Vårt bröllop, del 1

NU ska jag berätta om vårt bröllop. 🙂 Börjar från början…

Om vi backar till 2 veckor innan bröllopet så kan man säga att Jocke och jag har slitit med främst gården och logen varje dag. Allra helst när barnen somnat, så det har blivit många sena kvällar. Veckan innan så slet vi ute i logen till ca 1 på natten varje kväll. Dagen innan bröllopet så sov vi inte mycket. Vi tänkte först inte berätta för nära och kära eftersom det bara var…ja helt crazy, men vi gjorde det ändå. Berättade att vi la oss 6 och klev upp 8 på vår dag. Ja vi sov 2 timmar och med ca 5 timmars sömn/natt senaste veckan så…nä vi var inte så pigga. Icke att rekommendera. Men vad skulle vi göra? Vi var tvungna att bli helt klara på fredagen och då var det bara det som gällde. Köra på!

Vi har 5 barn. De är 2, 4, 5, 18 och 21. De två äldsta bodde hos sin pappa 2-3 veckor innan bröllopet (18-åringen sommarjobbade) så vi fick inte mycket extra hjälp där innan 🙂

Vad har vi gjort? Ja vad har vi inte gjort. 😉 Jag hade en vision och vi har jobbat efter det. Jag ser allting klart och tydligen som en bild/film i huvudet innan och vet precis hur allting ska se ut (som en pinterestdröm hihi) och Jocke som inte gör det hahaha, har lärt sej förstå mina konstiga beskrivningar genom åren. Någorlunda iaf. 😉

Längst nere vid vägen så fanns det en BRÖLLOPS skylt :)

Längst nere vid vägen så fanns det en BRÖLLOPS skylt 🙂

 

360

Vi satt upp låstasgrindar, där vi gärna skulle ha riktiga grindar. :) De fanns i vår ladugård, använt som staket till får förmodligen. Nåt sånt. :)

Vi satt upp låtsas grindar, där vi gärna skulle ha riktiga grindar. 🙂 De fanns i vår ladugård, använt som staket till får förmodligen. Nåt sånt. 🙂

 

Det vi skulle ha gjort -det ni kan göra som planerar bröllop: Ta hjälp av vänner och släkt. Eller kanske en bröllopskoordinator om ni känner att ni inte har tid så att det räcker? Vi hade inget värdpar, men det kan nog vara en väldigt bra idé! Vi gjorde ist allting själva, från låtlista på Spotify, festprogram, renovering, till dukning. (plus snabbstädning av huset hihi) Det blev väldigt mycket att göra och som sagt alldeles för lite sömn. MEN i efterhand så är vi SÅ nöjda och skulle inte vilja ändra på någonting (förutom att kanske ta in hjälp). Det blev precis så som i min ”film” -t o m snäppet bättre! 🙂

Vi (min son Gustav) rev den gamla och fula fasaden på logen. Ska visa mer från det senare. Jag och Jocke målade. Nya vindskivor sattes upp. Dörrar lagades. Gräs klipptes. Jag grävde ur och rensade runt fasaden (det hade fått växa lite hur som helst). Blev många vändor med skottkärror. Rabatt med pion och hortensia grävdes.

Utanför logen

Utanför logen (bild från när vi städade ur)

Vi tog ner ett gammalt fönster som saknade glasrutor. Lämnade in det och 9 små glasrutor sattes dit och sedan tillbaka med det igen.

683

Inomhus så rev Jocke den gamla sädestorken och byggde golv där det saknades. Bord och bänkar byggdes. Bardisk byggdes. Jag hade roligt och körde pallar hit och dit med pallyftare tills jag äntligen bestämde mej för en hörna där loungen skulle vara. Pallar blev en långbänk där kuddar placerades. Körde även dit soffa och fåtölj samt bord.

Jocke kapade skyltar och jag målade/skrev på en massa. Parkering, pil till WC, FESTLOGEN, VIGSEL, även en skylt ovanför dessertbordet samt en hashtag till de som instagrammade #jockeochhelena Ja just också Herr och Fru som jag satt på vårt bord.

387

 

378

Jag hittade ett gammal ”lampskelett” i en av våra byggnader och fick genast ideér om att den skulle hänga ovanför bordet i vår loungedel. Tänkte först att det skulle vara ljusslinga samt att den även skulle vara klädd med björk, men det blev så bra med bara ljusslinga och kedjan som vi också hittade, så det fick bli så.

Vår egengjorda lampa i loungedelen :)

Vår egengjorda lampa i loungedelen 🙂 samt belysning och pompoms över långborden

Pallar med kuddar på. samt lite sköna äldre möbler.Lampan pricken över iet där över bordet

Pallar med kuddar på. samt lite sköna äldre möbler.Lampan pricken över iet där över bordet

131

 

Dagen/kvällen/natten innan så satte vi upp skyltar, staket/grindar, blomlådor, bord, bänkar osv utomhus. Det som också tog ganska lång tid var att ordna med alla blommor som jag hämtade hos floristen. Mååånga små vaser och glasburkar att fylla med vatten och blommor och sedan ställa ut tillsammans med ljuslykor som jag hade satt spetstejp på innan. MEN så fantastiskt roligt.

Det som också tog ganska mycket tid var att hänga upp alla ljusslingor och knyta fast pompoms. Elen skulle fixas och allt annat praktiskt. PA-utrustning, ljud till både Spotify-dans och under vigseln. Till trubaduren. Mer om det sedan. 🙂

Ljusslingor och pompoms!

Ljusslingor och pompoms!

Jag hade skrivit namn på samtliga gäster på chalkboards-stickers som jag klistrat fast på burkar. Satt sugrör i samtliga och gett instruktioner (till serveringspersonalen) hur de ska flyttas ut och vad de skulle fyllas med på bröllopsdagen. Återkommer mer till det senare. Men vi hade konkat ut en tung gammal snickarbänk (så vacker) som bord till vår brudskål.

Vi hade catering ifrån Lasses Matstuga så jag gjorde ingen mat själv (tack o lov hahaha). Det jag gjorde själv var att duka, baka cake pops. Köpa och fylla på godis och duka upp godisbordet. Jag ville gärna ha porslin och helst gammal fin udda porslin och vi lyckats skrapa ihop 45 kaffekoppar på loppisar, inte riktigt lika många assietter så det fick jag låna av svärmor, likaså fler kaffeskedar. Dukade upp ett bord med alla kaffekoppar och där ställde serveringspersonalen även tårtan sedan. Tårtan köpte vi från Eclair enligt en bildönskning från mej. 🙂

Tårta med kaffe och avec och sedan godisbord med cake pops

Tårta med kaffe och avec och sedan godisbord med cake pops

106

107

Mina cake pops. Recept kommer senare :)

Mina cake pops. Recept kommer senare 🙂

016

 

Borden dukade jag med blommor och ljuslyktor, dukar, vinglas, servetter som jag knutit tags med gästernas namn på  och festprogram under servetterna. Tygservetterna från Himla lånade jag av Jockes syster Johanna. Satte även dit vattenkaraffer. Sedan dukade serveringspersonalen med bestick och tallrikar som jag hyrde.

Del 1 blev mest ett inlägg om hur mycket jobb det var inför bröllopet märkte jag. 😀 Men så får det bli om jag ska ta det från början, vill inte mörka och försköna något. Mycket slit och många roliga stunder har det varit. 

Ett bröllop är väldigt mycket att planera och samordna inför. Det är nog någonting som man inte riktigt tänker på om man aldrig har haft bröllop själva. Sedan kan man ju skaffa sej mer jobb med extra mycket diy detaljer, renovering och ha bröllopet hemma…

Det som är otroligt positivt med att ha det hemma i en byggnad på gården är att det inte är någon panik med städningen efteråt. Vi tog det viktigaste dagen efter och 2 dagar efter kom min syster Johanna och hjälpe till, sedan har vi kvar alla bord och grejer som vi tog inifrån som ska flyttas på rätt ställen igen.

Det som är negativt är att du ”måste” ha städat och fint både i festlogen, på gården samt inne i huset…

Vårt bröllop del 2 kommer innehålla hur allt var från att vakna klockan 8 (efter 2 timmars sömn) på vår efterlängtade bröllopsdag. SOLEN sken och det var en helt underbar lördag att gifta sej på. 😀 Fortsättning följer.

Bilderna i detta inlägg är tagna av mej eller av bröllopsgäster. Jag har inte så många bilder på själva borden och dukningen, ska se vad jag har… Annars får jag hoppas på att bröllopsfotografen har tagit några sådana bilder. 

 8 comments

 1. kiki says:

  Ni har slitit på bra! Det blev jättefint och jag förstår att ni blev nöjda.
  Kan instämma med att dela ut arbetsbördan till familj och vänner.

  vi fick för oss att göra egna vinetiketter… (beställde från vistaprint – schlottokoja, Faggafog, Roséns Rosé Reserverad mm) Tog lite tid att skrapa av etiketterna, tvätta av med Tsprit och sen skölja flaskorna innan de nya sattes dit. 5 lådor vinflaskor och två lådor med öl.
  Magnus fattade inte alls vad jag menade med färgmatchning förrän vi var på min kusins bröllop 4 månader innan. Program, brudbukett, tårta mm.
  Förberedelserna var något av det roligaste vi gjort tillsammans 🙂

  jag kan rekommendera att ni gör ett album som ni kan titta i, minnas, skratta och få tillbaka lyckoruset 😀

  Hoppas ni kommit ikapp sömnbristen.

  kram, kiki

 2. Helena says:

  Kiki: Tusentack snälla du!!! Vad glad jag blir. 🙂

  Ja mycket jobb blir det när man lägger ner lite extra jobb, men oftast blir det sååå personligt och fint.
  Vi sparade fina små glasflaskor som det varit öl i och hade som vasr, så jag vet vad du menar med jobb att ta bort etiketter… :

  Ja ett album låter som en toppenidé! v:)

  Hoppas att du har det bra!
  Kraaaam

 3. Martine says:

  For en DRØM deres bryllup var! Akkurat oppdaget din blogg/instagram gjennom Stine som fotograferte deg og jeg blir så inspirert. Skal gifte meg neste sommer, forhåpentligvis i en låve 🙂 Vil gjerne se bilder av glassene med chalkboardstickers 🙂 Hørtes fint ut!

 4. Helena says:

  Martine: TACK snälla! Jag ska lägga ut bilder på glasburkarna också -har dock inget från själva bröllopsdagen -men jag har lite som jag fotat innan och efter 🙂
  Vad roligt att du också ska gifta dej och kanske i en loge/låve också! Grattiskram.

 5. Jennie Nolfelt says:

  Hej Helena!
  Satt o tittade på dina fina bilder från ert bröllop. Ja ska själv gifta mig till sommaren o vi ska ha vår fest på vår loge. Först – tack för all inspiration! O sen undrar ja lite hur ni gjorde när ni röjde o städade på er loge. Ja tänker på om ni hade andningsmasker o så. Hur mkt städade ni? Sopade ni bara av eller skurade ni rubb o stubb?
  Mvh Jennie (lilla_nenna på instagram)

 6. Helena says:

  Jennie: tack! Kul att kunna inspirera. Vi skurade rubbet!!! Och med masker i början, då det var otroligt dammigt.

  Lycka till med bröllopet! 🙂
  Kram

Lämna ett svar