För ett halvår sedan så födde jag en bebis här hemma i vårt badrum

MEYA 6 månader

Det är ju helt otroligt coolt egentligen. Nu när man tänker tillbaka. 😀 Absolut den bästa förlossningen jag haft. Jag kände verkligen varje steg i förlossningen, när bebisen åkte ner t o m. Det var verkligen så häftigt att vara så närvarande och kunna ta värkarna. Jo det gjorde ju självklart ont, men det är STOR skillnad när man är sådär avslappnad. Skönt att allt gick så bra med den snabba och oplanerade hemmaförlossningen. Lilla bebisen heter Meya och är 6 månader och 2 veckor gammal nu. HÄR kan ni läsa hela min förlossningsberättelse. HÄR kan ni läsa om förlossningen i Sundsvalls tidning.

 

Vår finaste goaste och snällaste Meya kan sitta själv nu korta stunder

Meya har ju utvecklas en massa såklart sedan den där nyårsaftonskvällen. Lillpluttan kan ju sitta själv t o m. Nja jag överdriver lite, men lägger man kuddar bredvid så sitter hon korta stunder innan hon dimper ner åt något håll. Hihi.

'krypa' runt på golvet är jättekul!

Sedan går det inte att lägga henne på en filt och tro att hon ligger kvar. Nä hon har utvecklat en himla bra ålteknik och tar sej ganska långt, men bara bakåt än så länge. Hon är så pass stadig att hon går i gåstol, men bara bakåt där också. Hihi.

Vad mer? Jo hon gillar att höras och synas (som sin mor hehe). När hon tycker att systrarna får för mycket uppmärksamhet så skriker hon, hon lixom skrikpratar väääldigt högt. Går inte att missa. 🙂

Månad 5-6 så har hon blivit betydligt mer intresserad för leksaker också. Vill ta, känna och smaka på det mesta.

ÄTA är hon riktigt duktig på. Hon äter och dricker allt som bjuds. Hon är en riktig liten go tjockis nu. 🙂 Det är så skönt att hon tycker om att äta, så jobbigt om de inte får i sej tillräckligt och man ska vara orolig. Hon får välling och ersättning och ett mål (oftast runt 10) så får hon gröt. Vi har inte riktigt bytt ut två mål ännu. Men en dag kan se ut så här: Morgon och kväll välling. Gröt vid 10 och vid middag ett mål med smakportioner, både mat och frukt/bär. Sedan ersättning där mellan. Hon brukar äta var tredje (fjärde) timme.

Att sätta bumbon i poolen tyckte Meya var ett bra förslag. SÅ kul att bada med systrarna ju!

SÖMNEN. Sover hela nätter i sin säng. Somnar vid 20 och vaknar runt 7. Fast denna månad så har hon vaknat några gånger på natten när hon tappat nappen eller vänt sej konstigt. Men somnar snabbt om igen. Inget vi kan klaga på där.

Grattis på 6-månadersdagen (i efterskott) mammas älsklingsbebis!!!

HÄR kan ni kika på när Tyra var 6 månader

HÄR kan ni kika på när Betty var 6 månader

4 comments

  1. Katarina says:

    Otroligt att det redan har gått ett halvår! Ni har verkligen jättefina barn!
    Min 5:e förlossning blev även min värsta eftersom vår ordinarie förlossning hade semesterstängt och vi tvingades åka till ett annat sjukhus med helt andra ”rutiner” än jag vant mig vid tidigare, så jag hade ingen kontroll över någonting.

Lämna ett svar