Blommor ute + mjölkstockning

För några dagar sedan så satt jag äntligen blommor i den blå gamla trälådan från Vin och sprit (V&S). Tänkte redan göra det förra sommaren, men glömde visst helt bort det. Jag undrar VARFÖR jag älskar gamla saker och trälådor egentligen? Kanske för att de bär på en historia?! Kanske för att det är annorlunda?! Kanske för att jag är gammal & udda själv? Hahaha nä det sista stryker vi direkt tycker jag…

Vissa kanske hellre hade haft VODKA i lådan, men jag tycker att det blev ganska fint med ett gäng röda och vita pelargoner. 😀 Lådan passar bra mot det faluröda gamla stallet.


De ska bara växa till sej, så blir det ännu frodigare. 🙂

Passade också på att plantera i 2 gamla cementblock, som Jocke sprayat vita. Jag ställde de på var sin sida om trappan. Blev snyggt mot farstukvisten tycker jag.

Man kan ju blunda med ena ögat så kanske man inte ser att det är jobb kvar att göra på bron + att det fortfarande ligger en SJ-pall som första trappsteg…Åsså kan man ju strunta i att fota det. 😀

Självklart måste jag ha en liten fin rosa Mårbacka också!

Mjölkstockning! 🙁

Jag har ammat tre barn tidigare men aldrig drabbats av mjölkstockning. Men igår (efter ICA handlingen) så blev jag rejält däckad. Ont och väldigt ömt bröst och sedan kändes de ungefär som att hela kroppen skrek av träningsvärk + en rejäl bakfylla. Jag frös med koftan på under en filt och sedan toksvettades jag några timmar senare. Hade förmodligen feber… Jag har haft en lite för liten amnings BH på mej i två dagar så jag antar att den har klämt åt och att stockningen beror på det?! Den är nu utbytt mot min favvo BH, jag vilar, dricker juice och vatten, värmer brösten + att Tyra får amma ofta från onda bröstet. 🙂 Måste ju säga att min Jocke är helt otrolig, medans jag (och snälla Tyra) låg nedbäddad så for han runt och fixade med allt möjligt. Tog hand om Betty och for en sväng till Bettys kompis Nea. Han hann dessutom med att betala mina Tradera vinster, gjuta för hönsgården och tvättställningen, fixa middag med allt plock + komma och pussa på mej då och då och tala om hur snygg jag är! 🙂 😉 😀 Jag tycker att det känns lite bättre idag, så jag hoppas att det är på övergående. Har inte riktigt vågat känna efter… Har ni haft mjölkstockning så får ni gärna tipsa mej om jag ska kurera mej på nåt annat sätt.

Jag önskar er alla en härlig fredag!

7 comments

 1. Sofia says:

  Usch och fy med mjölkstockning, stackare!!:-( Har aldrig haft det, men kan tänka mig smärtan!! Krya på dig vännen!!

  Kraam Sofia

 2. Stines Hjem says:

  Ååå, uff, det er ikke noe moro med mjölkstockning 🙁 Har også hatt det…
  Vær forsiktig så det ikke utvilker seg til bröstinflammation, det hadde jeg 3 ganger i løpet av Lillegutts 3 første måneder. Pass på at brystet blir tømt ordentlig flere ganger om dagen..da går det nok over. Eller prøv å pumpe deg, det hjelper! Elektrisk pumpe fungerer best synes jeg…
  Lykke til og god bedring…

  Og god helg!
  Klem fra Stine

 3. kamomilla says:

  Vad vackert fixat med blommorna! 🙂 Du verkar ha haft massor av energi. 🙂 Före den där olycksaliga mjölkstockningen alltså… usch ändå, hoppas det lättat redan!

  Vilken go och fin man du har!

 4. Ensamma mamman says:

  Men så fint du har gjort! helt underbart. Men mjölkstockning är inte roligt. Hoppas att de går över snart. Härligt att du har en sån underbar man. Kram

 5. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Aj, mjölkstockning är inte roligt alls. 🙁 Jag hoppas att du mår bättre idag och att det har släppt? Jag har haft mjölkstockning och den underbara BVC damen som jag storgråtande ringde till om hjälp då sa direkt: ”Kom hit så ska jag hjälpa dig.”. När jag kom till BVC hade hon förberett omslag av fetvadd att stoppa i amningsbehån och gav mig rådet att absolut inte utsätta mig för drag. Jag fick inte ens öppna ytterdörren då det kom gäster (det fick mannen göra). 😉 Hur som helst, fetvadden hjälpte och löste upp knutarna. När samam sak inträffade med andra barnet visste jag vad som behövde göras. Ner med fetvadden i behån och mjölkstockningen lade sig. Så mitt tips är fetvadd och håll dig borta från drag.

  Krya på dig vännen!
  Kram Lotta

 6. Sarah says:

  Vad fint du gjort ute med alla dessa blommor, riktigt fint var det. Träligt med mjölkstockning! Får hoppas det går över snart. Klä dig varmt nu. =)

 7. Erika says:

  aj inget kul med mjölkstockning förstår jag, även om jag själv aldrig haft det. Måste tipsa om att sobea.se har 50% på hela sortimentet nu och där säljs de bästa och goaste tuttvärmarna i fleece 🙂

  Nej det är ingen höjdare att vara sjuk själv och ha pigga barn o ta hand om men på något vis klarar man det med 🙂

  kram!

Lämna ett svar