Hjälp mej med vilken klänning jag ska välja!

Om en månad så ska vi på bröllop i Uppsala. Det är Jockes syster Johanna som ska gifta sej med sin Martin. Jättekul! 🙂 Det är bara en sak…vad ska jag ha på mej? Det är extra bökigt att köpa fina klänningar när jag har övervikt. Jag får ju räkna med att jag knappt går ner någonting fram till dess och ta måtten som jag har nu.

Klädkoden är kavaj och bröllopet är inte i kyrkan utan vid vattnet vid något hus där. Där festen också ska vara. Utan att veta så gissar jag att vigseln sker på en brygga. Gräs och grus…så kanske jag ska tänka kilklack? Vill inte ha låga skor.
Ni vet, det ska inte vara vitt och svart och inte för kort, urringat, men heller inte för långt. Dessutom så ska det passa min nya kurviga figur.

Jag har hittat 6 st klänningar och skulle bli jätteglad om ni ville tycka till. Vilken skulle passa mej bäst tror ni? Tänk också på att modellerna har långa ben, så klänningarna kommer att vara längre på mej.

Ettan

20120804-140451.jpg
Tvåan

20120804-140521.jpg
Trean

20120804-140550.jpg
Fyran

20120804-140655.jpg
Femman

20120804-140733.jpg
Sexan

20120804-140758.jpg
Svart bolero till och skorna vet jag inte än. Planen är bara ben.
Hjälp! 😀

22 comments

 1. Nette says:

  Nummer två, den med prickar, är ju helt underbar! Den tycker jag du ska ta! Den är fin både till bröllop och till andra gånger då man vill klä sig i något fint.. Annars kanske det är lätt att man köper något som inte alls passar till mer vardagliga festligheter 🙂 Så den tror jag att jag skulle ha valt!

 2. Ulrika says:

  Pernillaklänningen är superfin, med fickor och allt. Så Pernilla som nr 1 och den prickiga som nr 2.. Hade så kul på bröllopet!

 3. Maria says:

  Kul med bröllop! Jag röstar på PW klänningen!! Jag var själv på bröllop i sommar och hade en PW den cerise/orange randiga och den va snygg! Snygga klänningar både vardag/ fest beroende skor smycken till.
  Lycka till i valet!
  Med vänlig hälsning,
  Maria

 4. Lisa says:

  Nr två. Utan tvivel. Mycket klädsam för ett bröllop och andra tillställningar. Lite mer stil och klass på den än Pernillas som dessutom inte har en fin ärm.

 5. A House With A View says:

  Åh vilka snyggingar!!! Jag säger nummer två av flera skäl, den är jättefin, snyggt fall, detaljerna framtill förvillar och slankar, ser superskön ut, klänningen kan dressas ner och upp vilket gör den användbar till så mycket. Dessutom är den somrig tycker jag! Jag skulle ha valt att komplettera den med många armband alternativt några riktigt tjocka på samma arm, inget halsband som förstör detaljerna på klänningen. Och gärna höga klackar förstås:)))

  Ska bli kul att se vad du väljer:)

  Kraaaaaaaaaaaaaam aka

 6. CiliaH says:

  Svårt, mycket svårt… Jag gillar fyran! Hade jag varit som du hade jag beställt hem några st och provat dem och sen skickat tillbaka de du inte vill ha. Så brukar jag göra 🙂

  Kram

 7. Monica says:

  Både maken och jag tycker två, den med prickar, och han har ju bra smak, hahaha:-). Tycker den ceriserosa också är fin med svart skärp, en liten bolero till om du hittar, men den blir nog lite för lång så du får lägga upp den och det har du inte tid med:-). Annars tycker jag att du visst kan ha en klänning som ser lite tjusig ut, på bröllop är man inte för fin:-). Lycka till, du blir snygg och så kul att gå på bröllop! Uppsala är min hemstad, sen hamnade jag i Stockholm, (efter mitt eget bröllop:-)

 8. Ida says:

  Tycker 1, 2 eller 6. Tror nog som många andra att tvåan är extra fin på dig. Den känns också klassisk och användbar vid flera tillfällen. Fin! Kram och lycka till i letandet. Själv letar jag efter klänning till sonens dop, med alldeles för många extra gravidkilon tyvärr. Så fort jag slutat amma ska jag köra igång med strikt diet. Nästan längtar 😛

 9. Elin says:

  Hej! Vi är grannar men har aldrig träffats. Tycker dock om att läsa din fina blogg! Jag tycker att 1:an är finast, klassisk och lagom uppklädd. Den är lite ovanlig också, och det är ju alltid roligt 🙂 ..även lagom löst sittande så man slipper hålla in en tårt- och kakfylld mage 😉 //Elin

 10. Stolt mamma till två says:

  Vad kul med bröllop. Det var några år sedan jag var på något då vi vara gifter oss i smyg hela tiden 😉 Nr 2 är absolut snyggast, skulle passa perfekt på dig. Lycka till med valet 😉

 11. Helena says:

  Hej Elin, vad roligt att du skriver och att du gillar min blogg!
  Granne säger du? Nu blir jag ju nyfiken. 🙂 Vart bor du?
  Hoppas att du har haft det bra idag, så skönt väder vi fick!!!
  Kram
  /Helena

 12. Moster/syster Jenny says:

  Lite sent svar! 🙂

  Jag tycket oxå 2:an var fin eller 4:an. Men det var svårt.

  Julia tyckte 2:an och 5:an. 🙂

  *kram*

 13. emma says:

  Åh vad kul med bröllop.
  Det är alltid kul att få klä upp sig 🙂
  Min röst är helt klart på 2an!!!
  Den är så fin och du skulle bära den perfekt.

 14. Elin says:

  Vi bor i backen upp mot Nylands skola. Så direkta grannar är vi kanske inte men det är bra nära iaf 🙂 ja, skönt med några fina sommardagar så här i slutet av semestern, nu längtar jag mest till november då vi får tillskott i familjen 🙂 Önskar dig en fortsatt trevlig sommar!

 15. Helena says:

  Elin: men Grattis!!! Vad roligt med en liten bebis! 🙂 Har ni fler barn? Ja då är vi ju nästan grannar kan man säga. Vi tar då och då promenaden Nyland-runt så då har vi kanske setts där? Du får komma fram och heja om vi stöter på varandra någon stans. 🙂
  Kram
  /Helena

Lämna ett svar