Jag anar UGGLOR…

…i mossen!

Linus sprang ner (den 13 feb) och sa att det satt en uggla i granen utanför vårt hus, jag greppade systemkameran och sprang upp till hans rum och fotade genom fönstret! Hooo hooo.

Sedan hände det coola att han stört dööök ner mot snön och jag toktryckte på kameran och försökte hänga med! 😀

Den hade visst fått syn på en sork...

...vart är den där jädrans sorken nudå?!

Nä det blev inget byte denna gång!

Alltså det var skithäftigt att se på nära håll!!! Jag kan ingenting om ugglor, men jag trodde att de jagade på natten typ? Men det kanske är olika. Jag vet inte vad det är för uggla heller, men efter lite googlande så ser det ut att vara en LAPPUGGLA.

Förekomst i Sverige

Lappugglan, av underarten Strix nebulosa lapponica, häckar främst i Norrbotten, Västerbotten och Jämtland även regelbundet men i mindre antal i Ångermanland, Medelpad, Hälsingland, Dalarna och norra Västmanland. Under rika sorkår kan den tillfälligt observeras längre söderut. I Sverige kategoriseras den av Artdatabanken som nära hotad.

Vi bor i Medelpad.

Meya har också en uggla! 🙂 bild tagen den 13 februari då hon var 1½ månad

Tyra var i princip feberfri i morse, MEN hon var betydligt slöare än igår. Betty och Tyra målar med kritor i målarböcker nu och Meya sover. GUD vad Meya sover bra sedan jag började med ersättning efter sista kvällsamningen. Igår somnade hon ca 20 i sin korg, vaknade vid 3.30, ammade på en sida och sov sedan till 8(!) bredvid mej. Mys!

 

6 comments

Lämna ett svar