Brudklänningar

Hej på er!
Tänkte dela med mej av alla bröllopsplaner. Eller inte alla, då blir ni lika snurrig som jag…

Men allvarligt brudklänning! Hur svårt kan det vara? Jag har oftast en bild klar för mej hur jag vill att saker och ting ska vara. Allra helst när det gäller inredning och när jag ritade vår övervåning (som var som ett enda stort rum kan man säga). MEN jag kan inte se bilden av mej i brudklänning. Jag gör det bara inte. Jag vet inte ens vilken modell jag ska ha… Nä detta var riktigt svårt. Det finns SÅ många fina, men jag har inte fått någon riktig wow känsla. Det vill jag ju ha… Eller fick inte ni det?
Jag har inte provat någon klänning än, det kanske hjälper något förstås?!

Jag kan tala om vad jag älskar och det är spets! Love it! Så snyggt med dessa klänningar med öppna ryggar också. Men EN sak har jag bestämt och det är att ha slöja och då syns ju inte ryggen ändå… hm.

Jag TRODDE att det var en mer ”enkel”, figurnära klänning som jag ville ha, liknande detta:

20131115-081937.jpg

20131115-081947.jpg
Mmm så vackert!
MEN nu vet jag inte, jag börjar mer och mer titta på A-Line och tyll! Verkar älska det också…

20131115-082130.jpg

20131115-082140.jpg
Spets+tyll=min brudklänning?

Dessutom så tycker jag om spetsärm eller liknande märker jag. Med vintage känsla.

20131115-082221.jpg
Ja detta är inte lätt!
Jag kanske skulle ha 2-3 olika klänningar under kvällen? 😀

Om jag frågar min kära blivande man vad tror ni han säger?
Alltid de mest figurnära klänningarna och gärna så lite tyg som möjligt. Hahaha. Jag kan ju säga att han älskar min kropp betydligt mer än vad jag gör… 🙂
Men när jag säger att jag måste ha värsta fula underkläderna (shape) för att få en snygg figur under dessa tighta fodral, så tycker han att mer vida kjolar funkar jättebra. Hahaha.

20131115-083824.jpg

Ja det ska bli spännande att se vad det slutligen blir.
😀

8 comments

 1. Katarina says:

  Mitt tips är att åka och prova några. Personalen brukar vara jätteduktiga på hitta den som passar dig. Så var det för mig i alla fall. Jag hade aldrig gissat att jag skulle välja den jag valde när jag klev in i butiken. Lycka till! 🙂

 2. 5-barnsmamman Åsa says:

  http://www.dopguiden.se/musik/tva_sma_underverk.html

  Åh. Det finns ju såå mycket vackert. Och dyrt! 😉
  Ja det är svårt att välja. Själv gifte jag mig för 16 år sedan men det är ett dag som man minns resten av livet. Så det är viktigt att man känner att man gör bra val tycker jag.
  Vill du ha en ny okänd bröllopssång så skriver jag sådana. Har inte lagt ut några ännu men en dopsång för tvillingar finns att lyssna på. Ifall du vill höra hur jag skriver (och sjunger). Äsch länken hamnar högst upp, hur jag än gör.
  Säg till om du vill att jag ska skicka råinspelningar. Och jag tar inte illa upp om du inte vill det. 🙂
  Tjingalong
  Åsa

 3. Majas bekännelser says:

  Så underbart roligt att planera bröllop och bestämma bröllopsklänning! Det är ju bara angenäma bekymmer! När jag provade min bröllopsklänning så var jag gravid och det var inte lätt att hitta speciella gravidklänningar ska jag säga. Men det underlättade å andra sidan valet, eftersom valmöjligheterna minskar!
  Du kan väl prova lite klänningar och lägga upp lite kort så kan du få råd från oss läsare! 🙂
  Lycka till med letandet! Och ha en fin helg, kram Maja!

 4. Alma says:

  Åh, va kul med bröllop!!! Grattis!!! Gifte mig för två år sedan och det här med klänningen är något jag sett fram emot sedan jag var liten, det är ju få gånger i livet man som vanlig, o-kunglig, får tillfälle att vara sådär extra fin 🙂 Mitt tips är att precis som du gjort, googla och läsa tidningar för att få ett hum om vad som finns och vad man gillar. Ta sedan med en person du tycker om och litar på och gå och prova klänningar. Njut och testa så många du kan och orkar så kommer du att hitta din drömklänning, det är jag säker på!! Lycka till med allt och glöm inte att njuta av allt vad planering och tänkande innebär. Förhoppningsvis planerar man inte bröllop så många gånger i livet. Tack gör en fin blogg!!

 5. Eva says:

  Hej Helena!
  Vilket vackert hem du har! Vackra klänningar här ovan också. Kommer du ihåg var nr 2 kommer ifrån? Märke?
  //Eva

 6. Annika says:

  Hejsan! Jag älskade den tredje klänningen med a line & tyll. Vad kommer den ifrån. Tacksam för svar 🙂 Mvh Annika

Lämna ett svar