Vårt lantliga kök & lite annat om mitt privata liv…

Vårt kökkl

Vårt kök fotat från matrummet

För någon dag sedan så städade jag köket, skurade och fejade och passade på att ta några bilder…

…en timme efter jag tog första bilden så la ut denna bild på instagram:

20130314-200634.jpg

Fint va? Man måste ju bara älska att tonåringarna har bakat chokladmuffins och lät småsyrrorna både vara med på baket och fikat efteråt. Kärlek. 🙂

Vill ni följa mej på insta så heter jag @helenashem    Det har nästan blivit så jag instagrammar oftare än bloggar, eftersom det är så mycket enklare. Men det är lite olika för vad jag känner för märker jag.

044

Ungarna älskar att springa (köra) runt runt köksön och gärna runt runt hela nedervåningen! 😀

En helt annan sak. Ni som har hängt med ett tag här på bloggen känner ju alldeles säkert till att min barnmorska satt in min spriral så illa att den pressades rakt genom livmoderväggen och bla bla bla  När jag väcktes efter narkosen (titthålsoperation i magen) så fick jag beskedet att de inte kunde ta ut den, eftersom jag riskerade permanent stomipåse och de ville tala om det för mej först. Jaha…va snällt. Det var snart ett år sedan och jag har inte orkat tagit tag i det igen. Inte orkat med en till operation med bebis hemma. Inte velat tänka på nån stomipåse. Ingen inom vården har kontaktat mej heller. Jag har velat att barnen skulle bli större först. Stoppat huvudet i sanden som en struts. Varit ledsen, förbannad och förtvivlad. Försökt förtränga. Nu har jag tagit tag i anmälan iaf. Barnmorskan som satte in den har gått i pension, så hon riskerar ju inte att tappa jobbet direkt. Kärring. Ja ursäkta mej men jag känner att jag har rätt att kalla henne kärring. T o m jävla kärring! Eller? Jaja stäm mej då! 😉

För en vecka sedan så skickade jag in en anmälan till Socialstyrelsen och till Patientnämnden. Socialstyrelsen har inte sekretess och de anmälningar som inkommer till dem har media tillgång till, vilket jag kände till. Så jag blev inte överraskad när det ringde från en lokaltidning idag, Dagbladet, och ville skriva om det. Vilket det mycket gärna får. Men jag kände inte för att träffas och ville inte vara med på bild. (jo även jag kan tacka nej till sånt 😉 ) Ikväll så ringde pappa och sa att de nog pratade om mej på teven. 🙂 Det var ett inslag på Mittnytt då de tog upp att en Sundsvallskvinna blivit gravid (med en bild på en tom gynstol) för att en spiral pressats fel och att hon nu gjort en anmälan. Såg just att vår andra lokala tidning Sundsvalls tidning skrivit en artikel på deras websida också:

”Den 40-åriga kvinnan misstänkte att något var fel när det gjorde oerhört ont att sätta in en kopparspiral hösten 2010. Hon blödde mycket efteråt men fick enligt anmälan som hon har skrivit till Socialstyrelsen höra att allt var normalt.

Ett halvår senare upptäckte hon att hon var gravid och det kom enligt kvinnan som en chock eftersom hon redan hade fyra barn. Hon valde att behålla barnet.

Det visade sig att spiralen hade pressats ut genom livmoderväggen mot ändtarmen vid insättningen och trots en titthålsoperation efter graviditeten har man inte kunnat få ut den. Kvinnan skriver i sin anmälan till Socialstyrelsen att hon nu riskerar att få en stomipåse.”

God kväll och TACK för att ni vill titta in här. 🙂 KRAM

10 comments

 1. anna says:

  lider med dig. bra att du gjort anmälan och att det tas upp i media för det är ju verkligen helt sjukt och att dom inte kan fixa det på ett bra sätt gör mig arg. Kramar

 2. Sofia says:

  Ja, jag skulle gärna vilja kalla den där tanten kärring jag också. Man undrar ju varför det blev så här.
  Läste faktiskt det där i ST och tyckte att det lät horribelt. Hade ingen aning om att det var du.
  Hoppas allt ordnar sig till slut!

 3. Monica says:

  Jättebra du orkat göra anmälan! Pension eller ej, barnmorskan ska stå för vad hon gjort, det kan ha drabbat fler. Söt bebis fick du:-), men att barnmorskan ignorerade smärtan när hon satte in spiralen, hon måste ju tagit i helt onormalt och bara där larmar varningsklockorna. Och sedan din operation som var smärtsam också. Och att den är kvar. Du måste få skadestånd för detta, någon har väl ansvar. Och det är inte över för din del, men hoppas du får den allra bästa kirurgen vi har om du ska operera ut eländet. Och bra information, nu måste det väl också vara en gastrospecialist som ska göra det när den sitter så till. Minns när du berättade om allt detta här. Bra att tidningar tar upp det, är enda riktiga hjälpen oftast, hoppas det händer positiva saker nu.

 4. jaana says:

  Åh, så hemskt du varit med om! En massa kramar och tankar till dig!

  BILDERNA är ju hur härliga som helst! Så fint kök ni har!!!! 🙂

 5. Anni says:

  Jag läste om det på text-TV tror jag det var o jag sa då t min sambo att det där hände dig också. Fattade inte då att det var du eftersom det ju gått ett tag. Förstår att du inte orkat med det också. Som sagt, nån måste ta ansvar o nån form av ersättning måste utgå en sån här gång även om det aldrig kan ersättas fullt ut. Men fokus på det fina ni fick ändå! Kram

 6. Helena says:

  Anni: Tack så mycket! Det känns skönt att jag äntligen har anmält iaf. Sedan får vi hålla tummarna på att allt går vägen vid nästa operation. Kram på dej, hoppas att allt är bra!

 7. Marianne says:

  Hej!

  Äntligen hitta jag igen din sida, såg ditt kök när jag googlade på lantkök och blev såå väldigt förtjust i den blommiga tapeten i matrummet, var har du köpt denna? Vilket märke är det?

  Jättefint kök! 🙂

  / Marianne

 8. Helena says:

  Tack snälla Marianne! 🙂
  Info om tapeten
  Namn: Sweet Bay Wedgwood/Cream

  Tillverkare: Sanderson

  Ha det så bra! Kram /Helena

Lämna ett svar