Meya 11 månader

Nu var det ju visserligen nästan 2 veckor sedan, herregud vad tiden går.

Jag har ju missat att skriva om när hon var 10 månader också. Det får bli en blandning nu. Som vanligt så skriver jag detta mest för min och Jockes skull, mest vi som är intresserade antar jag. 🙂 Kul att dokumentera.

10½ månad gammal och har hur kul som helst med gåvagnen

Månad 9-10

Ja vad hände här egentligen. Vi började lära känna vår lilla tjej. Hon är en riktig liten ”härmapa”. Gör allt som systrarna gör och började så smått prata. Kunde säga mamma, pappa och tutte. Kröp på för fullt, men om jag minns rätt ställde hon sej aldrig upp mot nåt.

Månad 10-11

Här händer det massor. Hon började att ställa sej i spjälsängen och dra upp sej efter möbler. Går efter möbler, släpper taget ibland, men har aldrig velat ta några steg. Surrar på som bara den. Hon vet vart lampan är och kan säga det ”ampa” eller ”amma”, hon säger ”tutte” eller ”tutt”, ”Titta” kan hon säga eller ”titt” och ”dä” när hon menar där. Vad mer? NEJ (eller ”ne” säger hon ju och ruskar på bestämt på huvudet och tack när hon ger bort eller får någonting ”ta” eller ”taataa”  Hon kan djurens läten. Allra bäst ko, katt, hund och häst. När vi sjunger så gör hon rörelser. Som blinka lilla stjärna eller Imse vimse spindel. Fast det är inte alltid de är på rätt plats, men oftast rätt sång iaf. 🙂 Hon älskar verkligen sång och musik. Hon skrattar högt när jag höjer musiken och dansar med henne. Bus är kul! Nu blir det mycket julsånger och ”Tipp tapp” är rolig!

Glad tjej!

TJURIG det är vad hon är. Kan verkligen skrika högt om saker och ting blir fel eller om hon vill nåt. Men oftast är den här tjejen ett litet charmtroll.

Dessutom så sover hon jättedåligt nu. Absolut sämst i hennes liv. Hittills. 🙂 Det är vanligt att hon bara sover  en timme på kvällen, vaknar och är väldigt pigg, fast oftast på bra humör. Pigg och glad. Ibland pigg och glad runt 3-4 tiden också. Zzz. (likt mina andra barn i denna ålder när det gäller den dåliga sömnen, skönt att det är övergående)

Femte tanden kom.

Meya brukar få låna Bettys Hello Kitty dator. Snäll syrra!

Hon vaknar runt 7-8 om hon får välja och somnar vid 11 och sover 2-3 timmar, kanske en kort nap på eftermiddagen och sedan lägger hon sej runt 19-20.

Vår lilla busunge!!!

Hon kan pussas också, göra pussljud och är världens gosigaste när hon är på det humöret. Gillar när vi läser och sjunger. Katter är hennes favoriter. Katter och äpplen. 😀 Älskar våra två katter och vill gosas och härma hur de låter. 

HÄR kan ni läsa om TYRA 11 månader

HÄR kan ni läsa om BETTY 11 månader

och HÄR kan den som vill se våra gulliga kattungar som vi hade och Betty 10 månader

Lilla söt har så pass långt hår att hon kan ha pippilotter!

Älskade goa unge!!! Jag kan bara inte förstå att det snart har gått ett helt år sedan du kom till oss. Tiden går alldeles för fort. Snart är du ingen bebis ju…kanske inte ens nu. Hihi. Men din mamma kommer alltid ha dej som en bebis för du är minstingen förstår du och kommer alltid vara. Älskar dej!

5 comments

 1. Marina - mamma till 5 says:

  Söta, stora tjejen!
  Idag blir min minsta 11 mån och det är helt sjukt hur fort det går.. Vad hände? Hon var ju nyfödd nyss.. Och nu börjar hon bli stor.. 😉

  Ha en bra dag!
  Kram

 2. Anna says:

  Vad go hon är! Det där med att pussas är väldigt trevligt, får en och annan av Vincent. Men oftast vill han inte men jag pussar ju såklart ändå;) Ja tänk att det snart har gått första året för Meya. Hon som var så liten alldeles nyss. Vincent blir 2 år i mars, bara 3 månader kvar, helt sjukt konstigt!:DKram

 3. anna says:

  Fina tjejen:-) vi har oxå problem med sömn nu. Det är jobbigt när det blir så. Vad duktig hon verkar vara på att prata. Kram

Lämna ett svar