2 små söta kycklingar kläcktes idag

Hönan Ellen har ruvat i 3 veckor och tidigt i morse så kläcktes de 2 första små svarta dunbollarna. 4 ägg är kvar, men vi hör att det piper där inne i äggen. SÅ sött!

De älskar att gå lösa och riva upp mossa eller annat skoj. Men precis på detta ställe så stod en räv mitt bland alla höns för någon månad sedan...så nu får de endast gå lösa när vi också är ute.

Bondsyren och Hedemorahöns. Allt gick förresten bra efter mötet med räven. Jag sprang ut i strumporna (ni förstår ju vilken skräcksyn) och jagade bort den och föste sedan in alla (utom räven) i hönsgården. 🙂

Vi fick 6 kycklingar i sept-10 (3 tuppar -sålt en tupp- och 3 hönor) och en av kycklingarna, som nu har blivit en fin värphöna vid namn Lea, har inspirerats av hönan Ellen för hon ligger också och ruvar, men bara på två ägg. Beräknas kläckas om ca 1 vecka. Så om allt går bra så har vi 8 små kycklingar snart. Om någon är intresserade av Hedemoratuppar så kommer vi säkerligen ha flera till salu inom en snar framtid! 🙂

När alla kycklingar är kläckta så ska jag försöka få till någon bra bild att visa er. 😀 God kväll!

5 comments

 1. A House With A View says:

  Wiiiie vad roligt!! Vi hade höns ett tag precis när vi flyttade till vårt nuvarande hus och det ruvades och ruvades, men iiiinga små dunbollar fick vi! Hmmm, kanske tuppen var steril 🙂 Ska bli kul att se era små sötingar sen!!

  kraaaaaaaaaaaaaam aka

 2. Eija says:

  Grattis till de små liven, blir lite avis för jag har bara en höna som ruvar på 3 ägg, vår svarta äggtjuv har tagit 8 ägg från redet…hoppas de smakade riktigt illa! Nu håller vi dörren till hönshuset stängd, genom hönsluckan kan den svarte inte pressa sig igenom!
  Ha det gott,

 3. Katarina says:

  Haha! Kan se dig framför mig jagandes efter räven. Jag gjorde en ”rävrusning” när jag var gravid i 7:e månaden. Hörde sedan vi gått och lagt oss att det blev ett oroväckande kacklande och när jag tittade ut såg jag att räven hade en höna i munnen. Jag ”skenade” över sängen (och min förskräckta, yrvakna man)ut på gården i enbart trosor och enorm gravidmage, vrålandes ”Släpp ditt as”. Räven släppte hönan (som klarade sig oskadd) och vågade aldrig mer visa sig hos oss. Vilken syn jag måste ha varit….

Lämna ett svar