Hissgardin

Hej på er! Här hemma åkte alla förutom teensen på magsjukan! Dessutom så fick Betty och Jocke hög feber. Ja roligare helg har man verkligen kunnat ha. MEN nu är vi på bättringsvägen -även om tjejerna inte har fått tillbaka aptiten ännu. Hoppas att ni har haft en bättre helg!

Nu har jag ledsnat på att alla fönstren (8 stora och 1 litet) på nedervåningen saknar gardiner (har ju faktiskt bott här i snart 2½ år) och jag är på jakt efter först och främst hissgardiner. Har hittat otroligt fina, men 800 kr/gardin tycker jag är alldeles för dyrt. Jag vill gärna ha en hissgardin med monogram/vit brodyr och knytband. De skulle gärna få kosta 199 kr också….hihi.

Hissgardin Monogram

Hissgardin Julia

Bilderna är hämtade från lantmusen.se Bredd 120 cm kostar 545 kr. SNYGGA tycker jag.

Jag tycker att det är otroligt fint när man syr gardiner från gamla lakan, men det där med att sy är tyvärr inte min grej. Beundrar er som har den talangen. Har ni hissgardiner? Var hittade ni dessa och vad fick ni betala? Skulle behöva hjälp… 🙂

Ikväll ser vi fram emot Solsidan och efter det Wallander. KRAM till er och tusen tack för att ni har tittat in här, trots min frånvaro. 😀

11 comments

 1. alegni says:

  hallå helena! jag har sytt en sådan gardin idag, men vet inte ännu hur den ser ut. ska hänga upp den ikväll…
  kram
  ingela

 2. Daniela says:

  Jag är också på jakt efter hissgardiner eller alternativt sådana som rullas upp nertill. Jag är ingen sömerska men kanske jag provar på att sy (för att sedan bli arg när det int går som jag vill).
  Kram

 3. Madde says:

  Tjenare! Birsta Gardincenter har hissgardiner,köpte en gardin för 235 kr och det tycker jag är ett bra pris.Det kanske finns billigare också. Ett tips! 🙂

 4. Ansibecki says:

  Min granne har köpt jättefina med monogram i Ullared. Men du har väl en bit att åka dit… 🙂 Här i Jönköping finns Eko:- Vet inte om det finns på fler ställen men de hade tydligen också sådana. Lycka till i letandet!

 5. Grodmamman says:

  Jag har sytt själv. Har bl a en kappa av ett gammalt lakan med ett gammalt monogram från min mormor och morfar i vårt sovrum. Gillar den massor.
  Tycker ofta att sådana gardiner är jätte dyra om man vill köpa dem färdiga.
  Kram

 6. Anna says:

  Hej! Finfina gardiner – och ni har ett alldeles underbart hem – kan nästan känna känslan och atmosfären via skärmen =). Vi håller på och bygger nytt och planerar vårt kök för fullt. Tack vare din fina blogg fick vi upp ögonen för att det faktiskt finns snygga köksfläktar också – det blir troligen en Cottage vit hos oss. Vill bara undra om du har nån input att ge gällande fläkten – är ljudnivå & effekt ok? Har ni valt fläkt med utvändig motor eller ”i fläkten”. Är jättetacksam för svar. Fortsätter titta in hos dig för påfyllnad av inspiration när förvirringen i alla beslut som ska ske samtidigt kommer!

Lämna ett svar