Idag hämtade jag äntligen barstolen från MIO

Vi var länge utan barstolar helt, men i juni så var vi på Mio för att köpa 3 barstolar. Tyvärr fanns bara 2, så det blev beställningsvara på den tredje…som dröjde…och dröjde. Men idag så står även den tredje vid vår köksö -äntligen! 🙂

Betty 10 månader i köket

Betty 10 månader

045 (600x800)047 (600x800)

Stolen heter Åminne. Jag tycker att den passar bra både i ett mer lantligt kök, men även i ett modernt.

028 (800x600)

Funderar ni på vilka bänkskivor ni ska ha i köket? Jag kan då varmt rekommendera granit!!! Otroligt enkelt att underhålla. (Allra helst den grå, den svarta kan bli fläckig om det är diskmedel på trasan eller om trasan inte är riktigt ren). I mitt förra hus så hade jag bänkskivor i massiv ek, vilket är snyggt, men de är ju SÅ känsliga och det passar inte alls en sån lat sölmaja som jag! 😉 Det enda negativa med granitskivor är att det är dyrt, men eftersom det är så hållbart och lättskött så tycker jag att det verkligen är värt priset.Vi köpte våra på Stenhuggarn i Sundsvall.

055 (600x800)056 (600x800)

059 (600x800)060 (694x800)

069 (600x800)070 (600x800)

Burkarna är från Ellos. Skomakarlampan är hemklickad från Gysinge Byggnadsvård. Pelargonerna som heter Mårbacka har jag lyckas övervintra för första gången… 🙂 De vackra krukorna köpte jag på Plantagen för ca 3 år sedan.

029 (800x618)

Köket är från Ikea och heter Lidingö.

Vet ni!!! I morgon så ska jag lämna bort min lilla dotter för att gå ut och roa mej. Det är allra första gången som vi har barnvakt åt henne. Företaget har after work och eftersom jag och Jocke arbetar på samma ställe så ska vi gå tillsammans. Det var ju bara 1 år och…ja minst 8 månader sedan jag var på krogen sist. Jocke har inte heller direkt festat loss under tiden. 🙂 Det blir visserligen ingen riktig after work för oss, vi tänkte inte åka in förrän vid 20-tiden. Min kära syster Jenny med familj kommer till oss för att passa Betty, så hon kommer inte att sova borta. Åh vad jag kommer att oroa mej…hoppas att jag kan släppa tankarna på hur det går där hemma och bara roa mej. Jag vet ju att hon ringer om det skulle vara nåt…Sedan har hon ju 3 egna barn, så hon är ju ingen nybörjare direkt. Jaaaa det kommer nog att gå bra, det handlar ju bara om några timmar! (Sa hon tappert för att försöka övertyga sej själv). 😀

KRAM på er!25 comments

 1. Sofia says:

  Hej sötaste!! Vilka fina barstolar *hmmm känner visst igen dom*:-)) Mycket bra val tycker jag och de passar ju perfekt hos er oxå, även fast vi har toalt olika hem!!! Jag har bloggabstinens, märks det?;-) Är snart tillbaka, det här håller inte, haha. HA SÅ JÄ-LA kul nu imorgon och försök att släppa loss… Stor kram Sofia

 2. alegni says:

  vi ska förmodligen också renovera köket så småningom o jag har funderat på det där med bänkskivor. jag som tappar en massa prylar hela tiden skulle nog inte våga ha en skiva i granit även om det absolut är det snyggaste alternativet. det skulle bara bli en massa skärvor hela tiden…
  betty kommer att klara sig alldeles utmärkt med moster, så njut av er utekväll ni!
  kram
  ingela

 3. Jenny says:

  Hej Vännen!
  De där barstolarna passar alldeles utmärkt i ert superfina kök!!

  Det kommer gå alldeles utmärkt för Betty medans ni är ute på After Work, ut o roa er lite, det förtjänar ni efter allt slit med målning o skrapning:)

  Kul att du o Jocke jobbar på samma ställe, det gör jag o min Peter oxå:)

  Tack för alla fina kommentarer hos mig!

  Kramis Jenny

 4. Fru Inredning says:

  Superfina barstolar:-)

  Vi har bänkskivor i massivt ek. Mest för att vi fick dom billigt av min svärfar men oxå för att vi inte ville lägga för mycket pengar på sånt i nuvarande lägenheten. När vi köper hus så kommer vi garanterat välja ett tåligare material. Bra tips om graniten:-)

  Hoppas ni får en riktigt trevlig kväll på After Worken. Och se till att roa er ordentligt nu:-)
  Kram Kristina

 5. Jenny says:

  Halloj igen Helena!

  Jag o Peter var kollegor i flera år (o upptagna i andra förhållanden), sen när vi båda blev singlar ”upptäckte” vi plötsligt varandra, hihi!

  Vi är 900st på arbetsplatsen i ett 7 våningshus och jag o Peter jobbar på olika avdelningar, så vi springer inte på varandra för jämnan, det är skönt:)

  Ha det nu så himlans kul ikväll! Betty håller ställningarna o passar gården medans ni är ute;)

  Kraam Jenny

 6. signe says:

  Vilka superfina stolar..har inte sett att Åminne har barstolar förut! Gillar Åminne jättemycket! Jättefina bilder från ditt kök oxå!
  Ha en trevlig helg! Kram 🙂

 7. Lillasyster Johanna says:

  Men vad oroar du dig för? Du har ju en unge som somnar alldeles själv ju! Jag har aldrig sett en duktigare unge tror jag. Klart att det kommer gå bra då, plus att Jenny inte är någon nybörjare som du skriver..! Ha det så skoj och rocka loss lite ifrån mig oxå. Mamma säger ju att Henke och jag är som pensionärer nu för tiden som aldrig går på krogen fast vi inte ens har barn. 🙂 Puss och kram från minstingen som får åka hem från jobbet om 25 min.

 8. Helena says:

  Pussunge! 😀 Nu så ska vi åka in till staden, Lars skjutsar. Betty sover sött, hoppas hon fortsätter göra så, Jennys barn bubblar! 🙂 När du slutar jobbet så kan du komma in till stan, det blir nog Oscar….fast du kommer ju inte in där kom jag på…..lillunge!!! 😉

 9. Cecilia says:

  Men Helena, vilket miljöbyte… mer romantik än hård rock dock… =) Tonårsfadern sa att du hade en blogg – självklart, en gammal Instegsredaktör som du!…
  Härligt att läsa och ännu roligare att se alla bilder – vilket enormt jobb ni lägger ner! Alla genomtänkta detaljer, som de svarta eluttagen, jag är impad! Behöver du fler gamla ”surte” glasburkar så har jag proppfullt här i källaren… =)
  Hoppas du dansar på bordet ikväll och vrålar högst!
  Party on! – Cecilia

 10. Lillasyster Johanna says:

  Mwohahaha ha. Nej, det känns konstigt att vara i en slags mellanålder. För gammal för att gå på 18-23 års ställen och för ung för Oscar 30+. 🙂 Det är nog därför krogen blir ratad av oss i denna ålder. Hade ni skoj då? Sista smset fick jag väl vid 01, somnade du på bardisken sen? 😉 Sluta skäm bort mina syskonbarn med bubbelbad, då vill de väl aldrig komma till minsta mostern nå mer. Vad kan jag erbjuda? Bus med liten Tollare?

 11. Grodmamman says:

  Fina barstolar ni har i ert kök! När vi gör om i vårt kök så vill vi egentligen ha granitskivor. Vi drar oss dock för priset då vi ska ha ganska mycket bänkyta. Nu blir det nog en kompromiss med granitskivor som fönsterbänkar och laminat till bänskskivorna. Har en svag aning om att sambon kommer att vilja byta ut dem senare, men just nu lägger jag hellre de pengarna på annat piff!:)
  Kram

 12. Helena says:

  Hårdrocken finns för alltid i mitt hjärta och även i våra högtalare dagligen! Hemmets inredning har nog aldrig gått i rockens tecken för min del. Det såg jag att Dregen fixade så bra med kista och grejer i ett inredningsprogram… Jag fixar hellre med gamla slitna 1800 tals möbler, än gamla slitna döskallar, om jag får välja! 😉

  Kul att du hittade hit Cecilia och kul att du gillar bloggen/vårt hus. Tack! 🙂
  Inte en enda rocklåt kunde de spela igår på Oscar, inte ens snälla Bon Jovi…så det blev inte mycket av ”vrålandet”, men däremot så dansade jag ordentligt, fast jag hoppade över dansen på borden och tog bardisken istället! hahaha…Nä jag höll mej på golvet. 🙂 Snäll och ordentlig som jag är.

  Ha det så bra!
  Kram
  /Helena

 13. Anne says:

  Erat kök är så fint….Stolarna från Mio, urfina. Hoppas att det gick bra att vara borta från Betty..

  Kramkram Anne

 14. Pillan smyger in says:

  ja vi är precis i kökbytar dagar ..och är också inne på ikea o lidingöö.

  tack för tipset om bänkskiva , mycket som ska funka i ett kök ..och är man lat av naturen så passar det ju bra då med granit,,

  jätte fina stolar du köpt , passar utmärkt

  hoppas du fick en trevlig kväll o oron inte var allt för stor

  kram på re

 15. mamma82 says:

  SÅ fint! Inspiration till vårt kök!!! Vi ska bygga nytt till våren och här planeras för fullt. Vi har bestämt att oxå ha Lindingö köket från Ikea… och jag blev helt kär i era barstolar… HOPPAS de finns kvar… Jätte fina, precis sånna jag vill ha! Vart kommer era matsalsstolar ifrån? Ser en i hörnet på en av bilderna, de ser oxå ut som sånna jag vill ha.

 16. Kikan says:

  Vilket UNDERBART kök du har!!! Var tvungen att låna en bild och visa på min blogg, självklart med länk till dig. Hoppas att det var ok. Kram Kikan

 17. Anne says:

  ooo jag myser när jag ser ert kök, så trevligt, lantligt och ljust. Jag lånar en bild om det är ok. Hälsningar Anne.L

Lämna ett svar