Drivbänkar och mördare…

Jag och Betty var sugen på att ha en liten plantering. Inget stort land, utan bara något litet nära huset. Bara som en mini köksträdgård så vi kan hämta in morot, olika sallader, rädisor och basilika.


Jocke snickrade (och målade) snabbt ihop 2 drivbänkar i storlek så att de skulle passa 2 gamla fönster som vi bara hade stående i ladugården. Med fönstret på så spelade det ingen roll att vi sådde så sent, plantorna kom upp jättesnabbt och såg så fina ut. Ända tills mördarHelena var i farten…

Sådde en massa blomster där mellan lådorna också som klarade sej eftersom de inte bodde under tak...

Åh vi skulle ju bara gå en promenad på förmiddagen härom dagen och jag glömde helt att öppna upp fönstren. Tänkte på det direkt när vi kom hem, men då var det för sent. Det bara ångade när jag tog bort fönstren och plantorna var torra…ja brända! Snyft. DESSUTOM hade jag ju fröpåsarna kvar för att veta vad vi sått. Det var ju bara tillfälligt för jag tänkte ju göra små skyltar ist, men…nu hade det börjat grott rakt igenom påsarna också och mycket var förstört. Jag blir nog aldrig en trädgårdsmästare. Hahaha.

Alldeles vid huset fick drivbänkarna stå. Kommer ni ihåg vad mycket tät skog som vi hade runt åkrarna förresten? Ni är de flesta träden borta. Jockes föräldrar som äger den marken har gjort en stor avverkning.

Jag gjorde ett försök idag och försökte rädda det som fanns. HOPPAS att någonting tar sej iaf.

Vilken otroligt underbar dag vi har haft idag förresten!!! Jocke, jag och tjejerna har varit iväg TVÅ gånger på olika ställen i närheten där vi bor och badat. Älskar sommar och ledighet!!! 😀 Fast igårkväll jobbade jag (faktiskt) och även en till tjej som också är mammaledig. Jag jobbade april och maj och sedan gick jag på ledighet. Men tre gånger i juni har jag åkt in och jobbat för att avlasta kollegorna. Börjar jobba i mitten på augusti igen -om det inte blir några jobbdagar innan förstås. Hoppas att ni också får njuta av ledighet. KRAM

3 comments

 1. Ansibecki says:

  Det är svårt det där med plantor. Ibland lyckas jag hålla mina vid liv men det är oftast med hjälp av andra för jag skulle kunna gjort precis samma misstag som du gjorde… Förra året dog allt mitt och i år överlevde ganska många av plantorna. Nästan som ett lotteri 🙂 Grattis till graviditeten förresten! Nu ska vi se om denna kommentaren går igenom… Har ju inte kunnat kommentera på jättelänge och det har varit lite tråkigt. kram Ansibecki

 2. Josefin says:

  De var ju jättefina dina drivbänkar men så synd på plantorna. Kanske kan du försöka på nytt igen?

  Kram Josefin

 3. Vicki says:

  Gick något att rädda på skörden??
  Har ni semester??

  Pratade med min kusin i går, han bor i krokarna nära er. Han sade att ni hade haft ljuvligt väder igår.

  Är det svårt med förskola där ni bor? Har ni en förskola i er närhet?

  Ha det bra,Vicki

Lämna ett svar