Köksspecial del 2

TACK för allt fint ni skriver om vårt kök, Jocke och jag blir så glada! 🙂 Jag fortsätter där del 1 slutade… VEDSPIS, PÄRLSPONT och synlig TIMMERVÄGG.


Vedspisen, Husqvarna no 27 är en nytillverkad gjutjärnsspis. Den köpte vi från LJ Bygg Service och en murare fixade spiskåpan osv enligt min beskrivning.

När jag lagar mat så brukar Betty fixa sin egen mat på sin spis med diskho från MICKI. 😀


Karaffen fick jag i present när jag fyllde år med märket Lisbeth Dahl. (LOVE Lisbeth Dahl!!!) Glasen ICA MAXI och brickan är ett loppisfynd.

Gammal knoppbräda hänger i köket. Gammal registreringsskylt som jag fick av pappsen. 🙂 Jag ÄLSKAR kannor i alla dess storlekar och skulle kunna ha hur många som helst!

Den gamla pärlsponten som vi vi fann under all väggbeklädnad var tyvärr i för dåligt skick, så vi köpte ny hos lokal brädgård , 70 mm. Den kvistlackades 2 varv och sedan målade vi med en antikvit färg, färgkod S0502-Y. (Tror det var halvblank). Om ni får för er att rolla på färgen så gör INTE det. Vi gjorde den missen först och resultatet blir inte bra. Pensel behövs! 🙂

Timmerväggen rengjordes och målades vit. Jag tror att min sambo målade den 5-6 varv. Bordet, kannan och trätråget är loppisfynd och tavlan föreställer vår gård.

Traderafynd! 🙂 

 

Vi sparade många tusenlappar på att lägga ner lite tid för att ringa runt till olika företag och få prisoffert på vitvarorna. Vi köpte våra på KöksJohan i Timrå där vi fick klart bästa priset samt bra service och även ett bra pris på tvättmaskin och torktumlare. Färgen blev svart och märket Husqvarna.

 

 


Skomakarlamporna är beställde från Gysinge Byggnadsvård. Tallrikshyllan har min sambo snickrat. De vackra tallrikarna är köpta på loppis.

Ni ser kaffebryggaren, sodastream och micron? DÄR kommer vi (någon gång framöver) bygga ett högt skåp med gamla luckor för att helt gömma de fula (men ack så praktiska) tekniska prylarna.

Hoppas att ni får en härlig lördag! Ikväll har vi vänner på middag och det ska bli extra roligt för det är vänner till Jocke och inga som jag känner -ännu! 🙂

HÄR kan ni läsa köksspecial del 1

8 comments

 1. Johanna says:

  Det är en sådan inspiration att se bilder från ert hem!! Underbart..måste vara roligt att laga mat därinne. 😉

  Bra tips om pärlsponten..vi ska sätta upp sånt i köket nu när vi gör om det. 🙂

  Hoppas ni hade det trevligt med vännerna! 🙂
  Kramar

 2. Sofia says:

  Hoppas kvällen blev lyckad igår vännen!!

  Åhh ert kök är to die for, men det har jag ju sagt förr, hihi…Hela ert hus är ju sååå fint!!:-) Vilket jobb ni har gjort, jag är så impad!!

  Kram Sofia

 3. Sussi says:

  Så fint ni har fixat i ert kök, man blir sugen att härma lite när vi om nåt år ska fixa vårat!
  Toppen läckert har ni gjort med sån charm av gammalt och nytt!!!
  Hoppas middagen blev toppen, kul med nya vänner.
  Kram Sussi

 4. Jenny says:

  Hej Vännen!
  Ert kök är helt fantastiskt fint, suck! Har suttit här o tittat på bilderna i båda dina inlägg..ni har verkligen lyckats! Vilken fin liten spis Betty har oxå och diskhon är ju ett perfekt badkar till henne,hihi!

  Ha en trevlig vecka!

  kraam Jenny

 5. Maria says:

  Hej.
  Tack för en underbar blogg! Du ger en full av inspiration och härliga ideer. Hoppas bebisen kommer snart, spännande med en till. Har lite frågor om ditt härliga kök.
  Hur är det med svarta vitvaror? Syns barnfingrar väl på det?
  Vad kostade den nytillverkade vedspisen?
  Samt den murade fina spiskåpan? Pris?
  Mvh
  Maria

 6. Helena says:

  Hej Maria, tusen tack! 🙂

  Jag måste säga att det är mest på diskmaskinen som jag torkar bort fettfläckar, inte alls lika ofta på ugn och kyl/frys. Men visst syns kladdfläckar, men jag kan inte påstå att jag tycker att det är mer störande än när vi hade vitt. Man klarar väl sej aldrig från den tråkiga städningen, tyvärr… 😉

  http://www.eldstaden.com
  Vedspisens pris ca: 10 000 kr
  Murade spiskåpan har jag tyvärr inget pris, eftersom vi hade mer murnings jobb som ingick. Men kanske 4000 kr -6000 kr någonstans.

  KRAM

Lämna ett svar