Gravid i vecka 34


I´m a big big girl…eller hot mama kanske? Nja…känner mej snarare som en Svettig, tjock blivande 5-barnsmamma. 😀

Ca 22 kg har jag lagt på mej. Känner knappt igen mej när jag skymtar mej i spegeln, är SÅ svullen. Ryggfläsket är ordentligt tillbaka också. Så härligt så.

Jag sitter ofta på dagarna på jobbet och SVETTAS i linne och vill öppna fönstret -men mina kollegor tar på sej en kofta och säger bara ”Helena det ÄR inte varmt!” Nähä säger jag och svettas vidare och drömmer om en kall dusch.

Hur mår jag då? Nä inte alls bra. EGENTLIGEN så känner jag att jag bara orkar jobba fram till lunch…eftermiddagarna är verkligen svåra. Jag kan helt enkelt inte koncentrera mej. Måste tänka igenom allt dubbelt. Är fruktansvärt trött, glömmer saker, ja är allmänt förvirrad. Mer än vanligt! 😀 Ont har jag i hela kroppen också -ÄNDÅ är jag bra mycket bättre i foglossningen om man jämför med när jag väntade både Betty och Tyra. Men nu har jag börjar få jobbiga sammandragningar, fleeera gånger om dagen. De är ju skitkonstiga för jag får som ”svettvallningar” vid varje ”värk”, måste ju vara att pulsen blir skyhög? Har inte haft så tidigare. Vad har jag mer för krämpor? Jo synrubbningar. Jag får ”flimmer” som håller i sej ca 30 minuter, kanske var tredje dag. Jag mår illa. Får yrsel och svimningskänslor. Har huvudvärk då och då. Vaknar tusen gånger på natten för det finns inte en enda skön sovställning! Händerna är ofta bortdomnade.  Jaha….nu fick jag ögonflimmer -typiskt! Texten bara grötar ihop sej så jag ser ingenting. Lika bra att stänga ner en stund…

Stolt blivande mamma. Vecka 34 (33+2). Lilla bebisen väger ca 2300 gram och är ca 46 cm lång. Kan klara sej utmärkt om hon skulle födas redan nu.

Tillbaka igen. 🙂 Det allra allra värsta med alla krämpor är att jag inte har någon ork, ingen energi -ingenting!!! 🙁 Eftersom jag anstänger mej till max på jobbet så finns det ingenting kvar av mej på kvällarna. Jag är helt slut och bara att ta sej upp för trappan hemma blir hur jobbigt som helst. Men nu har jag lagt ut lite semesterdagar då och då -så jag ska kunna vila upp mej. Sedan tänkte jag börja nalla av bebisens föräldradagar och bara jobba ca en månad till. Ungefär 2 veckor innan bebisen beräknas födas tänkte jag alltså sluta jobba helt. Tror att det blir bra. Även fast det just nu känns långt med en månad så går det ju rätt fort. Får bita ihop.

Snart är allt detta över och vi har vår lilla dotter hos oss. Bästa julklappen eller nyårspresenten som man kan få!!! Jag blir så glad när hon bökar omkring där i magen. 😀 Är så nyfiken på vem hon är. I morgon så ska jag på MVC och lyssna på hjärtat igen. 🙂

KRAM

13 comments

 1. CiliaH says:

  Vännen! Du är otroligt vacker men det låter inget vidare att må som du gör. Ingen havandeskapsförgiftning väl? Låter inte alls speciellt bra det där. Vad säger bm?

  KRAM

 2. alegni says:

  åhh, vilken fin mage! fast den ser väl kanske mysigare ut än den i själva verket är. jag tycker du ska sjukskriva dig om du har det så jobbigt med alla besvär. du behöver ju verkligen all kraft sedan när babyn kommer och behöver ladda upp lite nu i förväg.
  kämpa på! kram
  ingela

 3. Millan i skåne says:

  Hej! Så fint med din stora mage. Men som du skriver så är det helt hopplöst att sova gott på natten med en stor mage. Men du Helena…förklara för bm imorgon hur du mår precis som du gjorde här i bloggen. Du borde vara hemma och ta det lungt inför förlossning och bebistiden.

 4. Lillasyster/moster Johanna says:

  Fiiiina magen!!! Moster vill oxå veta vem som är därinne. Säg åt henne att komma den 23:e så hon får vara med och fira julafton här hos oss. 😉 Läääängtar efter henne! Styrkekramar till dig du stoooora syster!

 5. Anna says:

  Låter inte kul att må så dåligt, men i slutändan är det ju värt det i alla fall. Skönt att du kan ta lite ledigt emellanåt.
  Kram

 6. Maria says:

  Hejsan!

  Brukar följa din blogg med intresse och när jag nu läste om dina ”symtom” så kände jag igen allt från när jag väntade barn nr 3. Jag hade skyhögt blodtryck och dom var rädda för havandeskapsförgiftning så jag fick gå på täta kontroller sista månaden. Gå och kolla ditt blodtryck så fort som möjligt! (Tack för den fina och trevliga bloggen förresten) = )

 7. Linda says:

  Du är ju superfin!
  Jobbigt med alla krämpor men i slutändan är dom ju värda det, tänk snart är hon är, så fort det gått.
  Massor med kramar

 8. Helena says:

  Johanna, tack så mycket! 🙂 fast nja…bättre om hon kommer runt 20:e så hinner vi bo på vårdhotellet och komma igång med amningen osv
  Innan vi firar jul ihop! Kraaam

 9. Helena says:

  Maria och Millan: Tusen tack för omtanke!!! Blodtrycket såg jättebra ut så enligt BM var det ingen fara för havandeskapsförgiftning. Kul att ni tittar in här och jättekul med kommentarer också 😀 kram kram

 10. Stolt mamma till två says:

  Åh fina magen men vad tråkigt att du mår så dåligt. Ta det lugnt nu och tänk på ditt eget bästa framför alla måsten (som damsuggning mm), inte långt kvar nu!

  Styrkekramar till dig från mig 🙂

Lämna ett svar