Glimtar från gården

Varför glimtar? För att det blir bättre så…hahaha. Jag tycker inte att vi har vidare mysig gård, den är alldeles för stor, öppen och ja..ej ordninggjord helt enkelt. Men men det blir ju bättre och bättre iaf. Tredje året vi bor här nu i augusti.

Om ytterligare 3 år så hoppas jag på att det finns slingrande grusgångar kantade av fruktträd och härliga perennrabatter här. Ge mej lite bondromantik! Det ska också finnas  en stor härlig köksträdgård. Sedan vill jag vill gärna se gården inhängnad av en gärdsgård med  en gammaldags grind. Där hänger det även en skylt där det står vilka öppettider Butiken Helenas Hem har. Hihi 🙂 Ja man måste ju få drömma. Tänk om 3 år så är Betty nästan 6 år, Tyra 4 år och bebis 2½ år, å Linus 21 år och Gustav 18 år. Å jag 41 år. 😀

Min härliga tvättställning som Jocke fixade till mej ifjol. Han fick gjuta om den i våras för fundamentet hade sprickor. Men nu sitter den på plats igen.

Betty och jag satt luktärter (frön) som har vuxit ganska bra. Den "snygga" spaljen har jag fixat ihop. 🙂

Min lilla perennrabatt börjar att ta sej. Flox och astilbe väntar på att få blomma nu.

Äppelträd saknas på gården. Men gott om blåbär, hallon, plommon och röda, vita och svarta vinbär finns det iaf.

Från farstukvisten så kan man glimta lite på hönsen som stökar på kring bordet ute.

Minns ni drivbänkarna som Jocke snickrade ihop iår och som jag planterade i och nästan dödade allt? Efter min munmotmun metod så försökte även hönsen döda…men jag har ändå lyckats behålla lite. Bland annat detta:

Krondillen växer på bra i en av drivbänkarna. Blir perfekt till kräftor senare.

Kärleksörten (den heter väl så?) växer vild på många av våra stenpartier. Hönshuset i bakgrunden

Den gamla smedjan ligger en bit från resten av byggnaderna -man gjorde så förr för brandfarans skull. Tyvärr finns det inget kvar av ugn eller så. Bonden som bodde innan oss hade får runt kring smedjan.

Ytterligare en stor härlig byggnad som behöver rustas.

En gammal dörr sitter i verkstaden. Kanske har den suttit i vårt hus förr? Alla gamla dörrar var nämligen utbytta på 70-talet tyvärr.

Pelargoner på farstukvisten

Se så stor kycklingarna har blivit! De hänger fortfarande med sin mamma och går för sej själva helst. Ser ut att kunna bli 1 tupp och 2 hönor. I helgen så är det dags för kull nummer 2 iår. Kan bli 6 kycklingar som kläcks -om allt går som det ska. 🙂

Kanonväder idag här i Sundsvallstrakten och det ska bli ännu varmare i morrn tydligen -runt 28 grader. Pust. 😀 Oj vad klockan är mycket -snart sova kanske? KRAM

8 comments

 1. Mamma Russin says:

  Hej på dig..

  Tycker ni har så fint på er gård, percis som jag vill ha det om ett par år.. vi väntar ut att teensen (iaf Linus) ska flytta hemifrån först.. 😉

  Dock var min plan att köpa häster igen , den sprack ju när Stina blev allergisk tyvärr.. 🙁

  Nu laddar vi för en dag med bad och lek och såklart massa fika, haha..
  hoppas ni har lika fint väder som vi har, kramkram

 2. Ansibecki says:

  Vilka vackra bilder! Vi har det inte heller så iordninggjort. Vem orkar hålla på? Man får ta lite i taget så man inte sliter ut sig 🙂 Det låset du fotat på den gamla dörren har vi ett exakt likadant på en dörr i vårt hus. Jag tror att det har varit skafferidörren men jag vet också att svärmor hade det som sitt rum när hon var liten. Ha en fin dag!

 3. Ylvali says:

  Hej, vilken underbar tvättställning du har! Ser den ut sådär så hänger man mer än gärna tvätt ute kan jag tänka mig. Vi har inte lyckats få upp någon tvättställning i år som tänkt sedan vi kasserat den gamla mossiga snurran. Tidsnog… Kul att hämta inspiration hos andra så länge.
  Kram från Hudiksvall så länge! (Ser att ni firade midsommar ute på Maln)

Lämna ett svar