Jag är gravid och tänker inte vaccinera mej!

Jag har bestämt mej, just nu känner jag mej säker på min sak. Även om det känns läskigt vad jag än skulle välja. Det blir ingen vaccinering för mej.

Jag har en liten bebis i min mage och jag känner mej inte alls trygg med att spruta in vaccinet i min kropp, när man inte vet varken på lång eller kort sikt hur det kan påverka fostret/barnet. Vad händer om jag tar sprutan precis när hjärnan bildas, eller någon annan kroppsdel. Är det bättre tidigt i graviditeten än sent? Ja jag vet inte och ingen annan verkar veta heller. Djurförsök har tydligen gjorts utan att visa att fostret tar skada. Vågar man lita på det? JAG vågar inte lita på det. Även om det visar sej sedan att bebisarna föds helt friska, vad är det som säger att vaccinet inte har gjort så att det händer något på längre sikt, hjärtfel, ADHD, autism… Ja jag vet inte.

Det vi vet är att fostret tar skada av alkohol, nikotin, narkotika. Det är ju inte ens lämpligt att äta all fisk och Ipren kan ge fosterskador.


pcp_popup_fetaldev_14

Jag är idag gravid i vecka 14+3

Min magkänsla har hela tiden sagt mej att INTE ta vaccinet och när jag fick höra att en privat barnmorska rekommenderar sina gravida att INTE ta vaccinet så kände jag mej ännu mer säker. Det är väl också enklare för mej som inte är ute på jobb och träffar en massa folk hela tiden. Jag kommer att vara mammaledig med Betty fram till dess att bebisen föds.

Om den sk svininfluensan drabbar mej så är det i sej inte skadligt för barnet, det som är en risk med att vara gravid är att det är lättare att få följdsjukdomar som lunginflammation och får man det under de sista tre månaderna av graviditeten så är det inte så bra… Men jag tänker inte drabbas av det. Punkt slut. I värsta fall så får jag väl hålla mej från folksamlingar den sista tiden och istället börja klättra på väggarna här hemma.

Skulle jag vaccinera mej om jag inte var gravid? Ja självklart.

Håll tummarna att ingen svinis drabbar mej eller någon annan och håll tummarna för alla gravida där ute som har vaccinerat sej att allt går bra med deras små bebisar!!!

Nu ska Betty och jag äta lunch och prisa Gud och skatteåterbäringen eller nåt, men det regnar INTE idag -så efter lunch så ska vi ta en långpromenad. 😀
10 comments

 1. Ina says:

  Hejsan
  Jag bråttades med.. och var 100 på att jag inte skulle ta den. Var super negativ och hade alla ursäkter som du hade.
  Men så sade min lilla älskade gubbe en sak.. som fick mig på fall.
  Vad sade han då?
  jo han sade ”jag riskerar hellre att förlora bebis, eller ev. skador – än riskerar att förlora dig. Vi kan alltid göra en ny bebis.. men jag kan aldrig få en ny Ina…”.
  så jag tog den…. Jag har fortfarande oron i mig.. jag är forfarande osäker på om jag gjorde rätt…
  men nu är det gjort ialla fall…
  men jag förstår dig och håller med dig..
  det är ju inte testat…..

  kram ina

 2. CiliaH says:

  Hej gumman! Du får hålla dig på dina skogsvägar några månader så slipper du nog svinet 😉 Jag vet inte alls hur jag hade tänkt om jag varit gravid, allt blir ju så mycket svårare då man har en ny liten varelse som ska växa och utvecklas i ens mage så jag förstår dig att du avstår.

  Hoppas ni får en fin dag, här har vi städat och nu ska jag bara mysa med min lilla höna 😀

  KRAM

 3. alegni says:

  det är svåra frågor det där. jag vet inte heller hur jag skulle göra om jag var gravid. för sjutton, jag vet inte ens vad jag ska göra i dagens läge, ta eller inte.
  jag hoppas ni (och vi) slipper drabbas!
  kram
  ingela

 4. Sofia says:

  Jadu vännen, det kan inte vara ett lätt beslut, men du ska göra vad som känns rätt för dig och din familj och strunta i vad alla andra tycker och tänker…jag tog den i måndags och blev riktigt risig dagen efter, men hade jag varit gravid så vette 17 om jag hade tagit den…svåååra beslut som sagt, usch!!:-( Kram på dig iaf! Sofia

 5. Lotta says:

  Åhh, jag har missat helt att du är med barn =) Stort grattis, jag blev så glad!!! Konstigt kanske när vi inte har träffats, men glas är jag =)
  Stooooorkraaam Lotta

 6. Jenny says:

  Hej Helena!
  Jag tycker du gör rätt som går efter din magkänsla angående vaccineringen. Jag o min sambo har beslutat oss för att inte ta sprutan (jag är inte gravid;))vi får hoppas att vi alla klarar oss från ”baconsjukan”.

  Ha en trevlig fredag vännen!

  kramis Jenny

 7. Sussi says:

  Hej!

  Så härligt att vara gravid och så underbart med barn! Ett stort jätte grattis!!!
  Det är över 14 år sedan sist för mig, men i sommras blev jag farmor och ännu ”fjantigare” än vanligt! Klart du ska lita på din instinkt vad det gäller sprutan.
  Vilket härligt matrum ni har.

  Tingeling Sussi

 8. Camilla says:

  Hej Helena!

  Lita på din magkänsla!!! Det är iallafall något jag har lärt mej med mina små änglar – en mammas magkänsla är rätt.

  Ha en fin helg – kram Camilla

 9. Sara says:

  Jag har vaccinerat mig och min sambo med och jag är glad att jag är mammaledig som kan vara hemma med min lilla tjej för jag är livrädd att hon ska bli sjuk i influensan. Men nu ska ju barn under tre månader också ebjudas vaccin och även om det känns jobbigt, så har vi bestämt oss för att vaccinera vår lilla flicka när dte blir aktuellt för eftersom hon är så liten, så är risken stor att hon blir jättesjuk om hon får influensan och min stora skräck är att hon ska ligga på sjukhus med slangar och grejer…hur ska ni göra med Betty? KRAM

Lämna ett svar