En massa elände

Ja inte bara elände, men det räcker till…

I förmiddags så var tjejerna och jag på BVC. Meya fick sin tremånaders vaccination. Tyra brydde sej inte så mycket och byggde mest med duplo! 🙂 Men Betty ville vara med och se vad vi gjorde med hennes lillasyster och gillade inte riktigt att hon grinade till när hon fick vaccinet. Men när hon fick plåster och napp så tystnade Meya och Betty blev nöjd. 🙂

20120416-203324.jpg
Jocke matar Meya

Lilla fröken söt hade inte ökat så mycket i vikt. Endast 320 gram på en månad, hon hade dippat från sin egen kurva. 🙁 Jag har ju märkt att hon inte blivit nöjd alla gånger när jag ammat, så på sista tiden så har jag gett henne flaska fler gånger än bara på kvällen. Men nu tyckte BVC-sköterskan att jag skulle ge flaska oftare! Men att jag ammar först. Så får det bli! Hon är ju snart 4 månader och dags att börja med smakportioner (gröt).
3,5 månad och väger 5880, 63 lång.

20120416-204240.jpg
Meya med sin mamma

På eftermiddagen idag så hade jag läkartid.
Det är ju så här kära vänner att vi kvinnor pratar ”gärna” om hur mycket eller lite vi sprack vid förlossningen, men vi pratar ju inte lika gärna om hemorrojder eller svampinfektioner. Urinvägsinfektioner kan också vara lättare att prata om. Varför är det så? Jag vet inte. Men jag pratar om det mesta, även i livet utanför bloggen. Är väl bara sån! 😉
Jo läkartiden idag tog jag ”akut” då jag inte får nån bukt med min svampinfektion. Pevaryl funkar inte på mej och denna gång inte heller Canesten, köpte t o m TVÅ förpackningar. Men ingen förbättring. Därav läkarbesöket. Fick en tablett (Fluconazol Krka) som jag svalde efter middagen, så jag hoppas verkligen denna hjälper nu!!! (detta har kostat 640 kr hittills) Alla ni som också drabbas vet vilket litet helvete det kan vara.
Nog om det nu! Och nu över till mer elände! Ha ha ha.

I morgon har jag tid för röntgen i Härnösand. Då de ska lokalisera spiralen. Kan ju vara bra att veta när de ska operera. 🙂
Jocke blir ”tvungen” att vara ledig (igen) och ta hand om barnen, så vi ska passa på att kolla in vad Härnösand har att erbjuda för shopping. 🙂

20120416-210643.jpg
Här är en bild på Jocke och tjejerna när jag var på Sundsvalls sjukhus förra veckan och bland annat skrev på papper för sterilisering.

Nu ska jag fortsätta se på Alcatraz och dricka en kopp kaffe. 😀 god kväll.

6 comments

 1. Monica says:

  Den där lilla söta bebisen ser ju väldigt pigg ut, undrar om inte sjuksköterskor hetsar lite väl mycket med mammorna, om det är några gram över ska det bantas;-), du som fembarnsmamma har mycket erfarenhet, ibland är det ju så att både BVC-sköterskor och barnmorskor är barnlösa, de har yrkeskunskap men inte allt det andra som är viktigt. Lycka till med allt de övriga eländet! Hoppas allt blir bra och du blir väl bemött i hela proceduren.

 2. Terese says:

  Du ska absolut kolla in Inreda och sånt. Ligger bredvid expert inne i stan. Seen finns det knappt nå mer å se 😉 Dom säljer bla mycket från diffrent design som har underbara saker til bra priser. Kolla hemsidan 🙂 Min bästa vän jobbar där så jag gör gärna av med halva fp varje gång jag bara ska säga hej :O Lider verkligen med dej ang infektionen! Det gör så förbaskat ont. Ett tips när det är som värst är att smörja med xylocain. Bränner som fan först men sen bedövar den bra, åsså tvätta med bara olja. Hoppas det blir bättre snart! Kram!

 3. anna says:

  tråkigt att hon inte följer sin kurva men det blir nog bra när hon får mer flaska. tycker inte att hon verkar så liten. Joey vägde 5800 och var 61 lång på 4 månaders kontrollen.
  Jag är oxå sån som pratar om allt, hade jätte problem med svamp efter mitt första barn. Var ung och naiv och hade inga pengar så jag gjorde inte så mkt åt det så det höll ju på till och från i flera år. Jätte jobbigt, kliar ju så man blir tokig.

 4. Angelica says:

  Underbara du som vågar skriva sånt som många upplever. Inget är ju egentligen konstigt, bara konstigt att prata om och VARFÖR? Det vore väl mer naturligt att vara naturlig. Alla människor (nästan) släpper fjärtar, mår ibland skit, har infektioner på mer besvärande ställen mm mm Det är ju sånt man kanske skulle vara öppen med för att folk ska slippa vara oroliga och fundersamma!
  Mer ”pinsamheter” åt folket!
  ”krya” på dig och en himlans massa kramar!

 5. Anna- Mamma och Socionom says:

  Jag tror man ofta känner att det är skam i att man tex har infektion i underlivet eller hemorrojder. Det anses väl lite smutsigt kanske även om det kan hände vem som helst ju! Jag fick hemorrojder en månad efter min förlossning. Kram

Lämna ett svar