Ahhhh hjälp!

Vi har inte gjort någonting med vår trappa sedan vi flyttade in (augusti 2008). Men nu börjar det bli dags, jag är less på den äckliga och stickiga trappan. Jag vet inte riktigt vad gubben som bodde här före oss har gjort i den, men det går inte bort när man skurar…Men det lär väl försvinna när man slipar. Kan man ju hoppas… 🙂

Det är i övrigt en helt underbart bred trappa.

trapp2

Taket ska målas vitt.

VACKER gammal taklampa i hallen.

Vardagsrummet skymtar till höger

Vardagsrummet skymtar till höger

List ska upp mitt på och pärlsponten på nederdelen ska målas en gång till.

List ska upp mitt på och pärlsponten på nederdelen ska målas en gång till.

Ytterligare en av husets alla gamla knoppbrädor.

Ytterligare en av husets alla gamla knoppbrädor.

På den väggen så ska tapet upp, samma som uppe i allrummet, se här.

Ordentlig bredd!

Ordentlig bredd!

Tanken var att behandla trappan såsom vi har gjort med övrigt trägolv (slipa, luta, hårdvaxolja) Se golv i kök här. Men nu velar både jag och sambon. Kanske vi skulle MÅLA VITT ändå? Vi har varit tveksamma till det eftersom vi tror att det blir så ”smutssynligt”. Vi har katt, 2 tonåringar som gärna kör sin cross och fyrhjuling i geggig terräng…och en liten tjej som visserligen inte kan gå ännu, men snart! 🙂 Dessutom så bor vi på landet.

Vad säger ni som har målat trappan vit? Mycket jobb att städa? Ångrar ni er? Man kanske skulle ta en ljusgrå färg? Vilken sorts färg har ni använt er av? ELLER tycker ni att vi ska köra på slipa, luta, olja som tanken var från första början?

Behöver er hjälp! 🙂

/Helena

8 comments

 1. ♥ Mamma Russin says:

  haallå..

  min mamma har just målat deras trappa i en ljus ljus grå nyans.. väggarna vita… och det är jätte snyggt, nu bor dom förvisso utan kids men inte blir det så mycket mer synligt smuts inte..:)
  nu är de inte hemma så jag kan visa kort hur det ser ut… jag röstar för ljust grå… 🙂
  glad påsk gumman och hälsa ungtuppen med.. 😉

  KRAM

 2. L-L says:

  Vilken härlig trappa! Det kommer att bli superfint! Jag har haft en sån trapp i vitt, den blir ju dammig och får sopas av ganska ofta, men jag tycker att det var värt det, dammet finns ju där ändå. Vi var 2 vuxna, 2 barn och en katt. Värst var vita trappan på sommaren då man gick barfota, då blir det fotavtryck. På vintern och när man har strumpor tycker jag att det var okej. Vi hade en matt, nordsjö snickerifärg, för att inte få den så hal, den färgen var bra. Vet inte något om oljad eller grå färg.

  Lycka till!
  kram l-l

 3. I vårt lilla hus/Helena says:

  Åh men vilken fantastiskt mysig blogg!!!! Trappan är ju jättefin!!!! Jag gillar ju vitt så det är MITT tips… får märken i min trätrapp också så 😉

  Va roligt att du vill vara med och tävla om en skål från Greengate hos mig =)

  Ha en fin påskhelg! Kramar H

 4. Sofia says:

  Hej Helena! Jag har ju noll erfarenhet av renoveringar o dyl. men med bra färg tror jag ju att trappen kommer bli bedårande snygg med vit färg:-) Älskar ju vitt!! Lycka till o berätta sen hur du gjorde!:-) Kram Sofia

 5. Jenny says:

  Hej Helena!
  Vilken härligt hall ni har och vad fint med pärlspont!! Vi ska oxå göra om vår hall någon gång och vill ha det sådär som ni:)
  I mitt förra hus hade jag vitt trappa och två katter..man såg smutsen ganska bra men det går ju lätt att tvätta bort, jag är storkonsument av Torkypapper:)
  Ljust grå mot de vita väggarna hade oxå varit snyggt! Ni kan nu provmåla lite olika nyanser på ett par trappsteg först och se vad som blir bäst..

  Kul att du vill vara med i min tävling:)

  Ha en skön påskhelg,
  kramis Jenny

 6. Helena Fransson says:

  Hej Helena!
  Vilken fin blogg du har och vilken lycka för mig att jag hittade hit! Ska nu sätta mig och titta på alla fina bilder på ert fantastiska hus! Ha en skön påsk!
  Kram
  Helena i Luxemburg

 7. Jenny says:

  Jag kan bara säga att det syns väldigt väl. Hade jag haft möjlighet så hade jag låtit stegen vara träfärgade med olja och målat resten vitt. KRAM!!

 8. Annelie says:

  Hejsan! Först; smicker och beröm för Er vackra blogg.:) Vi har en trapp som ska fixas, just nu är den brun och turkos!? Vi ska också upp med vit pärlspont så jag ville ha något som bryter av: då får trappen* bli ljusgrå. Vi är iofs två vuxna men jag är inte städtokig så vitt får stå över. Sen ska jag måla med linolja som slits vackrare än alla andra färger – för att få lite halksydd så ska jag blanda med lite finkorning sandfärg. Men bara lite – vill inte fila fötterna på vägen upp & ner. 😉

Lämna ett svar