Gravid i vecka 15

Vecka 15 (eller 14+2)

Jag vet att vissa av er bara går upp några kg och att magen knappt syns förrän halva graviditeten, eller ännu senare. För mej så syns det minsann på en gång redan med barn nr 1 och det blir nog ingen skillnad med barn nr 5. Har gått upp ca 20 kg alla 4 gångerna, skulle verkligen önska att jag inte gör det denna gång eftersom det bara har blivit svårare och svårare att bli av med övervikten efteråt. Men vi får väl se…

Jag mådde asilla och var sjukligt trött fram till vecka 12 ungefär. Men jag hatar att spy så jag går och håller mej och ÄTER ist hela tiden för att hålla illamåendet i schack. Inte konstigt att jag hade gått upp 5 kg till inskrivningen. Uppgången är dock fortfarande 5 kilon, tack för det. Nu mår jag bara lite illa och är trött. 🙂 Ingen foglossning ännu så jag promenerar varje dag, minst 30 minuter -oftast längre.

Spänner magen på bilderna -så den ser ännu större ut egentligen…

Jag mår verkligen inte bra när jag är gravid, det är som all ork bara försvinner. Känner mej som febrig, flåsar för minsta lilla, får hjärtklappning, huvudvärk, ögonflimmer. En annan bieffekt är att jag är så fruktansvärt hungrig HELA tiden och skulle kunna äta stora middagar 4 gånger om dagen… Så här sa jag till kollegorna också INNAN jag gjorde grav.test:

”Jag mår inte alls bra. Känner mej sjuk och utan ork. Känns faktiskt precis som när jag är gravid! Men det kan jag ju inte vara -jag har ju spiral!” Jojo…

Vecka 15. Fast du förmodligen har ökat i vikt med 2,5 – 4,5 kg, så väger din bebis bara cirka 70 gram. Den är nu knappt 10 centimeter lång i sitthöjd. Du märker säkert inte av det, men bebisen har förmodligen hicka ganska ofta. Den kan hicka innan den kan andas. Bebisen gör inga ljud innan födseln, eftersom luftstrupen är full av vätska istället för luft. Nu håller benen på att växa om armarna i längd, fingernaglarna är helt formade och alla leder och lemmar är rörliga.

Bilderna tog jag igår när det var underbart väder, idag har vi REGN och inte alls samma värme. Hoppas att ni har det bra -tänk att det redan är JULI!!!  KRAM

4 comments

 1. i min lilla lilla värld says:

  Jag gick oxå upp i början pga allt småätande, men se på mig nu. Fortfarande 6 kilo. Inget är omöjligt. Tänk dig för en extra gång när du äter nåt gott bara. Du kommer klara det =)

 2. Isabelle says:

  Sv: Åh tack! Hjärtarna är jätteenkla att göra bara man har gjort dem några gånger. Om du kollar under kategorin pyssel så hittar du beskrivningen 🙂

  Tack och detsamma önskar jag dig! Kram!

 3. Ansibecki says:

  Jag gick upp 25 kg min första graviditet men andra gången fick jag för högt värde på glukosbelastningen och fick sluta med sockret. Så det är väl ett litet tips fast jag vet att det är skitsvårt. Jag smååt massor andra graviditeten men höll nere rejält på allt sött. Tog bara något litet ibland. Och det blev en väldig skillnad på vikten. Men att du går varje dag tror jag är jättebra, både för det allmänna välmåendet och för kroppen.

  Ang kommentarerna så raderade jag mina uppgifter, skrev in dem igen och bytte mailadress, sen funkade det 🙂

 4. Malin & Prinsessan says:

  Åh, grattis! Nu har jag missat nåt 🙂 Vad skoj med en 5:a, hihi! Mindre kul att du inte mår nåt vidare dock..

  Jag var lite orolig angående Birsta idag, tänkte vad jag gett mig in på. Gissa om jag blev förvånad när jag kom dit och det inte var en kotte där 🙂 Var nog ett smart drag att åka dit till öppning!

Lämna ett svar