte nog med färska ägg varje dag, uniga duniga små kycklingar oxå. Hoppas att äpplekakan blir god och att n får en trevlig fika stund.

Lämna ett svar