Hörselkontroll och getingstick

Hej på er!
Idag lämnade jag bara Tyra på dagis. Betty fick vara ledig för vi skulle till BVC för en hörselkontroll.

20120619-140304.jpg
Jag vet att jag nyligen skrev att det ibland är en sådan hets kring barnens utveckling och att alla utvecklas olika och det är ingenting att oroa sej för osv MEN ibland ska man ju faktiskt vara uppmärksam såklart. Det beror ju på vad det handlar om. I det här fallet så är det Bettys tal som jag tycker är försenat. Vi har varit oroliga för att hon hör dåligt. Tycker att hennes språkutveckling har stått still eller tom blivit sämre.
Jag ville bara kontrollera så att inte stackarn har fått en propp eller någonting.

20120619-140831.jpg
Betty tyckte att hörselkontrollen var rolig
Hennes hörsel var perfekt. Jätteskönt att höra! 🙂

Vi avvaktar hennes språkutveckling till hösten och skulle vi fortfarande vara oroliga så kontaktas logoped. Alltså hon pratar ju för fullt. Men väldigt otydligt. Tyra säger ju vissa ord bättre och det är då man börjar jämföra… 🙂
Sent tal KAN bl.a. vara tecken på Dyslexi (läs och skrivsvårigheter som en av mina söner har) så det är alltid bra att det uppmärksammas. MEN behöver ju absolut inte betyda nåt heller.

20120619-141356.jpg
Betty fick tatuering och kände sej jätteduktig! 🙂

20120619-141444.jpg
Meya älskar när Betty busar med henne och det gör Betty så gärna.

Vi hann inte vara hemma så länge förrän de ringde från dagis. Lilla Tyris hade hittat en geting inne och hon älskar ju kryp och vill gärna hålla i…mmm hon gick med getingen i handen och fick ett stick där och ett på skuldran. Hon blev ledsen och ville inte äta, så jag åkte och hämtade henne.

20120619-141753.jpg
Liten ledsen tvååring somnade på vägen hem

Sedan var allt som vanligt igen. Det går snabbt över för den tjejen. Hon har inte tid att gnälla. Går ofta omkring själv och nynnar på någon sång! Hihi.
Det går jättebra på nya dagis förresten. Hon har ju varit ledig mycket och inte gått många dagar efter inskolningen. Men personalen tycker att det går så otroligt bra och att hon är så duktig. Aldrig ledsen. Skönt att höra! Fast ibland saknar vi gamla dagis ju… 🙂

Nä nu måste jag ringa och efterlysa min son, ska han flytta in till sin flickvän tro?! 😀

20120619-144223.jpg

2 comments

 1. Marina - mamma till 5 says:

  Min första grabb var väldigt sen med talet.. Vid två års ålder så låg han ungefär som en 1-åring med ord som mamma och pappa.. Han började på dagis sent, lite mer än två år var han då.. Då började det hända saker, men ändå relativt sakta..
  När han började på dagis nr 2 så ansåg de att han skulle börja på en teckenskola ( ??!!!! ) pga sitt bristande ordförråd och då började han ändå prata mer och mer.. ( Då var han två och ett halvt )
  När vi sen flyttade tillbaks till min hemma arena ( Uppsala ) så började det hända grejer.. Det gjorde hörseltester och operation och även en logoped tillkallades..

  Han är nu sex år och han pratar bra.. Inte jätte bra, han har svårt med vissa ljud och ibland kan han prata otydligt, men det blir bättre och bättre.. Som tur är!
  Men här är det samma sak.. Vår blivande 5-åring pratar mycket bättre än sin storebror och det är klart att man då som förälder lägger märke till det på ett helt annat sätt..

  Det jag skulle komma till, 😉 förhoppningsvis blir det bättre!

  Stackars lilla Tyra, getingstick gör ont.. Men, det är tur att det går över så snabbt för dem ändå.. =)

  Nu ska jag kolla fotboll och inte fortsätta skriva en massa! 😉
  Ha en trevlig kväll!

  Kram

 2. anna says:

  nej man vill ju inte jämföra men jag tycker ändå det var bra att du kollade upp det.
  Stackars lilla tjejen, inte lätt att vara djurvän alltid. Hoppas att det gick över fort. kram

Lämna ett svar