Livet på landet eeee vad jag vill ha

Sjunger Peps! 😀 Känns som på landet på vår gård, även fast det ligger rätt centralt ändå. Tar ju bara 15-20 minuter till Sundsvalls centrum. (Om man inte åker i rusningstrafik, då tar det lite längre). Så känner man av lappsjukan så finns ju en rätt så stor stad nära iaf. Annars går det ju snabbt att flyga till Sthlm. 😉 Något som är bland det viktigaste när man köper hus är just LÄGET tycker jag. Allt annat går ju i princip att fixa om man inte är nöjd. Svårare med läget. Och vi älskar läget. Känns verkligen som att vi har hittat hem. Just, jag har ju glömt att berätta för er att hästar går på vår gård nu. Dessutom så får ni se fulsidan av vårt hus som vi snart ska börja skrapa, skrapa och skrapa.


Jocke & Betty vid hästarna. Vårt hus i bakgrunden.

Nä det är inte våra hästar. Vi hyr bara ut lite mark till hästägare. Tidigare har en bonde använt marken till att skörda…nåt. Hö förmodligen. Hahaha. Vilken koll jag har. Jag kanske borde läsa Bondepraktikan? 😉


Betty tycker iaf att det är roligt med hästar. Fast hon är ganska van. De flesta grannar har ju hästar här.

Vår tomt är på ca 12 000 kvm. Lite skog, lite åker, lite gräsmatta och…ja lite sånt. Inte mycket till trädgård. Mer vilt isåfall. Visserligen finns plommonträd, bärbuskar, syrenträd, blåbärsris, liljekonvaljer, vitsippor, ängsblommor osv men det är också allt. Ska bli roligt att fixa med trädgården om nåt/några år. Det som kommer att bli svårast är att veta vart man ska börja. och HUR. Lättare att renovera och inreda ett hus än trädgård tycker jag.

Ikväll så ska vi åka till min kära pappa som fyller år. 59 bast -ingen ålder på en karl! 🙂 GRATTIS pappa Roine.

6 comments

 1. Lillasyster Johanna says:

  Oj, vilken fart du har på bloggandet nu. Kanon! En dag med Tyra verkar ju inte så svårt, hoppas man får en sån mönsterbebis. Berätta hur en dag med din förstfödda var istället 😉 Skrik-Linus!

  Just ja, ni ska ju måla i sommar. Vad roligt. 😉

  Vi firar inte pappa ikväll eftersom det är studenten. Anna går utn på trappan 15:00, sen är det middag med släkten. Vi ses kanske i helgen, jag vill ju träffa Tyra igen. Och Betty såklart. Och hönsen och tuppen såklart. 😀

  Nej, nu ska jag baka lite scones så Henke vaknar av doften. Han tog semester idag för att vara tillgänglig till sin studentfirande lillasyster. Vi ska hämta henne 11:00 från champagnefrukosten och skjutsa hem henne så att hon kan byta om.

  Puss och kram! (3 veckor och 5 dagar kvar)

 2. Min plats i solen says:

  Hej Helena!

  Hoppas att din pappa får en härlig födelsedag idag. 🙂

  Lantis som jag är så kan jag bara hålla med din rubrik. 😉 fast jag är ju egentligen en stadstös som aldrig trodde att landet skulle ta över mitt hjärta fullt och fast. Men det gjorde det. Det är något med livet på landet som sakta men säkert erövrar ens hjärta och idag kan jag inte tänka mig att bo någon annanstans på jorden. Detta är hemma på alla sätt och vis. 🙂

  Vi gör likadant, hyr ut mark till sommarbete för grannarnas hästar. Ett trevligt sätt för barnen att kela med hästar utan att behöva ta hand om dem. 😉

  Ha en härlig dag tillsammans med din härliga familj Helena! 🙂

  Kram Lotta

 3. Helena says:

  Johanna
  Jaaa jag behöver ju inte sova på dagarna nu när jag inte är gravid så så fort barnen sover kan jag börja skriva på ett inlägg. Eller så har ju Jocke tjejerna. Fast oftast lägger jag ju ut inläggen sent på kvällen, inlägget idag la jag ut tidsstyrt -skrev det sent igår kväll. 🙂
  Lilla skrik Linus han sov inte alls på nätterna de första 3 månaderna, vi sov lite på dagarna istället.. 😀

  Det låter så jäkla kul med studenten! Minns att jag skrek mej hes på lastbilsflaket. haha KUL hade vi iaf. Hälsa Anna!
  Åh vilket lyx för Henke att vakna så.

  Ha så skoj idag (hoppas att det inte blir för jobbigt för dej) sedan tycker jag absolut att vi ska ses i helgen.
  PUSS!

 4. Sofia says:

  Det är ingen vanlig trädgård du har, liite större och frodigare än min, hihi…

  Kul att följa din blogg nu som busy 4-barnsmorsa!! You gooo girl!!:-)

  Kraam Sofia

 5. Jenny says:

  Hej Helena!
  Ni bor så himlans mysigt tycker jag o vilken idyll att ha hästarna utanför knuten:)

  Ha en trevlig helg!

  kraam Jenny

Lämna ett svar