Dagis i september

Tänk att vår lilla tjej ska börja på dagis till hösten!

Jocke & Betty i vårt allrum juni 2009

Om jag ska vara helt ärlig så velade jag ordentligt innan vi bestämde oss för dagisplats och det är inte så likt mej som oftast brukar ha ganska bestämda åsikter om saker och ting! 🙂

Varför jag velade? Ja…när jag var mammaledig med sönerna så fanns inte ens möjligheten att ha syskon på dagis om man var föräldraledig. Var man hemma så skulle även syskonen vara det och jag kan ibland hålla med om det… Det är tre år mellan mina söner och det funkade ganska bra att ha storebror hemma, även om han kunde bli otroligt rastlös också. MEN har man en liten Betty som är otroligt nyfiken på allt och även vill att det ska hända saker hela tiden, ja då kan det bli riktigt svårt för mej att tillgodose alla hennes behov när jag samtidigt ska ta hand om hennes lillasyster.

Jocke och lilla Betty. Sista maj 2009.

Så vi bestämde oss för daghem. Hon är då 1 år och 10 månader och lillasyster är då 3 månader. Det är bara 15 timmar/vecka och jag TROR att hon blir ledig mån och fre och går 9-14 tis-tors. (Har inte pratat med personalen ännu). Märker vi att det inte alls funkar så finns ju möjligheten att skjuta upp dagisstarten ett tag till och det känns väldigt skönt. Men förhoppningsvis så kommer hon att trivas superbra!

Vår gosunge! Betty 7 månader MAJ 2009.

Igår hade vi besök av goda vänner/grannar som också är föräldralediga båda två över sommaren och som också har 2 döttrar, en bebis och en 1 åring. SÅ roligt att jag träffade Erica på Babysången så att vi lärde känna varandra. 🙂

Nä, nu vaknar nog snart mina döttrar. Mina söner är hos sin pappa (Linus på sitt sommarjobb). Jocke är ute och fixar med utehönsgården och även en ställning att hänga tvätt på. Vad heter det…tvättställning helt enkelt? 🙂 Själv har jag fixat på med tvätt och blogg. Nu är det snart dags för bebis och 1½-åringsmys innan mellis. Det brukar bli lite mys i soffan med böcker att läsa så Betty vaknar till i lugn och ro. KRAM på er!

5 comments

 1. Sofia says:

  Jag tror lilla Betty kommer trivas alldeles utmärkt på dagis dom timmarna och samtidigt få leka och träffa kompisar!:-) När jag var hemma andra gången fanns inte dom möjligheterna så jag flaggar abslout för dagis nåra timmar för de äldre syskonen även när man är mammaledig!!:-) Lycka till med allt vännen! Vilka mysiga dagar ni verkar ha nu la familia!! Kraam Sofia

 2. Grodmamman says:

  Är förskollärare och får lite rysningar när jag hör ordet daghem!;) Tror självklart att det kommer att bli jätte bra. Jobbar just nu på en småbarnsavdelning och vi har några 2-åringar som precis blivit storasyskon. De trivs alldeles utmärkt de 15 timmar de är hos oss och jag tror även att mammorna tycker att det är skönt att få några timmar ensam med sina nyfödda!:)
  Kram

 3. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Vilka härliga bilder! 🙂 Ja, det är inte klokt vad fort de växer de små, man hänger knappt med i svängarna.

  Vad det gäller dagis eller inte så tycker jag att man ska göra det som känns bäst för barnet och familjen. Det finns alltid de som har åsikter vad man än väljer att göra men jag tror att det viktigaste är att följa sitt hjärta och göra det som känns bäst för just er familj. Då kan det ju aldrig bli fel. 🙂

  Jag vill också passa på att tacka dig så jättemycket för alla dina rara ord på min blogg. :)Vad glad jag blir och dina fina ord värmer både mitt hjärta och min själ. :)Tack för att du tog dig tid att dela med dig av dina tankar kring min blogg och bloggandeti stort. 🙂 Det betyder mycket! 🙂

  Det är roligt att höra att du gillar det spretiga i min blogg och den lär ju fortsätta vara spretig eftersom det är sådan jag är. 😉 För mig har det alltid handlat om att skriva det jag vill och om det jag gillar. Det skulle inte gå annars.

  Jag blir alltid lika glad när jag kikar in här hos dig och jag tycker om att läsa det du delar med dig om er vardag. Läsa dina fina texter och se de vackra bilderna. Och jag gillar helt och klart din gott och blandat stil. 😉

  Ha en fin kväll och sköt om dig!
  Kram Lotta

 4. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Tror det kommer gå alldeles utmärkt för söta Betty på dagis! Tror att Vera var i samma ålder när hon började:)

  Ha det bra!

  Kraam Jenny

 5. razzel says:

  Samma här, när barnen var små kunde man inte ha barnomsorg när man var föräldraledig. Minns hur tråkigt femåringen tyckte att det var att vara hemma med en bebis… -Som tur var hade vi en snäll dagmamma så frk J fick komma dit och leka flera gånger/vecka! Det hade ju inte funkat om vi haft dagis. Men tyvärr har kommunen nu sagt upp alla dagmammor så det alternativet finns inte för de som har små barn!

Lämna ett svar