Titta vilken gullig bebis!

Jag stod i kön på ICA med Tyra i vagnen och hörde en litet barn i kön bakom mej:

Barnet: Mamma titta vilken gullig bebis!!!

(Den enda bebis som fanns där var Tyra.)

Mamman: Ja jag såg han förut. Jättegullig!  Det är en pojke.

Luften stod helt stilla och värmen slog emot mina kinder som en klibbig tropisk hetta. När jag som i slow motion vände mej om så tog jag samtidigt beslutet att jag skulle visa hur fruktansvärt fel de hade. De skulle aldrig göra om ett sådant misstag igen. Det skulle jag se till. Min knytnäve träffade mammans kind och jag såg hur hon föll ihop mot kundvagnen. Jag tog tag i barnet och lyfte upp det i luften.  Min röst, som mer lät som ett djurisk läte långt inne i mej, väste fram till barnet att det är en flicka, det är en flicka, det är en flicka!

NÄÄÄ det gick inte riktigt till så… 😉 Jag stod kvar där med ryggen emot och sa ingenting medans jag hörde att de gullade med ”pojken”…Blev irriterad över att hon kunde ”veta” att det var en pojke dock. Vad baserade hon det på? Nä Tyra hade varken rött eller rosa på sej, men inte heller blått eller grönt. Sedan kan ju JAG ibland tycka att min söta dotter ser ut som en söt grabb ibland, men det får jag göra för jag är hennes mamma. Så det så! 😀

Äh vad gör det om de tycker att jag ser ut som en kille? Mamma är så känslig! 🙂

Har ni haft en bra dag idag? Många kanske började jobba? Jag fick sovmorgon till klockan 10  i morse. HELT underbart! Lika underbart som vädret idag. Jag har känt mej som en ny människa. Visserligen vaknade jag ju då och då för amning och sånt, men ändå bara det att kunna ligga i sängen (med Tyra)  till 10. Härligt. Men sedan har Jocke jobbat på huset från 10 till…ja när jag hade middagen klar till 18.30. Tjejerna och jag har myst på och jag har ändå fått en massa gjort så det känns bra.


Här tar han sej en välförtjänt ölpaus och begrundar sina framsteg. 😉

.

Klockan är egentligen för mycket (för trötta småbarnsföräldrar) men Jocke och jag ska strax se på film . Sex and the city 2. 🙂

7 comments

 1. Lillasyster Johanna says:

  Hahaha, jag höll på att sätta tungan i halsen när jag läste detta! Vilken tur att du bara hittade på. Alla vet väl att det är skitsvårt att säga kön på småbebisar. De flesta kollar ju på färg på kläder, nappar osv. Du skulle ha sagt att POJKEN heter Tyra. 😀

  Jag hade inget planerat idag på dagen så jag och min älskade gosbebis låg till 12:00 innan vi klev upp. 😀 (Henke och jag la oss 03:00)

  Är vi släkt eller? Jag tittade oxå på SATC 2 ikväll exakt samma tid. 😉

  Nej, NU blir det sängen. I morgon åker vi på en miniminisemester upp till Perssons stuga. 23 mil. Skoj! Puss!

 2. CiliaH says:

  Hihi, vilken tur att det inte gick till riktigt så som du först beskrev 😉

  När Matilda var liten och vi var på musiklek kom en annan mamma fram och ”åh, vad söt han är, vad heter han?” bara för att hon hade bruna hängslebyxor och en röd-brun-randig tröja… ”Hon heter Matilda” sa jag. Piiinsam tystnad uppstod!

  Kram

 3. Helena says:

  Hahaha ja jag kanske borde ha sagt nåt. Men jag vände mej inte ens om. 🙂 Nä man vet ju inte om det är pojke eller flicka oftast, det var därför som jag tyckte det var lite underligt att hon så säkert kunde säga att det var en pojke. Jaja. 🙂 NÄ? kollade du också på den??? 😀 Ja vi är nog släkt…..hihi Vi la oss 2…….att man aldrig lär sej. Zzzzzzzzzz.

  Ha så skoj med Perssons!
  KRAM

 4. Ida says:

  hihi vad rolig du e! Men numera är det ju inte lika självklart med flick och pojk-kläder. Det finns ju betydligt mer unisex-kläder nu för tiden vilket gör det svårare att se på bebbarna om de är pojkar eller flickor.

  Jag råkade ut för en äldre dam en gång som gullade med min lilla pojke med namn Isabelle. När jag sa att det var en flicka så sa tantan: men hon har ju blå napp!!! Hujeda mig vilket mamma-brott. Min dotter kommer få men för livet, jag gav henne en BLÅ napp :O

  tusen tusen tack för din gulliga utmärkelse! jag blev så himla glad. ska klura lite innan jag publicerar.

  Ha det toppen!
  Kram Ida

 5. Molly says:

  Angående avataren: du kan göra ett nytt försök genom att gå in på samma sida, alltså ”användare” – ”min profil” och sedan scrolla ned. Då ska du komma till ”add photo through gravatar”.

  Om du inte har en publik profil alls (minns inte om jag gjorde en sådan först) så kan du nog fixa det där, för att därefter fixa avataren.

  Hoppas jag varit till någon hjälp!

  Och jag tycker faktiskt att Tyra ser ut som en söt liten TJEJ 🙂

  Kram!

 6. Millan says:

  Ja, det är inte lätt att se kön på små barn. Jag kan oxå bli upprörd över det ibland. I söndags var vi i Ängelholms hembygdspark med vår som som är16 månader och han blev flera gånger kallad för flickan/tjejen. Jag tror att de tittade på kläderna och sen drog en slutsats om könet. Han hade jeans shorts och en mumin T-shirts som går i rosa och turkost med den har rosa ärmkanter och därav blev det en tjej helt plötsligt. Varför måste vi människor kategorisera allt?

Lämna ett svar