Lite av varje

skrapaskrapa2målat

Tjoho i stugan!

Här ovan ser ni ett exempel på vad jag har pysslat med de senaste dagarna. Skrapa, skrapa, skrapa… Farstukvisten tar dubbelt så lång tid som själva hussidan och jag lovar er, det är inte en enkel skrapning. Det var ca 20 år sedan det målades sist här och ja…det är liiiite jobb kan man säga! Jag törs knappt tänka på att jag endast har målat klart FYRA sådana som ni ser ovan…bara 38 kvar. Jippie!

När jag behöver hämta energi så tar jag alltid ett varv på gården. Då rinner allt ifrån mej och jag blir på bättre humör. Det har aldrig slagit fel faktiskt. Rena rama mirakelkuren! 😉 I dag så tog jag med mej kameran också. 🙂

Blåbär utanför Smedjan.

Blåbär utanför Smedjan.

Jag är så lyckligt lottad att gården ligger i anslutning till skog, hagar och åkrar. Har alltid drömt om att bo såhär lantligt, men ändå nära till stan (Sundsvall). Vår tomt går in en bra bit i skogen och där växer bland annat blåbär. Jag såg att det fanns blåbär alldeles utanför den gamla SMEDJAN också. Jag blev jättglad för det och tjoade till Jocke som inte alls tyckte att det var nåt märkvärdigt eller speciellt med det…Men så är han uppvuxen med blåbärsskog intill husknuten också! 🙂

En gång i tiden så användes smedjan flitigt. Idag så finns det nästan ingenting kvar på insidan. Titta in! 🙂

smedja

En gammal BP dunk. Motorolja antagligen.

En gammal BP dunk. Motorolja antagligen.

Så här ser det ut inifrån och ut.

Så här ser det ut inifrån och ut.

vitrödsvart

Vinbären kan snart skördas. Tråkigt nog så blev det minst av svarta vinbär, som jag gillar bäst.


vildvild2vild3

Gott om vilda blommor finns det.

123

sten

Det enda som jag har planterat på gården:

krasse

Jag petade ner några krasse frön för några veckor sedan och hade totalt glömt bort det. Såg idag att de hade ju tagit sej i stubben. 🙂

Det finns 2 jordkällare på gården. Jag är ju livrädd för spindlar och de verkar  ju trivas bra i jordkällare…Så jag tog med mej Jocke som ”skydd” så att jag skulle våga gå in och visa er hur det ser ut på insidan också. Ha ha ha. Jag lovar er, de måste käka steroidflugor eller nåt för spindlarna är monsterstora! Ih!!! Ni slipper foton på äcklen.

LILLA JORDKÄLLAREN

Dörr in

Dörr in

lilla2


STORA JORDKÄLLAREN

Dörr in

Dörr in

121 (800x600)

Dörren ut. Visst ser det läskigt ut!!!

Dörren ut. Visst ser det läskigt ut!? Ih!!!

snigel

I morgon fortsätter vi både med skrapning och målning. Då ska vi pensla på den gula färgen på fasaden, håll tummarna för att det blir bra! 🙂

KRAM

11 comments

 1. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Åh ni bor i en dröm..suck! Mycket jobb med målningen men tänk så vackert det kommer bli sen när det är klart!!

  Hihi, de där matkällarna hade jag inte vågat gå ner i med eller utan spindlar:)

  Kramis Jenny

 2. Vita Nyanser says:

  Vilka utrymmen ni har! Fina bilder från din runda på gården. Åh, så där skulle jag oxå vilja ha det, så där att det bara rinner av en när man går på sin gård. Jag känner igen känslan från vår stuga, där rinner allt av mig… Ni har det så härligt där, och som du säger, på landet men nära staden!

  Ha det bra!
  Kram L-L

 3. Linda says:

  Åhhhhh…. vilka möjligheter jag ser här (fast massor av jobb) men tänk att inreda denna matkällare till en vinkällare, med en mysig sittgrupp, vinställ, dammiga flaskor, vackra ljuslyktor åhhhh så härligt!

  Och den där smedjan kan ju bli coolaste rummet ….. jag blir så avis….. verkligen jättefint.

  Ingen skojjig målning, huh för sådanna snirkliga plankor som ska skrapas först…..

  och de där badbilderna….. hihi, såg ju mysigt ut, tur att karl din satt som han gjorde för det var ju glas i badkaret *fnissar* insyn, insyn…..

  Härliga inlägg. Jag har tappat gnistan lite igen….. *suck* men jag är säkert tebax snart…. att blogga är så skoj.

  Kram Kram

 4. Kamomilla says:

  Lite läskigt ser det nog ut i källaren…
  Men bara lite. 😉

  Jag förstår att du får styrka av din omgivning. Om man bortser från spindlarna så har ni det underbart vackert!!!

 5. Sofia says:

  Men ohh lord vilka ägor ni har, det är ju inga vanliga utrymmen, haha…Det är ju säkert supermycket att göra som du säger, men tänk så fint det kommer bli sen när ni är klara:-) Man får tänka positivt och du verkar ju vara en positiv tjej till 150 procent!! Kram på dig vännen!! //S.

 6. CiliaH says:

  Vilka härliga bilder från era ägor! Det ser så mysigt ut.

  Jodå jag hittade kläder efter 25 ombyte ungefär 😉

  Kram

 7. Linruz says:

  Oj oj vilket jobba du har framför dig. Men vilken skinnand det blir. Är nog värt mödan ändå när det blir så fint.
  kram kram

 8. frida m says:

  hej hej! vilket underbart hem ni verkar bo i!! alltid kul att pyssla på själv och inte flytta in i ett ”färdigt” hus. kolla min blogg oxå vettja! hade bra 🙂

 9. Lillasyster says:

  Va? Jag trodde det skulle finnas massa bilder på den färdigmålade framsidan?!?! 😀 Visa oss hur det blev kvinna! 😉

 10. Helena says:

  hahaha
  Hej på dej syster. Japp det stämmer att vi har målat en sida, ljusgul. Men inte färdigt ju! 🙂 Den ska målas ett andra varv , farstukvisten ska målas vit. och sedan så ska ju det snickras också. Fönsterfodren ska ändras, en midja ska dit och en ”list! längst ner på fasaden.
  Ja en passa pyssel kvar…SEDAN tänkte jag visa en före och efter bild! 🙂

  Kom och hälsa på istället. 😀
  KRAM

Lämna ett svar