Allra första dagen på dagis

Betty 1 år och 10 månader på sin förskola allra första dagen. Fröken hjälper bamse att åka också. 🙂

Tack o lov att Betty för det mesta är en väldigt kavat tjej och nyfiken på det mesta. Hade hon varit blyg och ängslig så hade jag struntat i dagis nu när jag är mammaledig. MEN hon verkar verkligen trivas så jag hoppas att det kommer bli så. I dag var ju både jag, Tyra och Jocke med så det är klart att det är tryggt då. 🙂 Men hörni; 13 barn på 3 personal? Jag tycker att det är otroligt tufft för de små. Vissa kan ju inte ens gå ännu ju. Personalen kan ju inte hinna så mycket annat än det viktigaste rutinerna. Alla dessa indragningar! 🙁

Ikväll så strök jag på namnlappar (och märkte med penna) på alla kläder som hon kommer att använda. Jag har själv jobbat på dagis (för 100 år sedan) och det var verkligen ett h-vete som vikarie att veta vart kläderna skulle när man t ex plockade ur torkskåpet. Därför är jag extra noga med att märka. Inte kul när kläder försvinner heller för den delen.

I morgon så ska Jocke ta hand om inskolningen och vara där själv med henne och Tyra och jag ska mysa ensamma hemma. Sovrutinerna är förresten tillbaka till de gamla här hemma. Betty har ju haft en period då hon inte velat ligga i sin säng, men nu sedan 1-2 veckor tillbaka så sover hon äntligen i sin säng (somnar runt 19.30) och vaknar i sin säng runt 7. Tyra somnar i sin säng (eller vagnen) vid 19.30 och sover till 2-5 någon gång, då jag lyfter henne till vår säng, ammar och hon somnar om direkt. Mina söner har det desto svårare att ställa om och komma upp till skolan. De är jättepigga på kvällen och supertrötta på morgonen…precis som deras mamma förresten! Hahaha. Visst är det SKÖNT när våra barn sover? 😀

This entry was posted in Barn and tagged .

10 comments

 1. CiliaH says:

  Härligt att det gick bra! Undrar när Matilda ska börja… Inte lönt så länge jag inte har jobb (och varför är det så svårt att hitta ett sådant!?!).

  Hoppas ni får en mysig dag imorgon och japp, det är skönt när våra barn sover. Matilda är just nu inne i en fas där hon kommer trippande till oss vid elva-tolv och ska ligga i vår säng… Hoppas den snart går över!

  KRAM

 2. Grodmamman says:

  Nu måste jag bara rätta dig lite!;) Det finns inga daghem längre, bara förskolor!:) Och 13 barn på 3 personal är ganska bra i dessa kristider även om barnen är små. Vi är 2,75 personal ca på 19 barn 2,5-4 år. Kan ju säga att det är häcken full ibland!:)
  Kram

 3. Helena says:

  ooops -jag ändrar texten. Vill ju inte verka gammaldags! Hahaha Tack för tillrättavisningen. 🙂 Fyyyyy för lite personal till alla barn. Ni gör det bra som lyckas så bra ändå. Kram

 4. alegni says:

  jodå, sovande barn är väldigt rara 😉
  vad betty ser stor ut på bilderna från förskolan. förresten, vad tokigt det låter med förskola när det gäller så pass unga barn…
  ha det gott, och njut av ”lugnet” på tumis med tyra 🙂
  kram
  ingela

 5. sandra says:

  Vad roligt att hon trivs!! Jag tror att 3 förskolelärare på 13 barn är ganska bra och normalt om jag inte minns helt fel! Men det borde såklart finnas resurser för fler!

Lämna ett svar