Följ med in i ladugården

Jag bor på landet…tralla la la la…

Märkligt att jag som älskar höga klackar, fart & fläkt, party, hårdrock, shoppa, daaansa o s v fullkomligt älskar  tystnaden på landet och hur skönt det är att i princip kunna gå naken på gården utan att någon ser en. Nu gör jag ju inte det, ja går naken alltså, visserligen är det för kallt nu…men…Ja ni förstår säkert! 🙂

Och vill jag ha stadsliv så tar det inte så lång tid att komma till stan. Nog om det nu…Idag har jag varit och strosat runt i Ladugården och Ladan, häng med ni också så får ni se hur det ser ut.

Välkommen in till ladugården

Välkommen in till ladugården

Kossornas plats

Kossornas plats

Tänk att här har alla kossor stått en gång i tiden. Fåren var visst här inne på vintern också. Dörren till höger går till hönshuset som vi ska göra i ordning under våren, planen är att köpa höns till sommaren! 🙂

ladugard2

Tidens tand…Rostigt, dammigt och vackert!?

Ladan

Ladan

Uppe i ladan. Blev påmind om att vi måste komma ihåg att sätta för fönsterrutan som är trasig, vill inte ha in alla svalor som byggde bo i somras igen. Jooo visst det är gulligt, men inte all skit de lämnar efter sej…

Kanna

Kanna

I ladan finns det massor av gamla saker…Denna kanna är ursöt (2 l). Den kommer inom snar framtid att få bli rengjord och komma in till mej. Som vas förmodligen!

Fin kanna

Fin kanna

Jag vet inte vad den användes till…men det vet förmodligen svärfar! 🙂 Återkommer isåfall. MEN jag skulle gissa på att det var någonting till kossorna!? Ni kan även se att byggnaden behöver målas…

Tillägg: Enligt svärfar så användes de små kannorna till att hämta mjölk med av de som bodde i närheten och var mjölksugna! 🙂

Balja

Balja

balja2

Fin balja va? Planen är att plantera blommor i den till sommaren.

Det finns även flertalet träbackar/trälådor, här är en jättefin gammal back som jag någon gång ska fixa. Ser framför mej den vitmålad med någon snygg text…kanske ”Leksaker” eller ”Tidningar”. Snygg är den i alla fall.

Back

Back

Det finns alltid pyssel smått som stort att göra här på gården!

Jag kommer visa mera om projekt Hönshuset och även våra andra ekonomibyggnader framöver!

Ha nu en riktigt trevlig lördag, vare sej ni är på landet eller i stan! 🙂

Kram

/Helena

10 comments

 1. ♥ Mamma Russin says:

  GUUUD så fint.. Jag är mesta avvis i världen.. Och du är så bra att skriva.. 🙂

  fast jag hade ju stoppat in en massa hästar i ladan jag..;) KRAM

 2. Betty says:

  Tack, tack 😉
  Jo, vi bor oxå hus, men eftersom vi bor i Göteborg så slipper vi ofta det där med att skotta snö och när den väl kommer och lägger sig så tycker vi det är roligt 😉

  kram

 3. Linda says:

  Hej! Vilken härlig blogg du har och ett väldigt vackert hem. Jag är glad att jag snubblade in här!

  Kram Linda

 4. Lotta says:

  Vad glad jag blev att sitta här och titta. Jag bor med på landet och älskar din stil.Letar efter knoppbrädor och amna här.
  Kram Lotta

 5. L-L says:

  Hej!

  Vad mysigt med en guidening i ladan, tack, älskar att kolla runt i gamla miljöer. Sambons morfar bodde på ett sånt ställe med gamla grejer och miljöer, och där var det SÅ kul att kika runt!!!

  Jag rekommenderar varmt att besöka gårdsbutikerna, det är så mysiga miljöer och mysiga butiksägare. Ni har en del såna uppåt oxå. Jag och en kompis har lite planer på att åka en tur till de små butikerna där, det finns gott om utflyktsmål = ) och bra shopping = )!

  Ha det bra!
  Kram L-L

 6. Carina says:

  Jättefin gård ni har! Kannan som du inte visste riktigt vad den använts till är en gammal mjölkkanna. Förr när man mjölkat korna tappades mjölken upp i sådana kannor, sen körde man ut dem till mjölkbordet där mjölkbilen kom och hämtade upp dem.
  Ska bli spännande att se vad du hittar på med alla din fina fynd!
  Ha en fin påsk!

 7. Denise says:

  Hej! Vad glad jag blev att jag hittade din blogg. Jag och min familj har nämligen övertagit en släktgård och letar runt efter inspiration. 🙂 Tyckte det var lite kul att jag bor i Lyckeby också, som det stod på karet du hittade!

Lämna ett svar