De drabbade på Afrikas horn!


BARA SKELETT OCH HUD KVAR (bild från Aftonbladet)Abdilfatah, 2 år, och hans mamma flydde från torkan och kriget i Somalia och bor nu i flyktinglägret i Dadaab. Pojken svävar mellan liv och död eftersom hans kropp har glömt bort vad den ska göra med mat. FOTO: MAGNUS WENNMAN

Det är så många fruktansvärda saker som händer i vårt värld just nu. Jag tänker på den fruktansvärda tragedin i Norge, men främst på de drabbade i östra Afrika. Barnen svälter i torkan. Jag såg en bild på en 7 månaders bebis som vägde 3,4 kg. Förstår ni 3,4?!! Tyra vägde över 4 kg när hon föddes!!! På nästa bild så hade den lilla killen ökat till 3,8 kg och såg inte lika undernärd ut. Också för lite, men nu befinner han sej i ett stabilt läge och mår bra. Allt tack vare hjälp utifrån. Länk till Aftonbladets artikel finns HÄR.

Barnen behöver vatten, näring, vård och mediciner!

Jag är visserligen extra känslig nu som gravid, men över allt elände som finns så borde även alla ickegravida vara känsliga… jag skulle bara kunna lägga mej ner och gråta över allt, nu gråter jag OCH hjälper till med en gåva och det känns betydligt bättre. Har du inte så mycket pengar så kanske du kan avvara 50 kronor iaf? 50 kr räcker till rent vatten till 5000 personer!

Röda korset

Unicef

Rädda barnen

TV4 i samarbete med Unicef, Röda korset och Rädda barnen

Svenska kyrkan

Läkare utan gränser

Tillsammans kan vi hjälpa till!

This entry was posted in Blandat.

6 comments

 1. CiliaH says:

  Det är så fruktansvärt att se dessa stackars barn 🙁 Gör ont långt in i hjärteroten så jag har också försökt hjälpa genom att skänka lite. Blir dessutom vansinnig på våra stora ungar som får god och näringsriktig mat men som sitter och petar och gnäller var och varannan dag över att ditten är inte gott och datten är äckligt.

  Kram

 2. Carolina-mamma till småprinsarna says:

  Hittade till din blogg via en kompis som rekommenderade den 🙂 Verkligen en fin blogg du har! Så sällan man hittar nåt som faller en i smaken tycker jag! Kul att ni har tätt mellan era små också! Själv har jag en på 20 månader och en på 8 🙂 Så precis ett år mellan våra också! Oplanerat! Sen har jag faktiskt, eller vi, haft väldigt lust på en planerad tät trea 😀 Men som du säkert också känner så blir kroppen sliten. Min får vila några månader till, men sen så 😉 Barn är livet 😀

  Kram på dig!

 3. Hilla says:

  Tjingeling!

  Känslig?? Jag!!? Jag skulle kunna packa ner mig själv och åka dit och göra allt jag kan för alla behövande! Jag mår SÅ dåligt av att denna orättvisa finns i vårt 2011´s verklighet!
  Jag skänker och skänker…kan inte bara gå förbi insamlingsbössorna.
  Sen är jag världsförälder och har en fadderpojk som jag följt i 13 år nu.

  Men det är jobbigt att se den sanna verkligheten.
  Är glad att vi har möjligheten att gevåra barn så mycket bättre.

  Mina små och stora älsklingar består av Victor 17.5 , Stina 9.5…bra att börja gleeeest, för sen kom Wilfred som blir 3 nu om 2 veckor tätt följt av Märta-Li som är 1.5 år.
  Så man har att göra… och det är lyckan det!!

  Bra nog härligt att slippa sladdarna.
  Oj vilket härligt och fint hem ni har!
  jag njuter av alla inspirerande bilder! GODIS!

  Ha d gott! Kraaaaam Hilla

Lämna ett svar