Somrigt lantligt kök

Hissgardinerna är på plats. Äntligen. Vi har ju snart bara bott här i tre år… 😉 SÅ mycket mer ombonat det blev. Love it. Önskar att jag hade en systemkamera så bilderna skulle blivit bättre, men ni får tyvärr stå ut med lite mörka bilder. Svårt med motljus också.

Hissgardin ”Cherish”. Jätteromantisk hissgardin med antingen gröna stjälkar eller grå stjälkar på rosorna. Finns i bredderna 100, 120, 140 och 160cm och även som längder.

Bor ni nära Sundsvall så ta en tur till Birsta. Ovanpå Barnens Hus så ligger Birsta Gardincenter….Finns många fina hissgardiner att välja på. Jag måste köpa fler till de andra rummen. 😀 Priset är 169 kr/st för bredden 100 som jag har, köpte till gardinstång 89 kr/st för att hänga upp. Jocke kapade till gamla gardinstänger som vi använde längst ner som tyngd när den ska rullas upp.

Jag gick ju loss med kameran ordentligt så jag bjuder på fler bilder när jag ändå är på G. 😀


Jag älskar mitt stora lantliga kök. Men det är fortfarande saker kvar att göra där. Bland annat ett väggskåp ska byggas (nångång) för att dölja de tekniska  prylarna.

Har ni funderingar på renoveringen av köket, val av produkter eller bara vill se mer av köket så läs KÖKSSPECIAL 1 och KÖKSSPECIAL 2.

Tyra sover och Betty somnade på soffan, söttjejerna våra!!! Försöker få henne att sluta med vilan på dagen, men tösen är trött. 🙂 Mina söner är hos sin pappa och Jocke är ute och klipper gräset å jag ska gå och koka upp lite köttsoppa. Sedan ska vi ut i det underbara vädret. Ha det så bra allihop! KRAM

14 comments

 1. Jenny says:

  Hej Helena!
  Åh ert fina kök kan man inte se sig mätt på! Det blev ju superbra med gardinerna!

  Sitter här på jobbet där det inte händer så mycket så jag ”smygbloggar” lite,hihi! Det kom förbi en kollega och fick syn på bilderna, han tycker oxå att ert kök är så ljust o fint:)

  Ha det bra!

  Kraam Jenny

 2. Malin & Prinsessan says:

  Hihi, men tack vad du är söt 😉

  Erat kök är superfint! Min dröm är också att ha ett stort och lantlig kök en dag. Gillar inte alls det moderna vi har nu 😛

  Kram!

 3. Ansibecki says:

  Ditt kök är så vackert!
  Vad fint det blev med gardinen!
  Jag försöker också få lilltjejen att sluta sova på dagarna men det är svårt. Då somnar hon precis före kvällsmaten i stället… kram

 4. i min lilla lilla värld says:

  Jag ÄLSKAR ditt kök. Såååå avis. Längtar tills vi ska göra vårt =)

  Ja, vi har kollat att det blir en tjej. De såg det på RUL. men varför kan de inte bara säga det när de gör fostervattenprovet liksom?? Vad tror du att det är?

  Förstår att du vill att det hela ska vara över, men tiden går ju så fort. Det vet du själv. Tjoff, säger det så har du den lilla bebisen i din famn

 5. Eva says:

  Hej Helena!
  Vilket fint kök du har! Jag bor också i Sundvsall och har köpt hissgardiner på samma ställe som du. Jag var på Bauhaus och köpte mina ”gardinstänger” till upphängningen för lite och ingenting. Det finns färdiga länder på 100cm. Jag köpte platta lister färdiga på 100cm och smala runda stänger nertill på färdiga 100cm. Till ett pris som var mycket billigare än 89kr st. Ett tips om du vill köpa mera hissgardiner. Jag har dock hängt mina på krokar! Lycka till och tack för en trevlig blogg! Häls Eva

 6. CiliaH says:

  Ert kök är så underbart, jag bara älskar det.

  Sv: Min kettlebell är på 8 kg. Känns som en bra startvikt.

  Kram

 7. i min lilla lilla värld says:

  Jag har varit noga med nappen. BARA när man sover. Den är ingen tröst när hon trillar och slår sig. Så gör vi iaf =)

  Ville egentligen inte att hon skulle ha den från början, men med ett sugbehov värre än jag vet inte vad hade jag inget val

 8. Helena says:

  Hej Eva! Tack så mycket kul att du gillar både min blogg och mitt kök. 🙂 Tack för tipset också.
  Vad blev det per gardin när du köpte lister och stänger?
  Ha en toppenlördag! KRAM

 9. Eva says:

  Hej Helena!

  Jag kommer inte riktigt ihåg, det var tidigare i våras. Den runda stången gick i alla fall på 19kr. Men det var inte dyrt och mycket praktiskt när det var färdiga längder. De ligger till höger bredvid ingången till tag själv lagret för virke. De ligger i små fack, men se upp det kan ligga lite blandat. Lycka till! Hoppas att du mår bättre!
  Häls Eva

 10. Sara says:

  Ni har så fint kök! och tack tipset om gardinaffären. Jag har längen letat efter den perfekta hissgardinen 🙂

Lämna ett svar