Att vara gravid=en dans på rosor!?

Idag har vi firat alla pappor! Wiiii vad de är bra. 😀 Eller vi har bara firat TRE, vi kan ju inte ta hand om alla! 😉 Betty gav sin pappa paket på sängen och sedan har vi hälsat på både svärfar och min pappa.

006 (577x800)051 (600x800)111 (800x600)

Mor har mammajeanskjol från H&M och dotter har jeanskjol från Polarn och Pyret.

Jag är idag gravid i vecka 13+6. Ska jag berätta en sak för er? Tror ni att jag är en av dessa gravida som endast får en liten kula på magen och skuttar fram hela graviditeten utan problem? TÄNK HELT OM.  Jag är superlycklig över att vara gravid igen, varje gång är som ett litet mirakel. MEN jag tycker inte om att vara gravid. Har aldrig gjort och inte denna fjärde gång heller. Jag lägger på mej väldigt mycket vatten, sväller upp i ansiktet och känner inte igen mej själv. Kan inte ha mina skor/stövlar för fötterna och vaderna är fetton. Inte bara vatten lägger jag på mej förresten, även fett! 🙂 Eller 🙁 menar jag.  Jag hatar att vara orkeslös, klumpig och min foglossning har redan börjat ge sej tillkänna så snart kan jag väl inte ens promenera. Har aldrig känt mej vacker och strålande under någon graviditet. Oh no! Jag tycker att gravida kvinnor är SÅ vackra, men tyvärr gäller inte detta mej. Det är otroligt mysigt att känna sin bebis i magen sparka, helt underbar känsla. (Längtar dit!)  Men…

133 (558x800)164 (505x800)

Tröja Red Hot Chili Peppers från Amplified (hemklickad från bubbleroom.se). Kofta Ellos. Kjol H&M.

Jag längtar bara till förlossningen. SÅ otroligt mycket och om jag fick välja så skulle jag föda barn 5 gånger i rad istället för att vara gravid. Meeeen varför blir hon gravid för fjärde gången om hon gnäller så mycket kanske ni undrar! För att jag älskar barn och det finns ingen annan känsla i hela världen som går att jämföra med när man får den nykläckta bebisen på sitt bröst.  Det är helt enkelt värt det. 🙂 9 månader går ju så fort. (Jojo).  Men denna gång blir den absolut sista.

Gravid 19 år  +20 kg

Gravid 22 år + 25 kg

Gravid 35 år + 18 kg

Gravid 36 år + ?

Jag har gått ner allt efter varje graviditet. Första gången helt utan problem och bara på 2-3 månader, andra gången fick jag kämpa lite och tredje gången fick jag kämpa ännu mer, tog ca 9-10 månader innan jag kände mej nöjd. Så jag räknar med att det krävs lite jävlar anamma av mej även efter denna gång. Men gud kan människan slappna av och bara njuta av sin lilla bebis! Den är ju inte ens född kanske någon tänker nu. Men NÄ! 🙂 Eller okej lite då. 😀

Nu är planen att vara gravid fram till maj 2010. Föda barn; Jippie äntligen får man träffa lilla bebben! Gooos och amning varvat med många promenader och sund kost. Sedan ser jag ser fram emot träning och beach 2011 som den hottaste 4 barns morsan, hahaha. Eller hottaste 4 barnsmorsan som snart är 40 år kanske? Eller den fetaste gamla lantlollan till 4 barnsmorsa som dessutom är hot?  Det gäller ju att tävla där man inte är helt chanslös…tur att jag har humor iaf. 😀

Godnatt!

12 comments

 1. alegni says:

  hahaa, helena! vet du vad jag tror (eller vet)? att du kommer att vara hottast hela vägen genom graviditeten, förlossningen och ännu framöver!
  må så gott!
  kram
  ingela

 2. Camilla says:

  Halloj Helena!

  Va du é rolig 🙂 Du är alldeles strålande och jag håller med Ingela – du kommer att vara hottast hela vägen!

  Ha en go vecka – va rädd om dej och magen! Kram Camilla

 3. Helena says:

  Hej Helena!
  Jag var inte heller störtnöjd när jag var gravid men jag håller med, det är värt varenda sekund! Hoppas din graviditet går jättebra och det ska bli kul att följa din väg sen mot beach 2011! Hihi! Ha en fin vecka! Helena

 4. CiliaH says:

  Haha! Vilket underbart inlägg och ni är sablar i havet urläckra både du och Betty!

  Liiite avundsjuk är jag allt på alla med bebismagar men vi har bestämt oss för att Matilda blir en liten sladdis som kommer att bli bortskämd och utan jämnåriga syskon 😉

  KRAM

 5. Ina says:

  Hej
  Vad roligt.. vi färdas nästan i par.. jag är 12+2 veckor idag.. och skall ha 22/5. och det är mitt 4de barn….
  jag har det motsatta ”viktproblemet” lika mycket som du gått upp på dina tidigare.. har jag gått ner.. så för mig är en grav rena viktväktarna…

  Lycka till.
  kram Ina

 6. Sofia says:

  Hej snygging! Man kan ju inte tro at du väntar ditt fjärde barn iaf!!!:-) Och vad gullig video det var på Betty här under, jag såg den när du precis hade lagt ut den men hann aldrig kommentera då! Din dialek är lovely också:-) Ha en fin dag! Kraam Sofia

 7. Anna says:

  Hallå Helena!!
  Ååå jag hade missat ditt inlägg där du berättade att du var gravid!!
  Stort GRATTIS till er 🙂
  Håller med Sofia att man inte kan tro att du redan har 3 barn och ett 4:e på väg!
  Så kul för Betty med ett syskon i nästan samma ålder 🙂
  Ha en fin vecka!!
  Kram kram!

 8. Razzel says:

  Känner igen mig! Samlade också massor av vätska och kunde bara halka fram i oknytta Converse mitt i vintern p g a svullna fötter. Närmare 30 kilo sista graviditeten… Tur i alla fall att det försvinner snabbt när man fått sin guldklimp. Men visst är man avunds på de som har en liten kula, när man själv känner sig som en elefánt..

 9. Kamomilla says:

  Ah, en annan som också medger att det inte är så kul… jag svällde upp till oigenkännelig och mådde pyton (havandeskapsförgiftning) men visst är det underbart när man har det där knytet.
  Men jag måste säga, oavsett hur du mår så är du vacker som en dag! 🙂

 10. Pillan smyger in says:

  men vad roligt …
  självklart så kommer du ju att vara den hottaste morsan , med dom sötaste
  kidsen framöver ..
  tänk att alla graviditeter är så olika ,
  Jag låg på lasarettet nästan hela tiden ..gick upp 10 kg som jag tappade typ när jag åkte därifrån..

  guu så mysigt

 11. Grodmamman says:

  Här har vi ju två barn och sonen kom i v 33+1, dottern i v 41+5!:) Det roliga var att jag vägde lika mycket med båda två när jag kom till förlossningen!:)
  Visst är det värt de där nio månaderna även om jag var i stort sett sängliggande med dottern de sista 10 veckorna. Eftersom jag inte fick upp sonen på magen, så var det det bästa med dotterns födelse och det bästa ögonblicket med sonen var första gången jag fick hålla honom. Då glömmer man allt bök innan och man skulle vilja göra om det flera gånger, eller hur?!?;)
  Kram

 12. Theres says:

  Vilket underbart inlägg Helena! Jag tycker du är riktigt snygg och den där kjolen måste jag kika på. Jag är gravid i vecka 9+6 och jag känner mig än så länge ”bara” uppsvälld och fruktansvärt trött. Jag tycker det är roligt att du delar med dig av dina tankar och hur du mår under graviditeten, så jag vill bara läsa meeer och meeer 🙂 Jag tycker du är vacker!

Lämna ett svar