Hedemorahönsen har flyttat till Helenas Hem

Eller de får faktiskt ett alldeles eget hönshus att bo i. Tänkte att det skulle bli mer praktiskt… 😉

Gissa vad vi såg idag? 4 ägg!!! ”Våra” första. 🙂 3 i redet och en på golvet. Duktiga hönor.


Japp igår tog Jocke, jag, Linus, Betty och Tyra en bilutflykt till HEMSÖN och hämtade hem våra 5 HÖNS och 1 TUPP. Betty tyckte att det var jätteroligt att gå omkring på den gården och titta på alla höns och kycklingar. Hon älskar kossor så hon gillade såklart att få klappa en ko. MEN när hönsen skulle packas ner i kartonger så lät de väldigt högt och flaxade med vingarna och då blev hon rädd och började gråta. Hon vill inte riktigt gå in i hönshuset heller, står helst utanför och tittar in. Avvaktar lite. 🙂 Men det vänder nog snart, hoppas jag.

Jag passade på att amma när vi väntade på färjan till ön.

Det är bara tuppen som har fått ett namn. Gustav bestämde att han skulle heta EVERT och ja varför inte. 🙂 Tuppen Evert.


Jag har inte velat störa dem så mycket så jag har tyvärr inte så bra bilder att visa ännu, men jag kommer nog att lägga ut ett flertal bilder på djuren sedan, så ni blir säkert less… 🙂 Mer bilder från hönshuset kommer också. Nu ska de få vänja sej med sitt nya hem ett tag innan de får komma ut i grönskan. Sedan ska en utegård byggas.

Idag hade vi BVC på hembesök och jag har mat till lilla Tyra som det verkar. Hon hade gått upp och väger nu 4320 gram 12 dagar gammal. Efter besöket så åkte vi in till sjukhuset för att göra en hörseltest på Tyra (apparaten var trasig sist) -hörseln visade sej vara bra. Skönt! Fin välmående bebis och en mamma i flätor. 😀 Gud vad jag verkligen måste klippa mej, får se när man kan hinna med det.

7 comments

 1. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Åh vad skoj att hönsen kommit nu! Bra namn, Tuppen Evert, hihi!

  Vad fint lilla Tyra ligger där i mammas famn:)

  Sköt om er o ha en trevlig helg!

  Kraam Jenny

 2. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Vilka härliga bilder på era höns och Evert. 🙂 Det finns inget godare än ägg från egna höns. Gulorna är så fantastiskt gula. 🙂

  Underbara bilder på dig och Tyra! :)Så mycket kärlek. 🙂 Och du, flätor passar du alldeles utmärkt i. 😉

  Ha en mysig helg och sköt om er!
  Kram Lotta

 3. Johanna says:

  Men hej!!
  STORT Grattis till er nya lilla tös!! Fantastiskt söt liksom storasyster sin. 😉
  Vad roligt med höns och tupp! 🙂

  Du ser helt FAB ut trots att du nyligen fött barn!! 🙂 Det gjorde då inte jag, och sådär 5 månader senare vet jag inte om jag gör det heller. 😉

  Massa kramar till er!!!

 4. razzel says:

  Mysigt med några höns som går omkring på gården!
  Grabbens kompis föräldrar har höns av alla de olika sorter och jag brukar då och då få några ägg. De är av alla storlekar och vita, gröna och bruna!

Lämna ett svar