jo jag har ju nåt roligt att berätta…

…först börjar jag med det tråkiga. 🙂

Jag har varit sjuk i en vecka nu, feber och förkyld. Helt off. I måndags jobbade jag visserligen och grattade syrran som fyllde år. Men jag var inte pigg då heller. Sedan har jag varit sjukskriven hela veckan. I fredags så var Meya hemma med 40-graders feber också. Hon har haft feber hela helgen och inte alls varit pigg, så hon blir hemma i morgon. Fast då får Jocke vabba för jag ska jobba. Eller det är tredje dagen av 5 dagars utbildning inom bokföring som gäller för mej imorgon. Ja det var väl inte en så rolig vecka tror ni? nä…eller jo, tisdagskvällen blev helt fantastiskt. 

Tisdagskväll; Barnen hade somnat och jag satt/låg i soffan läcker som bara den. OBS ironi. Jag hade nån mys-dress, osminkad, oduschad och febrig. Snorsnörvlade, hostade -ja ni förstår. Då kommer Jocke in i vardagsrummet och det är inget ovanligt med det förstås…hahaha

337

…fast nu var han knepig och gick bakom soffan och mej och trädde nåt halsband runt min hals. KALLT var det på min febriga kropp och jag undrade vad han pysslade med. Han bara flinade när jag frågade vad han gjorde. ”Vad är det för halsband?” Inget svar. Eftersom jag inte såg så tog jag av mej det och fortsatte fråga ”vad är detta” ”vad är det för halsband?” Då visade han mej att man kunde skruva upp halsbandet och då stack det upp nåt som såg ut som en veke. ”Va är det nån mini-fackla?” Hahaha. ”Testa och dra i den”. Jaha ok….jag drog och upp kom ett papper ordentligt snurrat och ihopknuten. Vecklade upp den och började läsa MINItexten som ”tant” knappt såg. Hihi. Det började med att han skrev om datumet vi träffades och sedan var det fleeera rader ytterligare. Jag vet att jag tänkte ”Herregud, antingen gör han slut på ett snyggt/konstigt sätt eller så är det tvärtom…”

Jag vill inte lämna ut den fina (och roliga) texten som han skrev, men det slutade i stil med att han frågade om vi skulle gifta oss…

Här ser ni halsbandet där lappen låg och ringen! :)

Här ser ni halsbandet där lappen låg och ringen! 🙂

”VA!!! Vill du gifta dej? Friar du!!!” Jag tittade upp och fick en puss av en nästan tårögd Jocke som sa ja, log och tog fram en ring…

Jag bara pussades tillbaka och sa nåt -äh minns inte vad jag svamlade om. Men jag sa inte ja iaf. 🙂 Det sa jag efter att jag tog på mej ringen.

Jocke & jag

Jocke & jag

Så vi ska gifta oss! Han har friat! Helt otroligt roligt. Vad glad jag blev. Trodde inte att jag skulle bli så glad faktiskt. Älskar den mannen så. Min blivande man. Hihi.

Ringen är en slät silverring som Jocke tänkt som bara en tillfällig. Men jag tror inte att jag vill ha någon speciell förlovningsring faktiskt. Så den får hänga med och sitta på ett annat finger när vigelringen tar plats.. 🙂 Man behöver ju inte alltid följa det traditionella.

Sjukt hur snabbt man kan ställa om också. Nu gör jag inget annat än att tänker bröllop. Hahaha. Fast vi har inte planerat något ännu. Det lutar åt ett sommarbröllop i Vintagestil. MEN vi måste räkna på allt. Kanske slutar med att vi gifter oss på nån strand utomlands också?! På Arlanda redan? 🙂 Huvudsaken att vi får varandra, sedan skadar det förstås aldrig med en liten fest! 😀

KRAM

 

20 comments

 1. Monica says:

  Grattis:-), det var ju alldeles otroligt vilken piffig karl du har, rena drömmen:-). Så kul! Nu har ni bröllopsplaner framför er, är ju jätteroligt, grattis igen, ja till karlen också som får dig:-) och till barnen som har er som föräldrar!

 2. Majas bekännelser says:

  Jättegrattis till dig och till att ni ska bli man och hustru!!! Och så mysigt att få följa lite bröllopsplaner här på bloggen! (Hoppas jag…) Vi firar snart 3 årig bröllopsdag och själva bröllopet var en av mina bästa dagar i mitt liv! Och det har du framför dig! Lyllo… Kram Maja

 3. hos familjen vanlig says:

  GRATTIS!! KOmmer säkert bli hur härligt som helst – och med barnen…. Judit frågade mig häromdan om inte vi skulle gifta oss igen så att hon kunde få vara med…. tänk vad dina småtjejer kommer tycka det är kul med alla finkläder, smycken och pynt 🙂
  kram j.

 4. Ida says:

  Grattis!!! Gud vad roligt och romantiskt. Det blir på något sätt finare med ett frieri som inte är så konstlat, det känns så äkta. Min man frågade över telefon om vi skulle förlova oss. Inte särskilt romantiskt alltså. Jag morrade mest till svar att han hade taskig tajming 😉 Men trots uselt ( brist på ) frieri gick det bra ändå. 8 år som förlovade och 2 som gifta och många kommande hoppas jag…

  Lycka till nu, ser fram emot att få följa med på er bröllopsplaneringsresa här på bloggen…
  Grattis igen och kramar!

 5. Anni says:

  Äntligen! Jag har läst mellan raderna hur du önskat att det skulle ske, å så överraskar han dig gång på gång! Vilken karl du har fått tag i!? Grattis! Kram

 6. Milla says:

  Grattis!! Jag blev själv gift på Arlanda – en härlig stund en tidig tisdagmorgon på deras fina VIP-service och sen egen incheckning där för att sen dra iväg på resa. Det passade oss enormt bra eftersom vi ville göra det till en helt egen privat grej ihop med våra barn, även om de tyckte det var lite pinsamt :=) Kram

 7. Sara says:

  men så underbart! och vilket härligt frieri! supermannen! =) ska bli roligt att få följa dina planer…eller era =) stort grattis!!!! =)

 8. Anna says:

  Hej hej!

  Men åå så kul!!
  Stort GRATTIS till er!

  Så uppiggande att bli överraskad på det sättet när man är sjuk 🙂
  och vad romantiskt 😉

  Ha det gott!
  Kram Anna

 9. Sari says:

  Grattis igen!!! Så fantastiskt och helt självklart, ni är som gjorda för varandra och det är så coolt att ni träffades på jobbet och nu har ni tre vackra sessor tillsammans! Vem kunde tro det? Fast det var självklar matchning från första dagen, sällan ett par utstrålar det ni gör men ni gör det verkligen!

  All lycka till Er!

  Kram

 10. Helena says:

  Sari: Tack så mycket snälla! 🙂 Hahaha ja det var en spännande tid på jobbet då!!! Den yngre killen som bara hängde på krogen och gymmet, träffade den äldre tvåbarnsmamman och en explosion uppstod. Haha.
  Härligt med kärlek!
  Hoppas att ni trivs i nya boendet och att det går bra med jobb och med de andra planerna.
  Kram

Lämna ett svar