En gammal häst i trä…

Hej på er!
Jag hinner inte mer än börja prata om vaccinering och svininfluensa förrän jag blir jag blir sjuk. 🙂 Eller det ska väl vara en sån här gubbe kanske: 🙁 Jag tror ju inte att jag har någon svinis, men jag är inte alls pigg. Förkyld med lite feber skulle man kunna kalla det. Hosta, ont i halsen och huvudet. Noll pigghet. Jag hoppas att det snabbt går över, har ju bokat med syrran i morgon och med min väninna på tors. En massa pynt ska ju göras också. Så nä, jag har inte tid att vara sjuk.

Kom ni ihåg att jag skrev om att snälla människor har skänkt saker till oss? Om inte läs mer om det HÄR isåfall. Jag lovade ju att visa er fler bilder och här kommer det en första omgång.

Jockes kollega från ett tidigare jobb hörde av sej och ville bli av med lite grejer…
En skrinda
En stol
En bok
En häst i trä

058 (800x598)060 (800x581)

065 (800x590)

Visst är tramphästen underbart fin? Jag älskar den! Betty också. 🙂 Men för att vara en häst gjord för barn (antar jag!?) så är den inte speciellt barnvänlig, den tippar gärna. Så den får stå och se fin ut bara. Just nu står den uppe i allrummet, som inte är helt färdig renoverat ännu.

079 (600x800)

En gammal stol. Som ni vet så älskar jag ju gamla prylar och möbler och stolar är ju dessutom praktiska. Passade in bra med det gamla slagbordet i köket.


080 (800x600)082 (800x599)

085 (800x592)

Gissa om den gamla skrindan kommer att användas till sommaren när Betty (och kanske lilla bebisen) vill åka!

033 (600x800)

Boken som är från 1900, trettonde årgången, är helt underbar. Illustrerad veckotidning innehållande; svensk-historiska och fosterländska skildringar, romaner, noveller, skizzer, poem, praktisk anvisning för ungdom, läkareråd, kokbok, naturen och lifvet m.m.

Detta kan man bland annat läsa:

045 (800x600)

Hmm. Någon som vet vart man får tag i den barken? 🙂  Jag kommer att lägga ut fler innehåll från boken framöver. Den är verkligen kul!

Kan ni förstå att jag blev superglad över att bara få dessa underbara saker!? 😀 Om Ni läser detta Kaj och Ulrika så kommer det en inbjudan till middag när som helst. Stort tack!

En månad kvar till jul…SKÖN TISDAG!

10 comments

 1. CiliaH says:

  Hej gumman! Men usch och fy att vara sjuk, jag sympati-mår-dåligt med dig. Tog sprutan igår så kroppen min är inte på topp idag känner jag, värk i lederna och allmänt trött och hängig. Blä! Tur att mannen är pigg och kan ta hand om mig 😉

  Vilka fina grejer ni fått! Helt fantastiska och jag förstår att du blev glad.

  Ha en fin kväll.

  KRAM

 2. Lilla a says:

  Gud vilka fina grejer! Skrindan och gunghästen var helt underbara men jag gillar bordet och stolen också. Det är så fint och det blir så mysigt med gamla saker.

  Stackars dig att du inte känner dig bra. Det är tråkigt att känna sig halvkass. Om du har någon liten ork över så får du gärna ge mig lite goda råd om mitt senaste inlägg där jag skriver ”10 saker om mig själv”. Skall jag ta bort något eller ändra ordning?

  Krya på dig!

  /Lilla a

 3. Sara says:

  Fina saker, skrindan är underbar! Tänk ett skönt täcke i den och två små kottar som njuter av färden:) Den där boken måste va riktigt kul att bläddra i. KRAM

 4. Lillasyster Johanna says:

  Nejje! Hoppas du sover bort förkylningen i natt! Blir det finväder (inte så troligt) så tar vi en långprommis, annars ska vi shoppa julklappar som faan i morgon. Vad är det med mig? Jag brukar i princip vara klar med alla vid den här tidpunkten. Är inte klar med en enda, har bara köpt några strösaker. 14 to go på en månad… 🙁

  Gåvorna passar perfekt i erat hem. Schysst av kompisarna!

 5. alegni says:

  wow, vilka skatter ni fått! det passar ju perfekt in hos er!
  hoppas du kryar på dig så du inte missar allt det roliga den här veckan.
  kram
  ingela

 6. Camilla says:

  Halloj Helena!

  Va trist att du är dålig – hoppas verkligen det inte är svininfluensa du åkt på?

  Visst gissade jag rätt på en del av grejerna – såååå fina! Den där skrindan är helt underbar.

  Krya på dej och va rädd om dej – kramar Camilla

 7. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Men åååhh vilka vackra saker du fått (inte alls avis, nejdå!;))den gamla hästen är ju helt ljuvlig!! Vilka snälla vänner ni har som ger bort såna här skatter!

  Den där boken verkar ju vara kul! Panamabark, vad är det??!

  Hoppas du kryar på dig snart!

  Hälsa Söt-Betty!

  Kram Jenny

 8. ulrika & kaj says:

  Hej på er,
  kul att ni gillade prylarna och att de nu får ”bo” i ert hem ett tag framöver. Det är alltid trevligt att kunna ”skicka vidare” saker som gjort sitt i ett hem till nästa hem….
  Vi kommer GÄRNA på middag framöver, vi tar kanske med något annat som dykt upp i gömmorna, vem vet ;-))
  ”Boken” från 1900 är riktigt rolig bitvis. Jag orkade aldrig läsa novellerna, men hade himla skoj åt diverse underfundiga husmorstips och hade ett tag funderingar på att testa en del av recepten, men det blev aldrig av. Du får göra det i stället och rapportera smaksensationerna på bloggen. Det blir lite som den där filmen med Meryl Streep (Julie & Julia) som kanske inte var så jättebra, men som baseras på en verklig händelse, dvs laga alla recept i en känd kokbok och blogga om upplevelsen av att laga och äta.
  ps) krya på dig !
  /Ulrika&Kaj

 9. Sussi says:

  Hoppas verkligen du piggnar till snarast möjligt.
  Vilka underbart fina saker, hästen var ju fantastisk.
  Skrindan kommer säkert till användning, jag hade en så`n till mina barn när de var små som hunden älskade att dra dom i. Tror jag måste leta reda på min med vart den nu är!?
  Trevlig advent.
  /Sussi

Lämna ett svar