Det knackade på dörren…

…vi har nämligen ingen ringklocka ännu. Betty hade precis fått sin lunchmat och satt fortfarande kvar i matstolen.  En man sa ”Hej” och berömde vår plats av bostad. ”Va fint ni bor!” ”Hur hittade ni hit?” Han och en till man var ute och rekade lite områden för att kolla in blommor. Om jag inte hörde alldeles fel så var det från Medelpads Botaniska Förening och de ville gärna gå över vår gård och ner till lägdan  och sedan ville de väldigt gärna fika i gräset upp mot vår smedja. ”Ni har ju så orörd natur och helt underbara gamla byggnader här”.

Jag sa naturligtvis direkt nej! Här ska ingen komma och titta på några blommor och trampa omkring i skogen. Jag kan ju få för mej att vilja dansa runt naken ju. Hahaha. Näää såklart så sa jag ja. Jag får helt enkelt hålla mej från den dansen…eller kanske ta den på lördag!? 😉  Klart att de ska det få göra det. Så på Söndag kommer det ett gäng på ca 15 personer och kollar in naturen runt omkring. Vi var också bjudna på fika om vi ville.

malad-skank

malad-skank2

Ett litet smakprov på hur skänken blev som jag har målat.  Självklart så fick den tillbaka original beslagen. Lite shabby fick den också bli. Den står i matrummet nu och jag tror att den har hittat sin plats! Fler bilder kommer. Vill ni se hur den såg ut före, så klicka HÄR.

Regn och rusk idag, precis som igår. Igår var Betty och jag in till stan och lunchade med mina kollegor. Mycket trevligt att träffas, men saknar jag jobbet? Nej…inte ännu i alla fall.  Hann med shopping på Polarn o. pyret, Indiska och Åhléns. Det blir dyrt med stadsresor… 🙂 Min lilla pappa fyllde ju 58 år igår så vi åkte ju hem till mamma och pappa (alla 5) och firade honom också. GRATTIS!

I förrgår så bjöd min andra granne mej på kaffe och nybakta bullar. Hon var ledig för att måla stallet, men ville gärna ha en anledning till att bara sitta och fika en stund. 🙂 Mysigt och riktigt varmt blev det i solen. Nu har båda mina granntjejer bjudit mej på kaffe och jag har inte gjort det en enda gång!!! Men det är ju inte så lätt när de jobbar på vardagarna mest hela tiden…skyller jag på! 🙂 De är välkomna när de vill såklart. Men annars så är de bjudna till ett inredningsparty som jag kommer att ha här hemma om några veckor. Så…jag kanske inte behöver ha sååå dåligt samvete? 🙂

Idag så går min Linus ur klass 9. Sedan väntar sommarjobb några veckor. Tänk att min ”lilla” kille ska börja i gymnasiet i höst. Helt otroligt. Hur kunde han bli så gammal när jag gick i gymnasiet själv för bara några år sedan?! IH! 😉 Vi tittade på en videoinspelning igår från när han var 3 år och lillebror Gustav var nyfödd. Guuuud vilka söta pojkar jag har!!! 3 söta och helt underbara barn. Vilken tur jag har. Lycka. Tänk att Gustav går ur 6:an i morgon. Han har ju alltid fått vara min lilla ”bebis”, fram till dess Betty föddes för 7 månader sedan i alla fall. 🙂 Nu är han min ”mellis”!

Idag känner jag för att skriva, jag vet inte om någon hinner eller orkar läsa allt. Men annars så gör jag det för min skull. Känner att fingrarna bara måste få gå loss på tangentbordet! 🙂 Idag kom tidningen Mama. Jag är ju tokig i tidningar, men nu har jag lyckats med att endast prenumera på två. Valde Mama och Lantliv. Skulle ju vilja ha en prenumeration på Magsinet Jeanne d´Arc Living också, men den är lite dyr! Hur många tidningar prenumenerar ni på och vilka?

MUSIK! Visst är det härligt med musik. Om jag skulle göra om någonting i mitt liv så skulle jag tackat JAAAA till de sångerbjudanden som jag fått i min ungdom. Ja det var ju inga stora erbjudanden direkt. Hahaha. Men från lokala band. Men det var då det. Nu är jag 36 år och sjunger med Betty och de andra mammorna/bebisarna på babysången istället för i ett rockband! 🙂 Men jag blev väldigt glad över att prästen (på Bettys dop) gav mej en komplimang för min sångröst! Nästa gång Metallica besöker Sverige så är Betty större och jag SKAAAA bara se den gruppen. Jag åkte ganska ofta på konserter förr. Känns roligt att ha sett: Whitesnake, Aerosmith, Dio, Guns n´Roses, Steve Vai, Skidrow, Poison, Quireboys, Dan Reed, Motley Crue, David Lee Roth, Robert Plant & Jimmy Page från tidigare legendariska Led Zeppelin, Iron Maiden m.m. En hel del svenska grupper såg jag också. Älskade Europe och Electric Boys. Snygg tyckte man ju att Conny va…och Joey…och Sebastian i Skidrow och Dan Reed och Tommy Lee. Mmmm! 🙂

Electric boys på tiden då det begav sej. Conny är mannen med brillorna.

Electric boys på tiden då det begav sej. Conny är mannen med brillorna.

Sebastian Bach, sångare i Skidrow.

Sebastian Bach, sångare i Skidrow.

Dan Reed är mannen i mitten. Jag och min tjejkompis var faktiskt på efterfest med han och Bobbers...hahaha men det är en annan historia.

Dan Reed är mannen i mitten. Jag och min tjejkompis var faktiskt på efterfest med Dan och Boppers...hahaha men det är en annan historia.

Rockklassiker har ju kommit till Sundsvall så numera är det den radiokanalen jag mest lyssnar på. Tidigare var det P3. Min granne jobbar på Sveriges Radio och hon tycker att jag ska börja lyssna på P4. 🙂 Vad lyssnar ni på?

Nuuu har Gustav rört ihop pannkakssmeten så det är bara att börja grädda pannkakor!  Ha det så bra. KRAM.
Follow Helenas Hem -Om livet på landet

8 comments

 1. CiliaH says:

  Ååååh yes! Finfina pojkar 😉 Me like! Här är en till som dregglat rejält över dem! Här lyssnar vi på ”Rockkanalen” för det mesta. Öresundsregionens sådan och jag är sååå glad över att den startat.

  Häftigt värre med botaniska föreningen som vill fika på er mark ju!

  Nu ska det kockas lite ryggbiff här.

  Kram

 2. Emma says:

  Hej hej! Så kul med lite oväntat besök och vilka härliga människor det finns, ja inte är det många som åker runt och beundrar växtligheten, omän jag tycker att den är värd det så här års 🙂 Jag vill också prenumenera på Jeanne dárc, men känner att mina; lantliv, allt i hemmet, hem och antik och gård & torp räcker, oj var det fyra nu… fick en prenumeration i födelsedagspresent, alltid lika uppskattat 🙂
  Just nu sitter jag och lyssnar på The Perishers, de är underbara!
  Hoppas att du får en mysig helg och att solen kikar fram hos er! Många kramar Emma

 3. Jenny says:

  Hej Helena!
  Kul att läsa ditt inlägg, många trevliga saker du skriver om:)

  Hihi, blev lite 80-tals nostalgisk när du räknade upp rockgrupperna:) Tänk vad tokig man var i dessa långhåriga o oftast sminkade pojkar, jag hade en serious crush på Vince Neil i Motley Crue i högstadiet*fniss*

  Radiokanal jag lyssnar på: blir mest Rix, är väldigt förtjust i morgongänget där, lyssnar på dem på väg till jobbet.

  Inredningstidningar jag prenumererar på vet jag inte om jag vågar säga,det är en hel del, säkert över 10st…tidningar är min last!

  Kul att de där botanikerna tittade förbi o beundrade er fina gård:)

  Ha en skön kväll,
  Kram Jenny

 4. Sofia says:

  Ja vi är ju i princip samma ’årgång’ så vi lyssnade väl på samma musik på 80-talet och 90-talet, hihi…Jag var galen i Guns´n roses och tycker fortfarande att ’November rain’ är en av de bästa låtarna son nånsinn har gjorts, hihi!! Synd bara att Axl Rose har opererat sig till oigenkänlig för honom var jag kääär i:-))Hoppas du får en underbar kväll vännen! KRAM Sofia

 5. Kamomilla says:

  Vilket spännande besök!! Läste allt men hinner inte med någon längre kommentar! :)Har brådis idag!
  Kram, Kamomilla

 6. Jenny says:

  Vad fin skänken blev. 🙂

  Visst är det härligt att lyssna på alla gamla hårdrocksgrupper på Rockklassiker? 🙂 Jo, jag vill ju oxå på Metallica någon gång. Det måste ju bara bli av någon gång! 🙂

  Ja, nu är de stora Linus och Gustav. 🙂 Men lika söta som de var på videon då de var bebis och 3 år. 🙂

  Kram från syrran

 7. ♥ Mamma Russin says:

  hallå ..

  och min linus slutade 9an igår… hur gick det till liksom.. 🙂

  och lika sjukt är det att stina fyller 1 år på lördag.. och jag fyller ahjaaa (25) på lördag jag.. 😉

  här hemma har vi oftast ingen radio på alls.. men om vi har det så går rockklassiker fett bort, hihi..

  KRAM

 8. alegniinoffice says:

  åhh, det är sååå häftigt med live musik! inom två veckor har vi i familjen sett bruce springsteen (maken o jag), mötley crüe (äldre sonen) o metallica (yngre sonen. han är precis nu på väg hem från konserten i helsingfors)!
  kram
  ingela

Lämna ett svar